۱۵ اسفند ۱۳۹۶، ۱۷:۵۸

معاون اول رئیس جمهور:

انتظار داریم دانشجویان نمونه کارآفرینی کنند

انتظار داریم دانشجویان نمونه کارآفرینی کنند

معاون اول رئیس جمهور تأکید کرد: انتظار داریم دانشجویان نمونه به یک کانون توسعه بدل شوند و بتوانید چند نفر دیگر را دور خود جمع کرده و کارآفرینی کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، اسحاق جهانگیری در بیست و ششمین جشنواره دانشجوی نمونه کشوری در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: ما کشور در حال توسعه ای هستیم و نیاز امروز و فردای ایران به پیشرفت و توسعه است و هیچ کس نیست که علاقه مند به ایران باشد و به توسعه فکر نکند.

معاون اول رئیس جمهور افزود: عوامل توسعه کشور پیش نیازهایی دارند که از مهمترین آنها توسعه  علم و فناوری است. گفته می شود اتکای ما به توسعه منابع طبیعی است. باید توجه کنیم این منابع دیر یا زود تمام می شود و اگر در استفاده از منابع طبیعی آینده نگری نشود، با مشکل مواجه می شویم.

جهانگیری گفت: همین امروز در استفاده از برخی منابع طبیعی با مشکل مواجهیم. منابع آب را بی حساب و کتاب مصرف کرده ایم، چاه ها آنقدر حفر شده اند و عمق چاه ها آنقدر زیاد است که در بسیاری از مناطق آب شور شده و زمین نشست می کند و تبعات سیاسی-اجتماعی نیز به همراه دارد.

وی با اشاره به این نکته که آینده نگری در امور کشور باید سرلوحه همه کارها قرار گیرد، خاطرنشان کرد: بسیاری می گویند مدیران آن موقع چه کسانی بودند. این مسئله مهم نیست بلکه باید در هر مقطعی آسیب شناسی کنیم شاید در آن زمان تصمیمی که گرفته شده، درست نبوده است.

 معاون اول رئیس جمهور یادآور شد: یکی از مسائلی که نیازمند آینده نگری است، جمعیت است. من به این موضوع که رشد جمعیت بالا خوب است یا خیر ورود نمی کنم اما باید در این زمینه توجه کنیم که این جمعیت در آینده خود چه میزان مدرسه، دانشگاه، کار می خواهد و در موقع سالمندی خود با چه چیزی مواجه است.

جهانگیری تصریح کرد: آینده نگری جمعیت در این است که برای آینده آن زمانی که آن جمعیت وارد مدرسه یا دانشگاه می شود، یا وارد بازار کار شده و قادر نیست نیازهای خود را رفع کند، فکری داشته باشیم.

وی اظهار داشت: بار اصلی توسعه علمی بر دوش دانشگاه ها است و همانطور که مقام معظم رهبری توسعه علمی را مورد تأکید قرار دادند و پرچم آن را به دستشان گرفتند تا دیگران هم در این مسیر بیایند نشان از اهمیت توسعه علمی است.

معاون اول رئیس جمهور افزود: ما سال گذشته در جلسه اقتصاد مقاومتی مصوب کردیم که تا سال ۱۴۰۴ باید ۵ دانشگاه ایرانی جزء ۲۰۰ دانشگاه برتر دنیا باشد.

جهانگیری یادآور شد: متأسفانه در دوره ای که منابع خوبی از نظر مالی وجود داشت، دوره فقر دانشگاه ها بود و آنها که بدهکارند، امروز ادعای طلبکاری می کنند.

وی تأکید کرد: دسترسی به بسیاری از مجلات دانشگاهی، حذف شده بود تا حدی که در جلسات متعددی که من با دانشگاهیان داشتم از من تقاضا کردند که امکان برقراری این دسترسی دوباره فراهم شود و تجهیزات دانشگاهی خریداری شود.

معاون اول رئیس جمهور خاطرنشان کرد: دانشجویانی که نمونه شده اند به سرمایه ملی بدل شده اند و می توانند خلاق باشند و کشور را به حرکت دربیاورند. ما باید کاری کنیم که این استعدادها شکوفا شوند. باید با توسعه علمی کشور به سمت اقتصاد دانش بنیان و توسعه شرکت های دانش بنیان حرکت کنیم.

جهانگیری با اشاره به وجود مراکز رشد در کنار دانشگاه های بزرگ کشور اظهار داشت: در همین مراکز رشد جوانان خلاقی را مشاهده می کنیم که ره صد ساله را یک شبه طی کرده اند و با یک شرکت دانش بنیان ظرف چند سال به سودآوری رسیده اند که یک شرکت با سابقه چند ده ساله هنوز به آن میزان سودآوری نرسیده است اما آن جوان خلاق توانسته با کارآفرینی به این مرتبه برسد.

وی ادامه داد: کارآفرینی لازمه اش ریسک پذیری و نترسیدن است. از اینکه به کار بزرگ دست بزنید نترسید. ما قدر نخبگان خود را می دانیم. به خصوص نخبگان جوان کشور.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به دغدغه اشتغال برخی دانشجویان نمونه که در این جلسه مطرح شد گفت: دانشجوی نمونه دغدغه اشتغال در یک کار اداری را نداشته باشند ما امسال ۸۰۰ هزار شغل ایجاد کردیم اما انتظار داریم هر کدام از شما دانشجویان نمونه به یک کانون توسعه بدل شوید و بتوانید چند نفر دیگر را دور خود جمع کرده و کارآفرینی کنید.

کد خبر 4245346

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha