۱۴ اسفند ۱۳۹۶، ۱۷:۱۹

میرلوحی در بازدید از خانه های تاریخی و فرهنگی شهر تهران مطرح کرد:

احیای اقتصاد فرهنگی راه توسعه فرهنگ است

احیای اقتصاد فرهنگی راه توسعه فرهنگ است

رئیس کمیته اقتصاد و تنظیم مقررات شورای اسلامی شهر تهران در بازدید از خانه ها و اماکن فرهنگی و تاریخی شهر تهران بر لزوم نگهداشت و توسعه آنها به عنوان برگ های هویت ساز شهر تهران تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، سید محمود میرلوحی  با انتقاد از سبک و شیوه رایج مدیریت اماکن و خانه های فرهنگی اذعان کرد که نگاه امدادی و هزینه محور به این خانه ها و به صورت کلی فرهنگ عاملی منفی در رشد فرهنگ و هرآنچه که وابسته به فرهنگ است می باشد.

وی در ادامه افزود: تمامی این خانه ها برای اقشار هدفشان ارزشمند می باشند و این افراد و گروه ها حاضرند هزینه کنند و در این خانه ها اوقات فراغتشان را سپری کنند که متاسفانه تا این لحظه از این فرصت ها غافل بوده ایم و آنها را نادیده انگاشته ایم و تاکنون فقط به دنبال مدیریت یارانه ای بوده ایم  بایستی باور کنیم که می توان با مدیریت صحیح و بهینه پتانسیل های اقتصادی این اماکن را شکوفا کرد و درآمد ناشی از آنان را صرف توسعه همان فضاهای فرهنگی و هنری کرد.

 رییس کمیته اقتصاد و تنظیم مقررات شورای اسلامی شهر تهران با ابراز تاسف از رواج شیوه های مدیریت مستهلک و منقضی عنوان کرد:  نگاه یارانه بگیری و امدادی به این اماکن سم مهلک برای حوزه فرهنگ و به ویژه این خانه ها می باشد و با تغییر رویکرد هم می توان درآمدهای چشمگیری از این خانه ها به دست آورد و هم جایگاه آنها را در اقتصاد تثبیت و ارتقا داد و هم به حفظ و حتی توسعه آنها پرداخت.

وی با اشاره به غنا و پویایی فرهنگی و هنری جامعه ایرانی و تنوع زیبای اقوام و فرهنگ ها، اقتصاد فرهنگی را حلقه گم شده زنجیره اقتصاد کشور بیان کرد و افزود: باید حوزه های فرهنگی با مدیریت کارآمد و اثربخش به تدریج به ایفای نقش در حوزه اقتصادی پرداخته و نه تنها در اداره امورشان خودکفا شوند بلکه روزی برسد که درآمد حاصل از این امور در بخش های مختلف اداره کشور به کار گرفته شود.

رییس کمیته اقتصادی و تنظیم مقررات شورای شهر تهران بااشاره بر اینکه فرهنگ در جهان امروزی از بخش های مهم خلاقیت و نوآوری و نهایتا اقتصاد و درآمدزایی می باشد افزود:  شهرهای پیشرفته دنیا از این پتانسیل نهایت استفاده را می کنند صنایع فرهنگی و خلاق به عنوان صنایعی که خلاقیت علمی، هنری، اقتصادی، و فناورانه را توأمان در بر می گیرد و باعث افزایش اشتغال، مشارکت اجتماعی و رونق به ویژه در محیط شهری می شود، حائز اهمیت هستند. سال ها پیش مفاهیم صنایع فرهنگی خلاق و اقتصاد خلاق وجود نداشتند ولی امروزه نقش مهمی را در عرصه اقتصاد شهرها ایفا می کنند. صنایع خلاق و فرهنگی با محوریت چندین بخش اساسی من جمله تبلیغات، معماری، کتاب، بازی، فیلم، موسیقی، روزنامه و مجله، هنرهای) نمایشی، رایو، تلوزیون و هنرهای تجسمی در مجموع حدود ۳ درصد از تولید ناخالص جهانی را در سال ۲۰۱۶ از آن خود کرده است. همچنین این بخش با ایجاد ۲۹.۵ میلیون شغل حدود ۱ درصد از بازار اشتغال کل دنیا را به خود اختصاص داده استو این در حالی است که سهم بخش صنایع خلاق و فرهنگی در مناطق مختلف جغرافیایی یکسان نبوده و اقتصادهای توسعه یافته و برخی از اقتصاد های نوظهور سهم بیشتری را در صنایع خلاق از آن خود نموده اند و در این بین تهران و سایر شهرهای ایران نتوانسته اند به صورت مطلوب در این حوزه به ایفای نقش بپردازند.

وی در نهایت تغییر رویکرد مدیریتی در حوزه فرهنگی و به ظهور رساندن و بهره برداری اقتصادی از پتانسیل ها و فعالیت های فرهنگی را راه توسعه و پویایی فرهنگی در دنیای کنونی دانست که در شهر تهران به عنوان پایتخت و بزرگترین شهر ایران تاکنون مورد توجه قرار نگرفته و زین پس باید در اولویت قرار بگیرد.

کد خبر 4244261

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha