۶ اسفند ۱۳۹۶، ۱۰:۳۶

کشف ژن جدید بیماری قوز قرنیه در علوم پزشکی شیراز

کشف ژن جدید بیماری قوز قرنیه در علوم پزشکی شیراز

شیراز- مدیرگروه ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به دستاورد جدید دیگر پژوهشگران این دانشگاه، از کشف ژن جدیدی در بیماری قوز قرنیه (کراتوکونوس) خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر مجید فردایی با اعلام خبر، گفت: در این مطالعه، برای نخستین بار با همکاری محققان چشم و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز و همچنین محققان چشم دانشگاه  کالیفرنیا، موفق به کشف ژن جدیدی در بیماری کراتوکونوس یا قوز قرنیه شدیم.

او با توضیح این مطلب، افزود: قرنیه بافت شفاف جلوی چشم است که شاید بتوان آن را به عنوان دریچه چشم تشبیه کرد، در واقع نور بعد از عبور از قرنیه و بقیه قسمت ها با انکسار خاصی که پیدا می کند به شبکیه برخورد و سیگنال هایی که ایجاد می شود، به مغز رسیده و باعث دیده شدن تصویر می شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه بافت قرنیه در حالت طبیعی به کمک پروتئین های خاصی دارای شفافیت و شکلی منحصر به فرد است، ادامه داد: این بافت به بهترین نحو ممکن نور را به شبکیه   می رساند.

دکتر فردایی ادامه داد: در بیماری کراتوکونوس، در قرنیه اختلال ایجاد می شود؛ به طوری که با نازک شدن، قرنیه برآمده و مخروطی شکل می شود؛ در نتیجه به دنبال آن امواج نورانی که به چشم می رسد دچار شکستگی و در نهایت اختلال در تشکیل تصویر می شود.

مدیرگروه ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به آغاز این بیماری در سنین بلوغ در اغلب موارد، گفت: نشانه های بیماری کراتوکونوس ابتدا در یک چشم ظاهر می شود، اما در اکثر موارد در مراحل بعد هر دو چشم را درگیر می کند.

او دلایل مختلف ژنتیکی و محیطی را در این اختلال موثر دانست و اضافه کرد: در ارتباط با دلایل ژنتیکی، تاکنون تعدادی ژن در این بیماری شناخته شده اند، به طوری که در بیشتر از ۱۰ درصد موارد یک تاریخچه خانوادگی در بیماران دیده می شود.

دکتر فردایی گفت: در این مطالعه به کمک تیمی مجرب از متخصصان چشم دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دکتر محمود نجابت و دکتر رامین صلوتی، به همراه دکتر سرور اینالو به عنوان متخصص مغز و اعصاب و همکاری حسن دستسوز از گروه ژنتیک دانشگاه، به همراه چهار محقق برجسته در دانشگاه کالیفرنیا و دیگر دانشگاه های آمریکا توانستیم با بررسی ۷۶ بیمار با روش پیشرفته WES و بررسی ۵۰۰ بیمار دیگر با روش "سنجر سکونس" برای نخستین بار، ژن دیگری به نامTSC۱  را در ارتباط با این این بیماری شناسایی که در حالت های سندرمی و حتی غیرسندرمی در این بیماری موثر است.

این یافته علمی در شماره ۵۸ (۱۴) ماه دسامبر سال ۲۰۱۷میلادی، در مجله IOVS آمریکا به چاپ رسیده است.

رونمایی و معرفی فناوری نخستین کنگره سبز کشور در شیراز

تالار اقبال لاهوری بیمارستان نمازی، صبح امروز میزبان برگزاری آیین رونمایی و معرفی فناوری نخستین کنگره سبز کشور بود.

رییس دومین کنگره کودکان استاد "امیرحکیمی"، با بیان اینکه کنگره کودکان استاد "امیرحکیمی" از سوی انجمن کودکان فارس به صورت دوسالانه برگزار می شود، گفت: کنگره نخست در سال ۹۵ برگزار شد و کنگره دوم، فرودین ۹۷ برگزار می شود که در این کنگره بر اساس کارشناسی انجام شده تصمیم گرفته شد برای نخستین بار، کنگره ای متفاوت، به سبک کشورهای پیشرفته دنیا با عنوان «کنگره سبز» در ایران برگزار کنیم.

دکتر "محمود حقیقت" افزود: کنگره سبز به کنگره هایی گفته می شود که در آن یا کاغذ استفاده نمی شود و یا به مقدار کم استفاده می شود؛ در همین راستا از سوی کارگروه کنگره کودکان استاد امیرحکیمی تلاش شد از شرکت هایی که در این زمینه فعالیت دارند، دعوت کنیم و نخستین کنگره سبز کشور در شیراز برگزار شود.

او از آغاز مراحل آماده سازی و تهیه این فناوری به عنوان یک نوآوری در کشور، از ۶ ماه گذشته خبر داد و اضافه کرد: امروز از این فناوری رونمایی می شود و به برگزارکنندگان کنگره های استان فارس، معرفی می شود.

رییس کنگره کودکان استاد امیرحکیمی، ادامه داد: یکی از مزیت های نخستین کنگره کودکان استاد امیرحکیمی که در سال ۹۵ برگزار شد، این بود که در این کنگره مطالب تنها به صورت کنفرانس و سخنرانی علمی ارایه نشد، بلکه با معرفی بیمار بر اساس شرایط او و آن چیزی که یک پزشک در برخورد با بیمار باید بداند، برگزار شد و تلاش داریم دومین کنگره به صورت بهتری اجرا شود

کد خبر 4236338

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha