یادداشت بین الملل؛

آیا به سوی نوعی جنگ سرد جدید پیش می‌رویم؟

آیا به سوی نوعی جنگ سرد جدید پیش می‌رویم؟

تحولات داخلی کابینه ترامپ و انتصاب عناصر افراطی، بویژه با گرایش‌های شدید ضد ایرانی، در سمت‌های حساس مقارن با اوج‌گیری ‌تبلیغات ضد روسیه- ضد پوتین در آمریکا و بریتانیا است.

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل- عبدالله شهبازی: تحولات داخلی کابینه ترامپ و انتصاب عناصر افراطی، بویژه با گرایش‌های شدید ضد ایرانی، در سمت‌های حساس مقارن  با اوج‌گیری ‌تبلیغات ضد روسیه- ضد پوتین در آمریکا و بریتانیا است.

پوتین در مصاحبه ۲ مارس ۲۰۱۸ با شبکه ان. بی. سی.، که شنبه (۱۰ مارس) پخش شد، در رابطه با اتهام مداخله سایبری ۱۳ تبعه روسیه مقیم آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ این کشور،‌ مورد پرسش قرار گرفت و عملکرد این افراد را بدون ارتباط با دولت روسیه خواند. او تأکید کرد که دولت روسیه در قبال کردار ده‌ها میلیون اتباعش،‌ که در سراسر جهان پراکنده‌اند، مسئول نیست و اگر قرار است روسیه در این زمینه تحقیقی انجام دهد باید در پاسخ به درخواست رسمی آمریکا باشد نه به دلیل تبلیغات ‌و حملات سیاسی در کنگره یا رسانه‌ها.

پوتین، در بحثی چالشی با خبرنگار ان. بی. سی.، گفت: «شاید این افراد حتی روس نباشند، شاید اوکراینی، تاتار و یهودی ولی تبعه روسیه باشند. شاید تابعیت دوگانه یا گرین کارت دارند. شاید آمریکا به آن‌ها پول داده تا چنین کنند.»

در زبان روسی برای آنچه ما،‌ و انگلیسی‌زبانان، «روس» می‌خوانیم دو واژه وجود دارد: «روسکی» به معنی تعلق به قوم روس، و «راسیسکی» به معنی اتباع روسیه که ممکن است «روس» نباشند.  بنظر می‌رسد مترجمین انگلیسی مصاحبه پوتین، عمداً یا سهواً، به تفاوت این دو واژه توجه نکرده‌اند.

در چند روز اخیر، این گفته پوتین دستمایه تبلیغاتی سنگین قرار گرفته تا او را به «یهودی‌ستیزی» متهم کنند. جاناتان گرینبلت، رئیس اجرایی «انجمن ضد افتراء»، نهادی معروف که به پیگیری موارد «یهودی‌ستیزی» اختصاص دارد، در بیانیه‌ ۱۱ مارس پوتین را مورد حمله شدید قرار داد و نوشت که ‌سخنان پوتین گویی از درون «پروتکل‌های بزرگان یهود» اخذ شده؛ متنی که بنوشته نیویورک تایمز (۱۲ مارس) در سده نوزدهم میلادی در روسیه برای تبلیغات ضد یهودی فراوان به آن استناد می‌شد. گرینبلت نوشت: «مایه نگرانی عمیق است که رئیس‌جمهور روسیه به کلیشه‌های کلاسیک ضد یهودی حیات دوباره می‌بخشد که صدها سال در کشورش رواجی بیمارگونه داشت.»

ماجرا با ادعای ترور یک جاسوس روسی سرویس اطلاعاتی بریتانیا (ام. آی. سیکس) و دخترش در محوطه عمومی در سالزبری بریتانیا آغاز شد که گویا در ۴ مارس ‌با گاز اعصاب مسموم شده‌اند.

سرگی اسکریپال سرهنگ سازمان اطلاعات نظامی روسیه (جی. آر. یو.) بود که در سال ۱۹۹۵ در اسپانیا همکاری با سرویس اطلاعاتی بریتانیا را آغاز کرد و در دسامبر ۲۰۰۴ در مسکو دستگیر شد. او در سال ۲۰۱۰ با ۱۰ مأمور «ایلگال» ( یا غیرقانونی به جاسوس غیردیپلمات اطلاق می‌شود که در پوشش شهروند بومی در کشور هدف زندگی می‌کند) روسیه، که در آمریکا زندانی بودند، معاوضه شد.

ترزا می، نخست‌وزیر بریتانیا، دوشنبه (۱۲ مارس) در مجلس عوام طی سخنانی شدیداللحن دولت روسیه را مظنون به ترور شیمیایی اسکریپال و دخترش اعلام کرد و روز بعد (سه‌شنبه) ادعاهایی جدید دال بر وقوع چند قتل ‌مخفی دیگر از سوی دولت روسیه در خاک بریتانیا عنوان شد. پلیس و سرویس امنیتی بریتانیا (ام. آی. فایو) اعلام کردند که پیگیر پرونده ۱۴ فقره مرگ مشکوک هستند که محتمل است از سوی دولت روسیه انجام گرفته باشد.

تحولات چند روز اخیر ایالات متحده آمریکا و بریتانیا هماهنگ و سازمان‌یافته بنظر می‌رسد و این فرضیه را به جدّ مطرح می‌کند که احتمالاً کانون‌هایی در غرب در پی برافروختن نوعی «جنگ سرد جدید» هستند که ایران و روسیه را هدف گرفته و پژواک آن در منطقه خاورمیانه می‌تواند فراتر از «جنگ سرد» باشد.

کد خبر 4252265

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha