۲۹ آذر ۱۳۸۵، ۱۴:۵۱

سال مولانا از اول دی ماه آغاز می شود

سال مولانا از اول دی ماه آغاز می شود

دکتر غلامرضا اعوانی در نشست خبری که امروز در موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران برگزار شد تصریح کرد: سال مولانا از اول دی 85 تا اول دی 86 خواهد بود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری مهر، در نشست خبری که امروز با حضور رسانه های مختلف در موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران برگزار شد دکتر غلامرضا اعوانی به تشریح برنامه های بزرگداشت سال مولانا ( از اول دی 85 تا اول دی 86) پرداخت.

دکتر اعوانی در آغاز سخن ضمن اشاره به فعالیت سی ساله انجمن حکمت و فلسفه گفت: این انجمن بیش از سی سال است که در راه اعتلای حکمت، فلسفه، عرفان ایرانی و اسلامی تلاش می کند و در طی این مدت صاحب نظران و اندیشمندان مختلفی از ایران و کشورهای مختلف در این راه با ما همگام بودند.

وی افزود: بدون اغراق مولوی از بزرگترین کسانی است که تا کنون توانسته مسائل ناب عرفانی را به زبان شعر بیان کند. لذا بر آن هستیم برنامه های مختلفی برای سال مولانا داشته باشیم.

دکتر اعوانی بیان داشت: در این راستا سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، وزارت امور خارجه، وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی، شهرداری تهران، وزرات علوم تحقیقات و فناوری، یونسکو و سازمان صدا و سیما و بسیاری از دانشگاهها و موسسات فرهنگی با ما همکاری خواهند داشت.

وی همچنین به اسامی اعضای هیئت علمی ستاد بزرگداشت سال مولانا اشاره کرد و گفت : دکتر پورجوادی، دکتر مجتبایی، دکتر سبحانی، دکتر سجادی، دکتر خوانساری، دکتر دینانی، دکتر زمانی، دکتر شفیعی کدکنی، دکتر نامداریانو دکتر محقق داماد از اعضای این ستاد هستند اما در این برنامه از مشاوره های دکتار نصر نیز بسیار بهره برده ایم. همچنین مقرر گردید که شش دفتر مثنوی مولانا و دیوان شمس تبریزی از سوی موسسه حکمت و فلسفه و برخی از پایان نامه های منتخب منتشر شوند.

در این نشست تعیین شد که در تاریخ یکشنبه سوم دی ماه همایشی در دانشگاه تهران با موضوع عرفان مولانا و با سخنرانی کاکایی، دینانی، خوانساری، مجتبایی، موحد، شیخ الاسلامی، لاهوتی، اعوانی، پازوکی و مشرف برگزار گردد.

همچنین در دانشگاههای مشهد، شیراز، کرمان، اصفهان و تبریز همایشهایی با موضوعات سعدی و مولانا، زبان مولانا، مولانا و نظریه های ادبی، مولانا و هنر، شمس و مولانا برگزار گردند.

موضوعات فراخوان مقالات برای همایش سال مولانا نیز بدین قرار تعیین گردیدند: عرفان مولانا، انسان شناسی مولانا، جهان شناسی مولانا، مولانا در جهان امروز، تاثیر مولانا بر متفکران بعد از خود، نیازهای انسان معاصر و مولانا، مولوی و دیگران، نقد آثار و افکار مولانا، قرآن و حدیث در آثار مولانا، مسائل کلامی در آثار مولانا، دین شناسی و هستی شناسی در آثار مولانا و معرفت شناسی در آثار مولانا.

کد خبر 424404

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha