در صورتی که با گذشت 10 ماه از سال ، به تازگی وزارت رفاه قرار است این طرح را اجرایی و به هر فرد نیازمند تحت پوشش و پشت نوبت نهادهای حمایتی و همچنین اقشار کم درآمد که البته هنوز شناسایی نشده اند ، 17 هزار و 500 تومان کالابرگ ویژه در قالب بن پرداخت کند که البته با توجه به زمان باقی مانده از سال ، مشخص نیست که یارانه به تمام اقشار نیازمند تعلق گیرد.
به گزارش خبرنگار مهر ، بر اساس بررسی های انجام شده 10 تا 12 میلیون از افراد جامعه زیر خط فقر و 6 میلیون نفر از این تعداد نیز زیر خط فقر مطلق زندگی می کنند به طوری که برای رفع حداقل نیازهای زندگی خود با مشکل مواجه هستند. بر همین اساس به منظورحمایت از اقشار آسیب پذیر و کم درآمد جامعه ، زنان و کودکان بی سرپرست طرح ارائه یارانه کالاهای اساسی از سوی وزارت رفاه ارائه و با تصویب دولت ، 40 میلیارد تومان بودجه خاص به امر فقرزدایی اختصاص پیدا کرد و قرار است طی هفته آینده توزیع یارانه ها آغاز شود.
یارانه کالاهای اساسی مانند برنج ، روغن ، گوشت و... به صورت بن های ویژه غیر نقدی درمجموع در اختیار 7 میلیون نفر مددجوی تحت پوشش و پشت نوبت کمیته امداد و بهزیستی قرار می گیرد و همچنین کمیته امداد موظف شده است که حدود 2 میلیون نفر از اقشار کم درآمد جامعه را که تحت پوشش هیچ نهاد حمایتی نبوده اما نیازمند هستند ، شناسایی و به آنان یارانه پرداخت کند.
اعطای کالابرگ به اقشار آسیب پذیر قرار بوده توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی از ابتدای سال جاری هر 3 ماه یک بار صورت گیرد اما تا کنون این امر محقق نشده و در حالی که تنها 3 ماه به پایان سال جاری باقی مانده به تازگی وزارت رفاه طرح پرداخت یارانه به نیازمندان را مطرح کرده البته باز هم مشخص نیست که این طرح صد درصد در مهلت باقی مانده اجرایی شود .
از سوی دیگر وزارت رفاه مبلغ کالابرگ اساسی برای هر فرد را 17 هزارو 500 تومان اعلام کرده است اما مسئولان عنوان نکرده اند که اختصاص این مقدار برای رفع فقر زدایی و تامین کالری آن هم به صورت سالانه چقدر می تواند در رفع نیازهای قشر نیازمند تاثیر گذار باشد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در خصوص توزیع بن های غیر نقدی به اقشار آسیب پذیربه خبرنگار مهر می گوید: توزیع سالی یک بار کالابرگ به افراد نیازمند مشکل این افراد را برطرف نمی کند و حداقل باید ماهیانه و یا هر دو ماه یک بار کالابرگ در اختیار اقشار نیازمند قرار گیرد تا برای تامین هزینه های زندگی آنان موثر باشد .
ابوالقاسم مختاری با اشاره به اینکه بن های غیر نقدی غیر قابل فروش هستند ، می افزاید: توزیع این کالابرگ ها به دلیل غیر قابل فروش بودن آنها مناسب نیست و وزارت رفاه باید به جای توزیع بن ، وجه نقد به اقشار آسیب پذیر پرداخت کند تا آنها به هر نحو که نیاز دارند ، خرج کنند.
وی یادآور می شود: علاوه بر افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی ، بسیاری از نیازمندان نیز هم هستند که در جامعه با مشکلات فراوان رها شده و تحت پوشش هیچ نهادی نیستند و کالابرگ ها نیز در ابتدا در اختیار افراد شناسایی شده و تحت پوشش قرار خواهد گرفت بنابراین افراد نیازمند غیر تحت پوشش هیچ کمکی دریافت نخواهند کرد .
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس به تعلل وزارت رفاه در خصوص ایجاد بانک اطلاعاتی اقشار نیازمند اشاره نموده و خاطر نشان می کند: 2 سال است که وزارت رفاه قرار است بانک اطلاعاتی به منظور شناسایی نیازمندان و محرومان جامعه تدوین کند در صورتی که تاکنون این امر محقق نشده است.
مختاری ادامه می دهد: با ایجاد بانک اطلاعاتی به راحتی می توان به تمام اقشار نیازمند شناسایی شده امکانات و خدمات رفاهی یکسان ارائه داد.
همچنین به گفته یک عضو دیگر کمیسیون اجتماعی مجلس ، تا کنون از سوی دولت در جهت محرومیت زادیی اقشار نیازمند و همچنین ایجاد عدالت میان افراد غنی و فقیر جامعه ، اقدام و برنامه ریزی مناسبی صورت نگرفته به طوری که وضعیت نیازمندان نسبت به قبل تفاوتی نداشته است.
موسی الرضا ثروتی می گوید: تا کنون بخش حمایتی در دولت آن طور که لازم است مورد توجه قرارنگرفته ، چنانچه دولت برنامه ریزی و اقدام درستی در جهت فقر زدایی از افراد نیازمند جامعه ارائه دهد با کمک و حمایت مجلس و نمایندگان می توان راه کار مناسبی در این زمینه انجام داد.
معاون هدفمند کردن یارانه های وزارت رفاه با اشاره به اینکه 45 درصد کالابرگ ها به اقشار آسیب پذیر اختصاص پیدا می کند ، می گوید: 83 درصد از 40 میلیارد تومان اعتبار فقر زدایی در اختیار کمیته امداد و 17 درصد نیز در اختیار بهزیستی قرار می گیرد.
محمد صلاحی کجور خاطر نشان کرد: در سال جاری 1200 میلیارد تومان اعتبار برای کالابرگ اختصاص پیدا کرده که از این مبلغ 368 میلیارد تومان برای 9 میلیون قشر آسیب پذیر شامل اقلام مرغ ، حبوبات و تن ماهی به صورت بن های ویژه و مابقی اعتبارات برای کالابرگ عموم جامعه (برنج ، روغن ، قند و شکر)اختصاص پیدا می کند.
سال گذشته نیز اعتبار ویژه فقر زدایی اقشار آسیب پذیر در ماه های پایانی سال در اختیار سازمان بهزیستی و کمیته امداد قرار گرفت به همین دلیل سازمان های حمایتی ذیربط موفق به اجرای کامل برنامه ها نشدند. این امر باید باعث می شد تا در سال جاری اعتبار یارانه به منظور اجرایی شدن طرح ، حداقل چند ماه زودتر به سازمان ها پرداخت و همچنین مبلغ در نظرگرفته شده کمی بیشتر شود ، در صورتی که امسال نیز این امر محقق نشد.
نظر شما