به گزارش خبرنگار مهر، محمدهادی ایازی ظهر پنجشنبه در نخستین مجمع خیران سلامت آذربایجان غربی با بیان اینکه اجتماعی کردن موضوعات مربوط به سلامت اعم از بحث پیشگیری و درمان یکی از اولویت های اصلی وزارت است افزود: موضوع اجتماعی شدن سلامت در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی به تصویب ریاست جمهور رسیده و پشتوانه خوبی برای اجرای آن وجود دارد.
وی ادامه داد: تشکیل کانونهای سلامت در سطح محلات و برگزاری کارگاههای آموزشی برای گروههای مختلف مردمی برای توسعه بخش سلامت ضروری است.
ایازی خاطرنشان کرد: فراهم کردن امکان مشارکت ساختار مند مردم، توانمندسازی جوامع محله، ایجاد مسئولیتهای قابل واگذاری به کانونهای محلات و تقویت همکاریها در سطوح بین بخشی و دستگاههای مختلف از جمله انتظاراتی است که از مجمع سلامت استان آذربایجان غربی وجود دارد.
سالانه ۳۳۳هزار نفر در تصادفات دچار مصدومیت می شوند
معاون امور اجتماعی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه با اشاره به آمار بالای تصادفات در جاده های کشور عنوان کرد: در سطح کشور سالانه ۳۳۳ هزار نفر در تصادف های جاده ای دچار مصدومیت می شوند.
وی اضافه کرد: وزارت بهداشت در ایجاد تصادف نقشی ندارد ولی در پیامدهای ناشی از آن وارد میدان می شود بنابراین همه دستگاه ها در جلوگیری از آن و فرهنگ سازی در این زمینه باید نقش ایفا کنند.
معاون اجتماعی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با هشدار نسبت به بالا رفتن میزان افسردگی در جامعه ادامه داد: ۱۲ درصد از مردان , ۱۶ درصد از زنان ایران افسردهاند که این امر نشان دهنده بی توجهی به مسایل و آسیب های اجتماعی است که تبعات آن متوجه تمام بخش ها است.
وی با اشاره بر اینکه نزدیک ۲۴ درصد از ایرانیان نشانه هایی از اختلالات روانی دارند خاطرنشان کرد: باید برای جلوگیری از آسیب های اجتماعی بیش از پیش به موضوع سلامت روانی و اجتماعی مردم بپردازیم.
۲۴ درصد از ایرانیان نشانه هایی از اختلالات روانی دارند
ایازی با تاکید بر اینکه در حال حاضر ۸.۲ درصد از جمعیت کشور را سالمندان تشکیل میدهند گفت: این رقم با توجه به نرخ رشد جمعیت کشور در سال ۲۰۵۰ به ۳۰ درصد می رسد و باید برای جلوگیری از بروز آسیب ها به فکر ایجادزیرساخت ها و کانون های سلامت باشیم.
ایازی با تاکید بر نقش مشارکت های مردمی و تعامل بین بخشی در حفظ سلامت روحی و روانی جامعه خاطرنشان کرد: سلامت تغذیه، آموزش و فرهنگ سازی از جمله مصداق هایی به شمار می رود که ارتقا آنها نیازمند مشارکت مردم و تعامل و توجه همه دستگاه هاست.
وی با بیان اینکه در حوزه اجتماعی کردن نظام سلامت تقویت مشارکت بین بخشی مهم و ضروری است افزود: اجتماعی کردن به مفهوم مشارکت همه آحاد مردم در حوزه سلامت است بدین مفهوم که هر فردی نسبت به سلامت خود، خانواده، دوستان، هموطنان و آحاد انسان های روی کره زمین حساس شود و مراقبت لازم را انجام دهد.
ایازی با اعلام اینکه مدیران بخش سلامت تنها در ۲۵ درصد سلامت مردم سهیم است و باید در راستای پررنگ کردن و تفهیم نقش مردم در این حوزه بیش از پیش توجه شود گفت: باید در تمام سیاستهای ابلاغی توسط دستگاهها و ادارات پیوست سلامت در نظر گرفته شود تا به این ترتیب بتوانیم موضوع سلامت را بیشاز پیش در افکار عمومی نهادینه کنیم.
نظر شما