۳۰ آذر ۱۳۸۵، ۱۹:۲۷

قالیباف در کنفرانس بین المللی مدیریت :

مشکل کشور کمبود منابع مالی نیست / تهران 4 دهه است که بدون برنامه و با سلیقه افراد اداره می شود

مشکل کشور کمبود منابع مالی نیست / تهران 4 دهه است که بدون برنامه و با سلیقه افراد اداره می شود

شهردار تهران با انتقاد از مدیریت ابهام و شرایط پیچیده ای که بر کشور حاکم است ، تصریح کرد : در حال حاضر مشکل کشور کمبود منابع مالی نیست، بلکه معتقدم برخی سازمانهای ما انسان محور نبوده و عمدتا مدیران سازمانی هستند که هیچ دلسوزی و حرصی برای کار و تلاش ندارند.

به گزارش خبرگزاری مهر ، دکتر محمد باقر قالیباف در چهارمین دوره کنفرانس بین المللی مدیریت که امروز در سالن همایش های بین المللی اجلاس برگزار شد ، با اشاره به یکی از طرح های مهم شهرداری تهران که هم اکنون در دست انجام است ، گفت: طرح جامع شهر تهران هم اکنون در حال بررسی است.

وی با بیان اینکه شهر تهران طی 4 دهه گذشته بدون برنامه و طرح جامع اداره می شده است ، گفت: این به این معناست که شهر تهران 4 دهه است که با سلیقه افراد متعدد اداره شده است.

شهردار تهران با اشاره به اینکه بنده به عنوان یک مدیر وقتی به سابقه گذشته خود نگاه می کنم می بینم که سابقه مدیریت بنده از مدیریت بحران آغاز شده است ، افزود: بسیار خرسندم که وقتی وارد مدیریت شدم از سخت ترین برهه که همان جنگ تحمیلی بود در 18 سالگی کار خود را آغاز کردم و امروز پس از گذشت سال ها از آن دوره ، در بخش های مختلف کارهای عمرانی و سازندگی ، در پروژه های بسیج ، نیروی هوایی و در بخش پلیس و امروز نیز در مجموعه شهردرای تهران به خدمت گذاری می پردازم.

قالیباف با بیان اینکه اگر می خواهیم دچار روزمره گی و عقب ماندگی و گسست در کارها و برنامه ها نداشته باشیم باید سه کار را در رئوس برنامه های شهرداری پیگیری کنیم ، تاکید کرد: دسته اول کارهای فوریتی و موضوعی هستند که در مجموعه هایی مانند شهرداری این کارها حیاتی بوده و اگر مدیری در شهرداری به این بخش توجه نکند امکان فکر کردن و تصمیم گیری در خصوص موضوعات بعدی را نیز نخواهد داشت.

وی ادامه داد: کارهای میان مدت و موضوعی نیز دومین برنامه ای است که باید هر مدیر در مجموعه شهرداری تهران باید به آن توجه ویژه داشته باشد. همچنین کارهای بلند مدت و اساسی نیز به عنوان برنامه سوم مد نظر ما قرار دارد که امروز ما در شهرداری تهران وقت خود و نوع مدیریت خود را بین این سه کار تقسیم کرده ایم .

شهردار تهران با انتقاد از اینکه در کشور مدیریت ابهام و شرایط پیچیده ای حاکم است ، تصریح کرد: این به آن معنی است که وقتی شما به بالا دستی و پایین دستی مراجعه می کنید یک حرف روشن را از کسی نمی شنوید البته صادقانه بگویم این سخن من به معنی انتقاد به کل مجموعه کار نیست چرا که من نیز در همین سیستم کار می کنم و حتی حاضرم جان خود را نیز برای هدف های والای این سیستم فدا کنم.

قالیباف که در چهارمین دوره کنفرانس بین المللی مدیریت سخن می گفت ، افزود: اما آنچه که مهم است این است که در این نوع مدیریت ابهام و پیچیده افراد متعدد در پست های متعدد در خصوص یک موضوع واحد تصمیم ها و دیدگاه های متعدد از خود ارائه داده و از آن دفاع می کند به عنوان نمونه خود بنده تا زمانی که در نیروی انتظامی هستم استدلال های خاصی را برای معضل ترافیک دارم اما وقتی در مجموع شهرداری قرار می گیرم استدالال های دیگری می آورم و بالاخره معلوم نیست که سرانجام چه خواهد شد که این امر از همان مدیریت ابهام و پیچیدگی نشات می گیرد.

شهردار تهران با تاکید بر ضرورت توجه ویژه در بخش مدیریت انگیزش به منابع انسانی ، تصریح کرد: بارها تاکید کرده ام اگر به من بگویند 4 میلیارد دلاری که در تبصره 13 هزینه می شود و بخشی از آن نیز متعلق به شهرداری است ، ترجیج می دهم یا نیرو و منابع انسانی را  انتخاب می کنم ، تصریح کرد: قطعا انتخاب اول من منابع انسانی است چرا که اگر منابع انسانی در یک مجموعه از یک روحیه جهادی برخوردار باشند طبیعتا پول و سرمایه آن مجموعه را نیز به درستی مدیریت کرده و آن را هدر نخواهند داد.

قالیباف با تاکید بر اینکه هم اکنون مشکل ما در کشور مشکل منابع مالی نیست بلکه چالش های اصلی در جای دیگری وجود دارد ، تصریح کرد: وقتی در کشور نفت 10 دلار می شود ما بیچاره ایم و این در حالی است که وقتی قیمت همین نفت به 70 دلار می رسد باز هم مشکل داریم ، پس مشخص می شود که مشکل اصلی ما منابع مالی نیست بلکه معضل اصلی در جای دیگری است.

وی با بیان اینکه معتقدم سازمان های ما سازمان های انسانی نبوده بلکه همه عمدتا مدیران سازمانی هستند که هیچ دلسوزی و حرصی نیز برای کار و تلاش ندارند ، تصریح کرد: مدیران باید با کارشان بسوزند و بسازند یعنی با دلسوزی برای یک مجموعه کار کنند چرا که وقتی کارمندان یک مجموعه بدانند که مهم ترین دغدغه مدیران آنان ، دغدغه مشکلات کارکنان است در این شرایط با دلسوزی و احساس بیشتری به فعالیت و کار در مجموعه خود خواهند پرداخت.

شهردار تهران که در چهارمین دوره کنفرانس بین المللی مدیریت و در جمع متخصصان و اساتید فن سخن می گفت ، تصریح کرد: اگر خانواده کارمندی که در مجموعه شهرداری تهران کار می کند دچار مشکل و گرفتاری شده باشد اگر آن کارمند حس کند که مشکل خانواده او دغدغه بنده به عنوان مدیر مجموعه است قطعا با میل و رغبت بیشتری به کار خواهد پرداخت.

قالیباف با اشاره به نقش مدیریت استرس ، گفت: ما همیشه در کشور در یک فضای شبه بحران کار می کنیم و هیچ گاه در فضایی خارج از بحران تصمیم گیری نمی کنیم و این در حالی است که مدیریت استرس و بحث بحران همواره در یک ارتباط مستقیم با هم هستند.

وی با تاکید بر اینکه امروز ما نیازمند یک نگرش علمی و کارشناسی در کنار یک تحرک جهادی هستیم تصریح کرد: متاسفانه امروز مشاهده می کنیم که در یک بخش حرکت های جهادی و انقلابی صورت می گیرد بدون اینکه کار کارشناسی دقیق در کنار آن انجام گرفته باشد و یا آنقدر در یک بخش سرگرم کارهای کارشناسی و مطالعاتی می شوند که حرکت و تلاش را از یاد می برند و این در حالی است که باید به هر دو امر توجه ویژه صورت گیرد چرا که اگر کاری فقط جنبه علمی صرف داشته باشد انقلابی نبوده و اگر جهادی صرف هم باشد باز هم انقلابی نیست بلکه باید هر دو توام با یکدیگر در نظر گرفته شود.

شهردار تهران با تاکید بر اینکه ما در مجموعه شهرداری نیازمند تحول در سطح محله و در سطح شهر هستیم تصریح کرد: عمدتا در گذشته موضوعات در شهرداری ها یا با مقیاس شهری و یا به صورت محله ای دنبال شده اند ، در حالی که باید به هر دو موضوع توجه ویژه ای شود.

قالیباف با تاکید بر اینکه ما در شهرداری نیازمند تغییر در بخش های مالی ، حقوقی ، فرهنگی و اجتماعی توام با یکدیگر هستیم تصریح کرد: باید شهرداری را از یک نهاد خدماتی به نهاد اجتماعی تبدیل کنیم که تحقق این امر نیازمند توجه ویژه به حقوق شهروندی است.

شهردار تهران تاکید کرد: متاسفانه به نظر می رسد امروزه سطح آگاهی و اطلاع شهروندان نسبت به حق و حقوق شهروندی خود در خصوص سازمان هایی که باید به آنها خدمات ارائه دهند کم است که این امر از همان مدیریت ابهام و پیچیدگی نشات گرفته است.

قالیباف با تاکید بر اینکه همواره در مجموعه شهرداری تهران سعی کرده ایم از مداخله متغیرهای مزاحم مانند حاشیه های سیاسی و جناحی دور باشیم تصریح کرد: در همه شهرهای جهان شهرداری ها از مداخله های سیاسی دور هستند و کارکرد سیاسی ندارند اما خروجی سیاسی دارند این در حالی است که به نظر می رسد در کشور ما خروجی سیاسی با کارکرد سیاسی در حوزه ساختاری با هم اشتباه گرفته می شود که این امر برای شهرداری ها سم مهلک است که وارد موضوعات سیاسی شوند.

وی با تاکید بر اینکه سعی کرده ایم امور را با نگرش سیستمی به سمت نهادمندی و پایداری طبیعی سوق دهیم تصریح کرد: از یک سال گذشته که وارد مجموعه شهرداری تهران شده ام حدود 9 ماه را صرف این کرده ام که مجموعه شهرداری تهران را به خوبی شناخته و با مجموعه کاری خود ارتباط عاطفی و کاری عمیقی برقرار کنم چرا که معتقدم اگر در یک مجموعه کاری همدیگر را باور کنیم و به هم اعتماد داشته باشیم قطعا موفق خواهیم بود و در غیر این صورت اگر مدیریت معنوی در یک ساختار سازمانی حاکم نشود با یک ساختار خشک و بی روح کاری از پیش نخواهیم برد.

قالیباف با تاکید بر اصول سرعت ، دقت ، صحت و شفافیت برای انجام تمام کارها و برنامه ها در مجموعه شهرداری تهران گفت: هیچ عملی را در شهرداری بدون هدف گذاری قابل سنجش انجام نداده ایم و برای انجام این کارها حتما بسترهای اجتماعی و فرهنگی آنها را نیز فراهم کرده ایم.

شهردار تهران با بیان اینکه در حال حاضر شهرداری عمدتا درآمد خود را از راه فروش تراکم تامین می کند ، تصریح کرد: همه فکر می کنند این کار درست ترین روش ممکن است ، در حالی که به اعتقاد بنده این روش اشتباه ترین کار ممکن است.

وی با بیان اینکه در طول 100 سالی که از بلدیه قدیم تا شهرداری تهران فعلی می گذرد ما در هیچ سطحی از علم و تجربه سند مدونی در شهرداری نداشته ایم ، تصریح کرد: قطعا در این زمینه ضرر کرده ایم چرا که مستند سازی در این بخش صورت نگرفته و هر کسی که وارد این مجموعه شده به سلیقه خود کار کرده و رفته است.

شهردار تهران با بیان اینکه متاسفانه جایگاه مدیریت شهری در نظام برنامه ریزی و مدیریت توسعه مشخص نیست تصریح کرد: اصلا مدیریت شهری در ساختار سیاسی اداری کشور تعریف نشده است یعنی در حال حاضر شما به درستی توزیع فضای قدرت را در حوزه مدیریت شهری نمی دانید در کجا است.

قالیباف که صبح امروز در چهارمین دوره کنفرانس بین المللی مدیریت سخرانی می کرد ، با اشاره به اینکه بر اساس آمار سال جاری ، 70 درصد جمعیت کشور شهر نشین هستند ، گفت: اما مشخص نیست که این افرادی که ساکن شهر هستند تا چه حد با فرهنگ شهرنشینی آشنا هستند.

وی با تاکید بر اینکه اگر توسعه و چشم انداز برنامه 20 ساله را دنبال می کنیم بر باید دقیقا بدانیم که جایگاه  مدیریت شهری کجا است تصریح کرد:  جالب این است در 6 اصل قانون اساسی یعنی از اصول 101 تا 106 مربوط به حوزه مدیریت شهری می باشد.

شهردار تهران ادامه داد: در قانون اجرایی کشور نیز  از سال 59 ، 63 ، 65 و در نهایت سال 73 ، 5 بار مفادی که در حوزه مدیریت شهری مطرح شده بود تغییر کرد و در نهایت چیزی شد که شبیه هیچ مدیریت شهری در هیچ کجای دنیا نیست.

وی ادامه داد: وقتی دیده شد که این قانون دچار مشکلات بسیار است بنابراین در برنامه سوم و چهارم توسعه ماده 136 و 137 را نوشتیم ولی چون مدیریت ابهام هنوز نیز حاکم است سرانجام معلوم نشد در ساختار سیاسی و اداری ما و در توزیع فضای قدرت در چشم انداز 20 ساله با تاکید بر کلانشهرها بالاخره جای مدیریت شهری کجاست.

شهردار تهران با بیان اینکه عمر متوسط مدیریت شهری در 60 سال گذشته 14 ماه و 20 روز بوده است ، گفت: واقعیت این است که در 6 سال گذشته در شهرداری تهران 5 مدیر جابجا شده اند. پس در این شرایط نباید انتظار انجام اتفاقات مهم را در شهرداری تهران داشته باشیم.

قالیباف از قوانین متناقض در شهرداری به عنوان یکی دیگر از معضلات مهم این مجموعه نام برد و تاکید کرد: قانون باید به گونه ای روشن باشد که جلوی هر گونه احجاف و خلاف را بگیرد و این در حالی است که ما هیچ مجموعه مدونی که بر اساس رویکرد توسعه پایدار شهری باشد را ، نداریم.

شهردار تهران با تاکید بر اینکه همین امر موجب شده که ما روز به روز در حوزه کیفیت زندگی در شهرها رو به تنزل برویم تصریح کرد: اگر مردم احساس می کنند که یک اتفاق در حال روی دادن است همین امر را به فال نیک می گیرند و این از آن جهت است که کمتر ضرر کرده اند و نه اینکه منفعت بیشتری به آنان رسیده است.

وی با تاکید بر اینکه در کشور ما امروزه مهم ترین چالش فرا روی ما ؛ کمبود منابع ، پول ، نداشتن نیروی انسانی ، تحریم اقتصادی ، جنگ و... نیست ، تصریح کرد: در یک کلام معتقدم که مهم ترین چالش فرا روی کشور ما ضعف مدیریت بر همه بخش هاست چرا که کمتر به خرد جمعی و رویکرد علمی توجه کرده ایم و همواره  احساس کرده ایم خودمان به اندازه همه می فهمیم و نتیجه این شده که هر کس بدون اینکه به تخصص خود نگاه کند در حوزه های مختلف اظهار نظر می کند.

شهردار تهران با بیان اینکه مشکل عدم مدیریت صحیح در کشور ما طی سال های گذشته موجب شده که نتوانیم از فرصت های پیش رو استفاده مطلوب داشته باشیم ، تصریح کرد: به عنوان مثال در حوزه حمل و نقل در سال 75 و 76 حدود 5/3 میلیارد دلار در حوزه سوبسید سوخت در کشور هزینه شده است که اگر این روند ادامه یابد ، در سال 86 حدود 25 میلیارد دلار باید برای سوبسید سوخت هزینه شود این در حالی است که کل بودجه سال 86 ما 24 میلیارد دلار است یعنی در صورت ادامه این روند باید کل بودجه سال 86 را صرف سوبسید سوخت کنیم .

قالیباف در پایان خطاب به متخصصان ، کارشناسان و اساتید دانشگاهی حاضر در در چهارمین دوره کنفرانس بین المللی مدیریت ، گفت: امیدوارم شما با درک این چالش ها و شهامت ابراز آنها ، بتوانید با همکاری شهرداری تهران گام های جدی را در راستای تحقق اهداف برنامه چشم انداز 20 ساله برداریم.

کد خبر 424870

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha