۷ اسفند ۱۳۹۶، ۱۵:۵۱

معاون وزیر کشاورزی:

مدیریت آب در مزرعه به فراموشی سپرده‌شده است

مدیریت آب در مزرعه به فراموشی سپرده‌شده است

فردیس - معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: متأسفانه موضوع مدیریت آب در مزرعه به فراموشی سپرده‌شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، عباس کشاورز بعدازظهر دوشنبه در سومین همایش ملی «مدیریت آب در مزرعه» که در سالن همایش موسسه علوم باغبانی امام خمینی (ره) واقع در شهرستان فردیس برگزار شد، با اشاره به لزوم توجه به چگونگی مصرف آب، اظهار کرد: متأسفانه موضوع مدیریت آب در مزرعه به فراموشی سپرده‌شده است.

وی توجه به آموزش و تحقیقات در حوزه مدیریت آب را مهم خواند و گفت: متأسفانه مفهوم مهندسی کشاورزی در کشور به‌خوبی نهادینه نشده است، رابطه آب، خاک، گیاه و اقلیم باید در مفهوم مهندسی کشاورزی جای بگیرد.

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به نادرست بودن برخی شاخص‌ها در حوزه کشاورزی، گفت: اینکه به‌جای نحوه مصرف آب توسط کشاورز به نحوه عملکرد وی توجه می‌شود، درست نیست.

کشاورز با اشاره به کم‌آبی کشور در فصل تابستان، گفت: بهره‌وری با اقتصاد کشاورز تناسب ندارد. باید برای افزایش بهره‌وری برنامه‌ریزی مناسبی داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه طی چهار سال گذشته شاهد سالانه ۶ درصد بهره‌وری آب در کشور بوده‌ایم، گفت: با این اوصاف نمی‌توان به حوزه کشاورزی کشور دید تجاری داشت، بهره‌وری آب بسیار مهم‌تر از تجارت کشاورزی است.

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی به شرایط اقلیمی متفاوت در کشور اشاره کرد و با تأکید بر اینکه در حوزه مدیریت آب باید به میزان رطوبت توجه ویژه‌ای شود، گفت: کاهش مصرف آب و افزایش استفاده از رطوبت خاک موجب افزایش بهره‌برداری محصول می‌شود.

کشاورز بابیان اینکه استفاده از آبیاری تحت‌فشار به‌تنهایی نمی‌تواند موجب افزایش بهره‌برداری محصولات کشاورزی شود، گفت: افزایش بهره‌وری آب موجب توسعه حوزه کشاورزی می‌شود این مهم باید در میان کشاورزان نهادینه شود.

وی در بخش دیگری با اشاره به کمبود منابع آبی در استانی مانند گیلان، گفت: مدیریت آب موجب کاهش هزینه‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی می‌شود. باید به بخش کشاورزی توجه ویژه‌ای داشته باشیم، برای افزایش بهره‌وری آب باید گیاهان موجود در مزارع را جابه‌جا کنیم برای مثال یونجه یکی از مهم‌ترین گیاهان موردنیاز کشور است اما مصرف آب فراوانی دارد که این مهم به لزوم جایگزینی برای این گیاه تأکید دارد.

کد خبر 4237836

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha