۲۹ آذر ۱۳۸۵، ۹:۴۶

طرح مجلس برای حذف کنکور عجولانه است / مجلس جزئیات حذف کنکور را به دولت بسپارد / حذف کنکور تا پایان برنامه چهارم توسعه امکانپذیر نیست

طرح مجلس برای حذف کنکور عجولانه است / مجلس جزئیات حذف کنکور را به دولت بسپارد / حذف کنکور تا پایان برنامه چهارم توسعه امکانپذیر نیست

اقدامات آموزش عالی نیازمند فرایند تدریجی است و حذف کنکور به طور کلی نیز در شرایطی که زیربنای لازم برای آزمون های استاندارد به طور کامل مهیا نشده است عجولانه به نظر می آید.

دکتر "حسن خالقی"  در گفتگو با خبرنگار مهر افزود : آنچه در مجلس و وزارت علوم در زمینه کنکور مطرح است به لحاظ محتوایی فاصله چندانی با یکدیگر ندارد و تنها در برخی جزئیات اختلاف نظر وجود دارد.

وی با اشاره به طرح ساماندهی پذیرش دانشجو در مجلس اظهار داشت: طرح مجلس دو نقطه ضعف اساسی دارد. مجلس می خواهد بلافاصله اقدام به حذف کنکور کاردانی ناپیوسته کند. حذف کنکور در این مقطع امکانپذیر است اما نه در دوره های کاردانی آموزشکده های فنی و حرفه ای وابسته به آموزش و پرورش که 600 هزار داوطلب خواهان ورود به آن هستند.

معاون آموزشی وزارت علوم گفت: در این دوره ها کل هزینه توسط دولت پرداخت می شود و باید افرادی پذیرفته شوند که رقابت علمی انجام دهند. از سوی دیگر به دلیل استاندارد نبودن تمامی آزمون های دبیرستان، در شرایط فعلی نمی توان اقدام به حذف کنکور در این دوره کرد.

وی با بیان اینکه وزارت علوم نیز طرفدار حذف کنکور دوره های کاردانی است، گفت: هر اقدامی در حیطه آموزش عالی نیازمند فرایندی تدریجی است و حذف کنکور کاردانی در شرایطی که زیربنای لازم برای آزمون های استاندارد به طور کامل مهیا نشده است عجولانه به نظر می آید.

خالقی به نقطه ضعف دیگر طرح ساماندهی پذیرش دانشجو در مجلس اشاره کرد و افزود: مجلس در نظر دارد کنکور سراسری را تا پایان برنامه چهارم توسعه به طور کامل حذف کند. با توجه به شرایط فعلی نمی توان انتظار داشت تا پایان برنامه چهارم توسعه آزمون سال های دوم و سوم دبیرستان و پیش دانشگاهی را به صورت استاندارد تنظیم کرد. استانداردسازی این آزمون ها 4 تا 5 سال به طول می انجامد.

وی با بیان اینکه طرح مجلس در زمینه حدذف کنکور عجولانه است، گفت: پیشنهاد وزارت علوم نیز بر این اساس است که از وزن کنکور کم و وزن سوابق تحصیلی را افزایش دهد اما بهتر است این موضوعات در اختیار کمیته برنامه ریزی کنکور قرار گیرد تا بدین وسیله معدل های استاندارد به تدریج جایگزین کنکور شوند.

معاون آموزشی وزارت علوم اظهار داشت: تأثیر صد در صد سوابق تحصیلی نیز بهتر است بر مبنای نمرات دروس اختصاصی دانش آموزان در نظر گرفته شود نه معدل کلی.

وی تأکید کرد: حذف کنکور باید توسط کارشناسان آموزش عالی و به تدریج صورت گیرد و مجلس نیز باید تنها کلیات را تصویب کند و جزئیات را به وزارت علوم بسپارد.

خالقی با اشاره به طرح ساماندهی کنکور وزارت علوم گفت: این طرح در دستور کار دولت قرار دارد. 

به گزارش مهر، عبدالرسول پورعباس - رئیس سازمان سنجش نیز در گفتگو با مهر با تاکید بر اینکه حذف کنکور در رشته های کاردانی با توجه به داوطلبان قوی و جمعیت بالای متقاضیان در دانشگاه های سراسری فاجعه است ، گفت: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری حذف کنکور کاردانی را فاجعه می داند و بر لایحه ساماندهی کنکور تأکید می کند که آن را به دولت نیز ارائه کرده است.

کد خبر 424127

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha