به گزارش خبرنگار مهر، وزیر نفت امروزدر جمع خبرنگاران درباره کاهش حجم سرمایه گذاری های خارجی در صنعت نفت به مهرگفت : درحال حاضر شرکت های بزرگ نفتی وموسسات مالی و اعتباری خارجی درانتظارحل مسائل سیاسی ایران هستند به گونه ای که ایران درحال حاضر در تامین مالی پروژه های خود با مشکل مواجه است .
سید کاظم وزیری هامانه افزود : در شرایط کنونی همکاری بانک های خارجی و تامین کنندگان مالی با ایران کم شده و ایران به دنبال تامین منابع مالی مورد نیاز خود از طریق صندوق ذخیره ارزی است تا این کمبودها را جبران کند .
وی با تاکید بر این نکته که کمبود منابع مالی دلیلی بر کاهش حجم فعالیت های صنعت نفت نیست ، اضافه کرد : درحال حاضر 28 میلیارد و 652 میلیون دلار قرارداد در دست اجرا وجود دارد .
وی درباره عملکرد خود دریک سال گذشته اضافه کرد : 28 میلیارد و 443 میلیون دلار قرارداد جدید نیز از شهریورماه سال گذشته تا کنون امضا شده و 61 میلیارد دلار نیز در حال مذاکره است .وی گفت : درنتیجه در مجموع 118 میلیارد دلار قرارداد در این مدت امضا شده که نشان از عدم کاهش فعالیت های صنعت نفت می دهد .
وزیر نفت درباره قرارداد کرسنت نیز اظهارداشت : بخشی از تولید نفت میدان گازی سلمان قراراست تحت عنوان قرارداد کرسنت صادر شود درنتیجه اگراین قرارداد به نتیجه هم نرسد ایران تمام گازتولیدی این میدان را درداخل کشور به مصرف میرساند. وی تصریح کرد : تا وقتی قرارداد و قیمت گاز در کرسنت اصلاح نشود ایران گازی را صادر نخواهد کرد .
هامانه ادامه داد : چندی پیش مدیرعامل این شرکت نامه ای را برای ادامه مذاکرات به وزارت نفت ارسال کرد که در حال بررسی است .
وزیرنفت با اشاره به مذاکرات خود با کشورعراق برای توسعه میادین مشترک نفتی اضافه کرد : سیاست کلی ایران توسعه میادین مشترک با همکاری کشورهای همسایه است تا بدین ترتیب از فرارمحتویات مخزن جلوگیری شود . وی افزود : ایران این پیشنهاد را به کشورعراق برای توسعه میادین مشترک با این کشور ارائه داده که وزیر نفت عراق موافقت کرده و قرار شد یک مشاور مورد اعتماد دو کشور نسبت به تهیه طرح جامع از میادین مشترک با این کشور تهیه کند .
وی ادامه داد : برای توسعه میدان هنگام نیزدرحال مذاکره با کشورعمان هستیم تا به صورت مشترک میدان را توسعه دهیم .
هامانه با اشاره به برداشت ازمیدان پارس جنوبی گفت : درحال حاضر تولید ایران از پارس جنوبی با کشور قطر برابر است .وی همچنین درباره توزیع سوخت های زمستانی گفت : در این باره مشکلی وجود ندارد اما آمار و ارقام نشان می دهد که میزان ذخایر بیش از سال گذشته است .
وی تاکید کرد : سرما درسال جاری 10 درجه ازسال گذشته پایین تر است و از سویی دیگر میزان مصرف گاز در آذرماه 6/43 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل در همه بخش های بیشتر بوده است .
وزیر نفت درباره میدان یادآوران افزود: درباره بازگشت سرمایه با کشورچین هنوز به توافقی نرسیده ایم اما پیشنهادات دو کشور در این باره درحال بررسی است و پیش بینی می شود قرارداد توسعه یادآوران با چین نهایی شود .
وی درپاسخ به سوال خبرنگاری درباره ایجاد بانک توسعه صنعت نفت گفت : وقتی همه درآمد حاصل ازصادرات نفت به دولت تعلق دارد و در اختیار وزارت نفت نیست ،درنتیجه تاسیس این بانک مشکلی را حل نخواهد کرد .
وی آخرین وضعیت خط لوله صلح را این طور تشریح کرد : نتیجه بررسی شرکت مشاور درباره قیمت ها به هند ابلاغ شده و آنها نسبت به قیمت بالای گاز اعتراض دارند و ایران نیز معتقد است این قیمت پایین است .
وی درباره انتخاب معاون بین الملل وزارت نفت گفت : هنوز فردی به طوررسمی انتخاب نشده، اما درحال انجام بررسی ها بر روی افراد مختلف هستیم .وی تاکید کرد : فعلا فردی به صورت موقت انتخاب شده تا در این مجامع حضور یابد اما از ذکر نام این فرد معذورم .
وزیرنفت با اشاره به فروش نفت ایران به یورو و قراردادهای این وزارتخانه برای خرید تجهیزات گفت : درحال حاضر سیاست این وزارتخانه در این باره تابع سیاست های دولت است و درحال حاضر قراردادهای خرید تجهیزات به یورو منعقد می شود .
وی درباره فروش نفت ایران گفت : پایه فروش نفت در دنیا به دلار است درنتیجه ایران برای رعایت این موضوع نفت خود را به دلار فروخته و پول نفت را به یورو دریافت کند به عبارتی دیگر ایران پول نفت را به هر صورت که بانک مرکزی بخواهد دریافت می کند .
وی درپاسخ به سوال خبرنگاری مبنی براینکه آیا خبر برکناری شما از وزارت نفت صحت دارد ؟ افزود : این خبر درست نیست و عده ای سعی می کنند با این اخبار دولت را متزلزل نشان دهند .
هامانه با اشاره به اجلاس 143 اوپک نیز گفت : کاهش 500 هزار بشکه از سقف تولیدات ، انتخاب کاندیدای لیبی به عنوان دبیر کل و پیوستن کشور آنگولا به عنوان عضو جدید این سازمان از مهمترین تصمیمات این جلسه بود . وی درباره سهمیه ایران از کاهش تولیدات اوپک اضافه کرد : سهمیه ایران از کاهش تولیدات اوپک درمجموع 249 هزار بشکه است که که یک176هزار بشکه آن مربوط به اجلاس قطر و مابقی نیز برای اجلاس نیجریه است .
وی درباره محقق شدن تصمیم اجلاس قطربرای کاهش تولیدات توسط کشورهای عضو گفت : به گزارش منابع ثانویع 76 درصد از تصمیمات اوپک عملیاتی شده این درحالی است که اعضای اوپک معتقد هستند اعضای اوپک تا 92 درصد در تحقق تصمیم اوپکی تلاش کرده اند .
وی درپایان درباره قیمت مطلوب قیمت نفت گفت : در یک سال گذشته قیمت نفت از 72 دلار به 50 دلار رسیده و نوسان شدید قیمت نفت لطمات شدیدی را به اقتصاد کشورها وارد کرده درنتیجه قیمت کمتر از 60 دلار برای اوپک مناسب نیست .
نظر شما