۶ اسفند ۱۳۹۶، ۱۸:۲۷

طی نشستی مطرح شد؛

طرح کاداستر در ۱۲۰ هزار هکتار از اراضی جنگلی گیلان اجرا شد

طرح کاداستر در ۱۲۰ هزار هکتار از اراضی جنگلی گیلان اجرا شد

رشت-مسئولان منابع طبیعی گیلان طی نشستی بااستاندار باتأکید برلزوم بهره گیری ازظرفیت گروه های مردم نهاد درصیانت از این منابع ازاجرای طرح کاداستر در ۱۲۰هزارهکتار اراضی جنگلی این استان خبردادند.

به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی سالاری استاندار گیلان به مناسبت در پیش بودن هفته منابع طبیعی امروز ( یکشنبه ) از این اداره کل بازدید و با مسئولان، کارکنان و روسای ادارات منابع طبیعی شهرستان های استان دیدار و گفتگو کرد.

استاندار گیلان در این نشست استان را دارای منابع طبیعی و جنگلی دانست و اظهار کرد: یکی از مهم ترین وظایف ما صیانت از و حفاظت از این سرمایه خدادادی است.

مصطفی سالاری با تأکید بر ضرورت ایجاد ساز و کار مناسب در راستای حفاظت و صیانت از این سرمایه خدادادی با محوریت مردم، افزود: متاسفانه در سال های گذشته شاهد اتخاذ تصمیماتی نادرست در این حوزه بوده ایم.

 وی با بیان اینکه این تصمیمات سبب فروش بخشی از اراضی ملی برای تولید و سرمایه گذاری شده است، گفت: با توجه به اینکه برخی از این فعالیت ها نتیجه مثبتی به همراه نداشته و منتفی شد و تنها سبب افزایش ارزش انفال شده است متاسفانه ساز و کار قانونی برای بازگشت این اراضی وجود ندارد.

استاندار گیلان در ادامه بر ضرورت بهره گیری مسئولان منابع طبیعی از ظرفیت گروه های مردم نهاد و NGO ها تأکید و خاطرنشان کرد: استفاده از این گروه های سبب می شود در راستای حفاظت و صیانت از منابع طبیعی صدای مسئولان به گوش مردم برسد.

اتخاذ تصمیمات با رویکرد جامعه محور در منابع طبیعی

وی همچنین با اشاره به اینکه تصمیم گیری در حوزه منابع طبیعی همیشه سخت بوده است، تصریح کرد: اتخاذ تصمیمات درست و صحیح در سایه مشارکت گروه های مردم نهاد و بیان معایب و مزایا اجرای طرح ها سبب نتیجه بخش بودن تصمیمات می شود.

سالاری با بیان اینکه باید در این حوزه اتخاد تصمیمات با رویکرد جامعه محور و نگاه اجتماعی صورت گیرد، ادامه داد: البته وجود عیب و نقص در مدیریت جنگل ها را نباید انکار کرد ولی باید اقدامات موثرتری با حضور و مشارکت مردم در این زمینه انجام شود.

وی با اشاره به اینکه در صورت نیاز باید در اجرای طرح خروج از جنگل اصلاحاتی صورت گیرد، افزود: کسی که در جنگل زندگی می کند وابسته به جنگل بوده و به آن تعلق خاطر دارد.

استاندار گیلان همچنین بر لزوم توسعه زراعت چوب در سطح استان نیز تأکید کرد و گفت: اگر منابع طبیعی به اشخاص برای استفاده مناسب و براساس شرایط و ضوابط داده شود مردم بیشتر از گذشته در راستای حفظ و صیانت از این سرمایه با مسئولان همکاری می کنند.

وی با اشاره به ۴۹۸پرونده تداخل اراضی در استان آن را آمار بالایی برشمرد و یادآورشد: احتمال خطا در نقشه برداری از اراضی ملی دور از ذهن نیست به همین منظور باید مسئولان در ساز و کار اداری اختلافات را کم کرده تا سبب گرفتاری مردم با مسائل حقوقی نشوند.

ضرورت تجهیز کارکنان منابع طبیعی به علم و تکنولوژی روز دنیا

سالاری با بیان اینکه باید در اجرای طرح کاداستر در سطح استان نیز تسریع شود، افزود: پیوند کمیته های کاداستر و رفع تداخل اراضی سبب کاهش دغدغه‌ مردم می شود به همین دلیل از سرعت بخشیدن به اجرای طرح کاداستر حمایت لازم انجام می شود.

 وی همچنین با تأکید بر لزوم بهره گیری از ظرفیت آب بندان ها و طرح های آبخیزداری در راستای ایجاد اشتغال، ادامه داد: احداث واحدهای خدماتی و تفریحی، رفاهی و پذیرایی و ورزشی بر روی آب‌بندان‌ها می‌تواند منجر به ایجاد اشتغال شود.

استاندار گیلان با اشاره به اینکه توجه به حوزه کشاورزی در راستای اشتغال زایی و رونق اقتصادی یکی از اولویت های استان در کنار حوزه گردشگری است، اظهار کرد: در این راستا ۱۳ میلیارد تومان به صندوق حمایت از کشاورزی اختصاص یافته است.

وی به نقش تأثیرگذار کارکنان منابع طبیعی و آبخیزداری در حفاظت، صیانت و همچنین بیان نقاط ضعف در این مجموعه اشاره و تصریح کرد: این مجموعه باید به تکنولوژی و علم روز مجهز شود.

اختصاص اعتبار ۹ میلیارد تومانی به حوزه آبخیزداری گیلان در سال جاری

در ادامه این نشست مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان نیز با اشاره به اجرای طرح توقف بهره برداری از جنگل های شمال کشور برای نخستین بار در این استان، اظهار کرد: در این مدت هیچ درختی در جنگل های استان قطع نمی شود.

محسن یوسف پور با اشاره به اینکه این اقدام تنها در صورت اجرای پروژه های عمرانی که اجتناب ناپذیر بوده انجام می شود، افزود: یکی از برنامه های استان گیلان در حوزه منابع طبیعی توسعه زراعت چوب است.

وی با بیان اینکه در سال جاری این فعالیت در هزارهکتار از اراضی ملی استان گیلان انجام شده است، گفت: در حال حاضر براساس توافقنامه چهار هزار و ۵۰۰ هکتار صنوبرکاری صورت گرفته و آمادگی لازم برای انجام چهار هزار هکتار دیگر نیز وجود دارد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان به اجرای طرح کاداستر در نیز اشاره کرد و تصریح کرد: با اجرای این طرح حدود و مستثنیات املاک مردم مشخص می شود.

به گفته این مسئول در حال حاضر طرح کاداستر در ۱۲۰ هزار هکتار از اراضی منابع طبیعی استان گیلان انجام شده و طی مدت سه سال آینده در کل اراضی گیلان اجرایی و در سامانه ثبت می شود.

 وی همچنین به اعتبارات حوزه آبخیزداری گیلان نیز در سال جاری اشاره کرد و گفت: ۹ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان از ردیف ملی برای این حوزه اختصاص یافته است.

کد خبر 4236896

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha