به گزارش خبرنگار مهر ، رئیس پایگاه میراث فرهنگی و گردشگری شهر تاریخی نیاسر افزود: صرف نظر ازنمونه های انگشت شمار ساماندهی و بهسازی فضاهای تاریخی ، بسیاری از اقدامات عمرانی شهری هر یک به شکلی ضربات جبران ناپذیری به میراث فرهنگی کشور وارد کرده است بگونه ای که در زمان پهلوی اول اولین خیابان کشی ها بافت های تاریخی را بدون مطالعه و با خطوط مستقیم به چند تکه تقسیم کردند و به این ترتیب نظام سازمان فضایی و ساختار کالبدی آنها از هم پاشیده شد.
مهندس ناصر مشهدی زاده در ادامه با بیان اینکه تا اول دوره پهلوی واژه ای به نام میراث فرهنگی بر سر زبان ها نبود ، گفت: آنچه امروز به نام میراث فرهنگی شناخته می شود در گذشته جزئی از زندگی مردم بوده است و بافتهای تاریخی نیز که امروزه جزئی از پیکره کالبدی شهرها هستند زمانی خود شهری مستقل کامل و پویا بودند و متناسب با شرایط زمانی و مکانی و با حفظ اصول حاکم بر معماری سنتی ایران توسعه می یافتند .
وی به برخی اقدامات انجام شده در خصوص مرمت و حفظ آثار تاریخی این منطقه اشاره وخاطر نشان کرد : با توجه به رویکردی که بویژه در برنامه چهارم توسعه به بافتهای تاریخی صورت گرفته است و با توجه به همت و تخصص موجود در شهرداری این شهر ، احیا و مرمت بافتهای تاریخی نیاسر در دستور کارمیراث فرهنگی و نهادهای مرتبط قرار گرفت و براساس توافقات صورت گرفته مجور تاریخی ، فرهنگی و گردشگری نیاسر به مساحت 15 هکتار پس از ثبت ملی ، نقشه برداری شد .
رئیس پایگاه میراث فرهنگی و گردشگری شهر تاریخی نیاسر گفت: درحال حاضر نیز طراحی مجدد محورهای فرهنگی ، تاریخی و گردشگری 5 محله نیاسر آغاز شده است. طرح توسعه کالبدی گردشگری نیاسر با توجه به رویکرد توسعه شهری به میراث فرهنگی و گردشگری و با مشارکت مردم نیاسر تهیه شده و نمونه خوبی برای ارزیابی و الگوسازی محسوب می شود.
نظر شما