به گزارش خبرنگار مهر، در جلسه علنی روز سه شنبه لایحه قیمت بلیت مترو و اتوبوس بررسی شد و کمیسیون عمران قیمت هایی بیش از قیمت های پیشنهادی شهرداری مطرح کرد.
محمدعلیخانی رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای شهر تهران گفت: بلیت تک سفره هزار تومان، تک سفره حومه دو هزار تومان و تک سفره برای فرودگاه امام ۱۰ هزار تومان پیشنهاد می شود.
وی افزود: هر بلیت مترو دو هزار و ۳۰۰ تومان هزینه تمام شده اش است که تنها ۵۰۰ تومان آن از سوی مسافر داده می شود و درآمد حاصل از فروش آن ۲۰ میلیارد تومان است در حالی که هزینه خالص آن ۸۰ تا ۹۰ میلیارد تومان است.
علیخانی تأکید کرد: در حال حاضر مترو ۶۰-۷۰ میلیارد تومان زیان می دهد.
وی با بیان اینکه این میزان افزایش تنها ۱۲ میلیارد تومان از این زیان ها را جبران می کند، اظهار داشت: در ساعات غیر پیک، شهرداری می تواند ۱۵ درصد و در روزهای تعطیل ۳۰ درصد تخفیف دهد. همچنین مسافرانی که از کارت بلیت استفاده می کنند براساس مسافت و ۶۶ درصد تخفیف می گیرند.
در ادامه احمد مسجدجامعی در مخالفت با این طرح گفت: این افزایش قیمت ها غیر متعارف است و اتفاقی غیر عادی است. باید در تعیین نرخ ها مسئله اجتماعی را در نظر بگیریم.
وی افزود: کسانی که در حومه تهران زندگی می کنند به خاطر هزینه های بالا به حومه رفته اند و نباید فشار زیادی به آنها وارد کنیم و یکباره ۱۵۰ درصد افزایش قیمت بدهیم.
مسجد جامعی تصریح کرد: اگر افزایش سالهای گذشته را هم بررسی کنیم براساس تورم و شرایط اجتماعی نرخ ها تعیین می شد و این افزایش غیرعادی است و روال مترو، روند زیان دهی بوده است.
سید محمود میرلوحی، عضو شورای شهر تهران در جریان بررسی قیمت بلیط مترو برای سال ۹۷در موافقت با پیشنهاد کمیسیون عمران و حملو نقل شورا، گفت : اولویت اول مدیریت شهری مترو و حمل نقل عمومی است و با تمامی تلاش ها تنها ۱۰ درصد نیازها تامین شده است.
وی افزود: در زمان پول پاشی این نیازها تامین نشد و امروز اگر قرار باشد کاری در شهر انجام شود باید منابع آن تامین شود.
میرلوحی اضافه کرد: برای ساخت مترو ۴ هزار میلیارد تومان هزینه می شود و هزار میلیارد تومان نیز یارانه مترو پرداخت می شود و از طرفی فاینانس ها نیز باید در موعد خود بازپرداخت شود و اگر طرفدار حمل و نقل پاک هستیم باید راهی برای آن اندیشیده شود و یکی از راهها نیز همین موضوع است.
عضو شورای شهر تهران گفت: چرا باید روزی یک میلیون نفر از خارج شهر وارد شوند و ما از جیب مردم تهران به آنها یارانه بدهیم. منابع شهرداری از نفت نیست و شهرداری نمی تواند خدمات خود را مجانی ارائه دهد و اگر افزایش قیمت نداشته باشیم به منزله تضعیف حمل و نقل عمومی است.
به گزارش مهر براساس قانون باید یک سوم هزینه تمام شده توسط مردم، یک سوم شهرداری و یک سوم دولت پرداخت شود که به نظر می آید در این لایحه هزینه تمام شده را باید مسافران پرداخت کنند.
نظر شما