به گزارش خبرنگار مهر، حمیدرضا نوازنی روز دوشنبه در جلسه ستاد بازآفرینی پایدار شهری استان مرکزی در اراک، اظهار داشت: عمده ترین عامل گرایش به حاشیه نشینی در جامعه، مهاجرت از روستاها به شهر و مسایل اقتصادی است.
مدیرکل دفتر فنی استانداری مرکزی افزود: سیاست های دولت های اولیه انقلاب عمدتا بر مبنای واگذاری زمین و بعد هم پروژه های مشارکتی در قالب مشارکت دولت با سرمایه گذار بوده و در یک مقطع دولت در قالب انبوه سازی به صورت کوچک سازی وارد مداخله در بافت های فرسوده شد.
وی بیان کرد: قبل از برقراری طرح بازآفرینی هم سیاست دولت براساس توانمندسازی طراحی شده بود یعنی اینکه بافت های حاشیه ای به لحاظ اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی رشد داده شوند تا خود حرکت کرده و نسبت به توسعه اقدام کنند، در این رابطه شهرداری ها نیز مساعدت های لازم را انجام دادند.
مدیرکل دفتر فنی استانداری مرکزی تصریح کرد: متاسفانه شاهد بودیم که سیاست توانمندسازی خیلی موفق نبود و نتوانست آنطور که باید انتظارات را در این بخش برآورده کند.
نوازنی با اشاره به اینکه منشا پیدایش این بافت های حاشیه ای و سکونت گاه های غیر رسمی عمدتا به مباحث اقتصادی بازمی گردد، بیان داشت: تا زمانی که این افراد از حیث اقتصادی توانمند نشوند، چندان موفق نخواهیم شد سکونت گاه های غیررسمی را متحول کنیم.
مدیرکل دفتر فنی استانداری مرکزی تصریح کرد: سیاست اخیر دولت بر این است که به نوعی این افراد در ارزش افزوده ای که در این بافت ها ایجاد می شود سهیم شوند. قرار است در این بافت ها اراضی مناسبی شناسایی شوند و در این اراضی توسط سازندگان، ساخت و ساز جدید صورت گیرد.
وی ادامه داد: پس از اتمام ساخت و ساز، املاک ساکنان بافت فرسوده را می گیرند و در عوض به آن ها واحد مسکونی می دهند و بخشی از این ارزش افزوده هم نصیب افرادی می شود که در آن محدوده ساکن هستند.
نظر شما