هومن قصری در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه در سال گذشته ۷۴ درصد از آسیب دیدگی ها مربوط به چشم، دست و پاها بوده است، گفت: بیش از ۳۰ درصد از آسیب دیدگان سال گذشته رهگذرانی بودندکه هیچ نقشی در استفاده از مواد محترقه نداشتند.
وی اظهار کرد :در شب آخرین چهارشنبه سال گذشته ۸۶ نفر در استان کردستان مصدوم شدند که از این تعداد بیشترین آسیب ها به ترتیب مربوط به چشم ها، دست ها و پاها بوده است .
وی با بیان اینکه عمده حوادث ناشی از چهارشنبه سوری، سوختگی های پلک، مژه ها و شدیدترین آنها پارگی نواحی مختلف چشم، آسیب های شبکیه و نابینایی در اثر برخورد ترکش موارد محترقه است گفت : متاسفانه در سال گذشته یک مورد اعزام به تهران جهت تخلیه چشم انجام شد و در نهایت نیز مصدوم بینایی را از دست داد.
قصری با اشاره به اینکه مصدومان تنها سازندگان و استفاده کنندگان از مواد محترقه خطرناک نیستند بیان کرد :بر اساس آمار سالیان گذشته ۳۰ تا ۷۰ درصد مصدومان ممکن است از رهگذرانی باشند که هیچ نقشی در آتش بازی ها نداشته اند و تنها به عنوان بیننده اما در محل هایی پرخطر حضور یافته اند.
وی از خانواده ها خواست از تردد غیرضروری در این شب در سطح شهر پرهیز کرده و از فرزندان خود مراقبت کنند تا میزان آسیب ها به حداقل برسد.
قصری از آماده باش تمام بیمارستان ها و مراکز درمانی دولتی و دانشگاهی برای ارائه خدمات به آسیب دیدگان احتمالی نیز خبر داد و گفت: آمبولانس ها، بخش های مختلف مراکز درمانی و همچنین کلیه دست اندرکارانی که هریک به نحوی در امور درمان سانحه دیدگان دخیل اند آماده باش بوده و خدمت رسانی را در سریع ترین زمان ممکن انجام خواهند داد .
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان روند درمان بیماران سوختگی را تشریح کرد و تاکید داشت: ممکن است عوارض ناشی از انفجار و سوختگی مواد محترقه غیرقابل برگشت باشد.
قصری اذعان کرد: انفجار مواد محترقه غیراستاندارد و دستساز قدرت تخریب بیش از حد انتظاری را دارا است و این مساله معلولیت های جسمی، روانی و همچنین هزینه های فراوان برای افرادی که خواسته یا ناخواسته درگیر اینگونه حوادث میشوند را به همراه دارد.
وی ادامه داد: در یک روند معمول آتش بازی متصور نیستیم که قطع عضو یا آسیب های جبران ناپذیری صورت گیرد اما غیر استاندارد بودن و عدم رعایت ایمنی منجر به حوادث جبران ناپذیر می شود .
قصری گفت: جبران صدمات وارده بسیار سخت و زمان بر است و حتی اگر هزینههای بسیار زیاد این جراحیها نیز رایگان باشد، عوارض ناشی از سوختگی و انفجار موادمحترقه با جراحی های پلاستیک پیچیده و متعدد نیز تا سالیان سال اختلال عملکرد و بدشکلی عضو را به همراه خواهد داشت.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: افراد به محض اینکه دچار سوختگی شدند، باید با اورژانس تماس گرفته تا ضمن دریافت درمان های اولیه در صورت نیاز به مراکز درمانی تخصصی مربوطه منتقل شوند.
نظر شما