۱۵ اسفند ۱۳۹۶، ۱۹:۰۲

امام جمعه گلپایگان:

حفظ درختان و منابع طبیعی به معنای بقای زندگی است

حفظ درختان و منابع طبیعی به معنای بقای زندگی است

گلپایگان - امام جمعه گلپایگان گفت: باید برای سالم نگه داشتن طبیعت تلاش مضاعف صورت گیرد زیرا حفظ درختان و منابع طبیعی به معنای حفظ زندگی است.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله سید علی طهماسبی بعدازظهر سه شنبه در آیین روز درختکاری که در مجموعه اداری و فضای سبز جهاد کشاورزی شهرستان گلپایگان صورت گرفت، با بیان اینکه حفظ فضای سبز و توسعه آن به احیای هوای پاک کمک می کند، اظهار داشت: برای داشتن هوای سالم که از جمله نیازهای انسان و محیط طبیعت است باید از منابع خدادادی استفاده کنیم.

وی افزود: مراتع و جنگل ها زمینه زندگی با طراوت، لذت بخش و سعادتمندانه را برای ما فراهم می کند لذا هیچ کاری برای مردم بهتر از زراعت و کاشت درخت نیست و آنگونه که اسلام اهمیت به فضای سبز و درختکاری می دهد، قطع و شکستن شاخه درختان را از گناهان می داند.

امام جمعه گلپایگان با اشاره به اینکه افراد سودجو به بهانه کم آبی و برای منافع خود تخریب درختان و جنگل ها را در پیش گرفته اند، تصریح کرد: وجود درخت و فضای سبز در روی زمین و بارش رحمت الهی بر روی آنها موجب تأمین اکسیژن مورد نیاز انسان برای حیات می شود و نبود گیاهان همانگونه که شاهدیم بروز ریزگردها را در بسیاری از مناطق به همراه دارد.

وی با تأکید بر اینکه برای آبیاری درختان در مناطق مختلف باید برنامه ریزی مدون صورت گیرد، افزود: باید برای سالم نگه داشتن طبیعت تلاش مضاعف صورت گیرد زیرا حفظ درختان و منابع طبیعی به معنای حفظ زندگی است.

آیت الله طهماسبی در پایان بیان داشت: تخریب و قطع درختان موجب رسیدن آسیب به زندگی آیندگان است زیرا حفظ درخت و گیاهان نشانه رگ حیات انسان است.

بیش از ۸۵۰ گونه گون در ایران شناسایی شده است

در ادامه کارشناس ارشد طرح های مرتعداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با اشاره به اینکه کاهش نزولات آسمانی و بحران کم آبی کشور، استان اصفهان را نیز در برگرفته است، اظهار داشت: بنا به نظریه کارشناسان اقلیم شناسی منطقه ای از کره ای که ایران نیز جزء آن است در موقعیت جغرافیایی خشک قرار گرفته و تا ۲۰ سال آینده برابر این پیش بینی روند کاهش کم آبی ادامه خواهد داشت.

وی با بیان اینکه از تغییر اقلیم نمی توان جلوگیری کرد، افزود: با توجه به اینکه سیستم زمین پیچیده و ساده نیست و  آنچه تجربه نشان داده قابل پیش بینی نیز نیست و ممکن است با هر تلنگری در آن اتفاقی رخ دهد، شرایط امروز طی میلیون ها تغییر به صورت فعلی رسیده و برای جزء به جزء آن مکانیزم های خاصی عمل کرده است.

سیروس آزادی افزود: بازتاب انرژی خورشید از دهه ۱۹۵۰ سبب گرمایش کره زمین و برخی فعل و انفعالات صورت گرفته از سوی انسان بر روی آن موجب ذوب شدن یخ های قطب جنوب می شود که سرانجام با این اقدام باید شاهد فاجعه در روی کره زمین باشیم.

وی تصریح کرد: یکی از پدیده های مهم در شهرهای گلپایگان و خوانسار تشکیل بخش اعظمی از اراضی به پوشش گیاهی گون است و این یک نعمت بزرگ خدادادی است که تنها در این منطقه رشد و نمو دارد و بدین لحاظ ایران را به نام کشور گون ها می شناسند و بر اساس آمار منتشر شده بیش از ۸۵۰ گونه گون در ایران شناسایی شده که برخی از این گون ها در هیچ جای جهان روییده نمی شود.

کارشناس طرح های مرتعداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان تأکید کرد: به دنبال بروز خشکسالی آفات سوسک سبب نابودی این گونه گیاهی شده که باید برای جلوگیری در بروز این آفت که خاص تمام استان است، جلوگیری به عمل آید.

وی با اشاره به اینکه از ۸۵۰ گونه گون کشور کتیرای زرد و سفید و گون گزی آن قابل استفاده در بخش دارویی است، افزود: به دلیل بروز آفت سوسک از بهره برداری گون ها جلوگیری می شود و ضروری است برای حفظ این گیاه از مجوز بهره برداری آن جلوگیری شود.

آزادی بیان داشت: در ایران سه ناحیه رویش طبیعی وجود دارد که از جمله آنها می توان به تیپ البرز، شیب جنوبی زاگرس تا خلیج فارس از مناطق سرسبز و تیپ سوم ایران بین البرز و زاگرس که خشک و نیمه خشک است، اشاره کرد.

وی با تأکید بر اینکه با حمایت مسئولان نه تنها در این هفته بلکه در تمام سال باید منابع طبیعی حفظ و به عنوان پایه توسعه قرار داده شود، افزود: با تفکر و اندیشه جهادی در حفظ منابع طبیعی باید به نگهداری از درختان و صرفه جویی در آب توصیه شود.

کد خبر 4245416

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha