۲۶ اسفند ۱۳۹۶، ۱۲:۵۸

سرپرست شبکه بهداشت عسلویه:

طرح سم‌پاشی خانه به خانه برای کنترل مالاریا در عسلویه اجرا شد

طرح سم‌پاشی خانه به خانه برای کنترل مالاریا در عسلویه اجرا شد

بوشهر - سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان عسلویه گفت: طرح سم‌پاشی ابقایی خانه به خانه برای کنترل مالاریا در شهرستان عسلویه اجرا شد.

به گزارش خبرنگار مهر، جاسم زارعی صبح شنبه در نشست مسئولان بهداشتی عسلویه اظهار داشت: در سال ۹۶ تا ابتدای اسفندماه تعداد ۹۱۶ نوزاد، غربالگری شده‌اند تا از عوارض ناشی از کم‌کاری تیروئید در امان باشند.

وی در مورد طرح غربالگری کم‌کاری مادران تیروئیدی نوزادان افزود: کم‌کاری مادرزادی تیروئید شایع‌ترین علت قابل‌پیشگیری عقب‌ماندگی ذهنی نوزادان است.

زارعی بابیان اینکه در زمانی که عقب‌ماندگی ظاهر می‌شود درمان بی‌فایده است تصریح کرد: نوزادان با کم‌کاری مادرزادی تیروئید، در بدو تولد ممکن است کاملاً طبیعی به نظر برسند اما باگذشت زمان آرام‌آرام علایم بیماری ظاهر می‌شود که این امر منجر به تشخیص دیررس شده و زیان‌های غیرقابل جبرانی به نوزاد وارد می‌کند.

سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان عسلویه اضافه کرد: با توجه به اینکه این عوارض در صورت عدم‌تشخیص به‌موقع جبران‌ناپذیر است،‌ کشف به‌موقع و تشخیص و درمان هر چه سریع‌تر بیماران از اهمیت ویژه‌ای برخوردار می‌باشد و در موقع تولد به‌راحتی با یک آزمایش ساده روز سوم تا پنجم بعد از تولد قابل‌شناسایی می‌باشد که با درمان سریع می‌توان از بروز این معضل پیشگیری کرد.

زارعی اظهار داشت: اگر درمان در ماه‌ اول تولد (۳۰ روز اول زندگی) شروع شود، ضریب هوشی طبیعی خواهد بود و از بروز صدمات مغزی در نوزاد مبتلابه کم‌کاری تیروئید جلوگیری می‌کند.

وی عنوان داشت: در شهرستان عسلویه، غربالگری نوزادان در ۳ تا ۵ روز ابتدای تولد به‌منظور تشخیص بیماری کم‌کاری تیروئید، فنیل کتونوری و فاویسم در ۲ مرکز خدمات جامع سلامت شهری عسلویه و چاه مبارک به‌صورت رایگان انجام و نتیجه آزمایش و نمونه ۴۸ ساعت بعد مشخص می‌گردد، در صورت کم‌کاری مادرزادی تیروئید در نوزاد بلافاصله اقدامات درمانی شروع می‌شود و از بروز عوارض جبران‌ناپذیر بعدی جلوگیری می‌شود.

زارعی افزود: هرساله برای کنترل مالاریا در شهرستان عسلویه اقدامات زیادی صورت می‌گیرد، امسال نیز با تشکیل ۷ تیم آموزش‌دیده، از سیزدهم اسفندماه سم‌پاشی در سطح شهرستان شروع‌شده و همه اماکن نیازمند در حال سم‌پاشی هستند، این عملیات از شهر نخل تقی آغاز و هم‌اکنون در حال انجام در بخش چاه مبارک است.

وی تصریح کرد: ناقل عامل مالاریا، پشه آنوفل ماده می‌باشد که در صورت سم‌پاشی از بین رفته و بیماری انتقال نمی‌یابد، اما این کار کافی نیست، مناطقی که دارای آب‌های راکد (شیرین) هستند درصد خطر آن‌ها نسبت به سایر مناطق، به دلیل تکثیر پشه آنوفل بیشتر است.

زارعی افزود: از شرکت‌ها، فرودگاه‌ها، مناطق نظامی و انتظامی، دهیاری‌ها، بخشداری‌ها، شهرداری‌ها و مسئولین شهرستان انتظارمی‌رود که با خشکانیدن آب‌های راکد در سطح شهرستان و حساس سازی و معرفی، پاکستانی‌ها، افغان‌ها و بلوچ (به‌ویژه افرادی که جدیداً وارد شهرستان می‌شوند) به بیماریابان، بهورزان، مراقبین سلامت در مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی، خانه‌های بهداشت و پایگاه‌های سلامت برای نمونه‌گیری فعال یا راهنمایی افراد فوق‌الذکر به مراکز مذکور و نمونه‌گیری پاسیو (غیرفعال) گامی در جهت کنترل واقعی مالاریا بردارند.

وی گفت: بیماری مالاریا مهم‌ترین بیماری انگلی و یکی از مهم‌ترین مسایل بهداشتی مناطق گرمسیری است که به خاطر شیوع و مرگ‌ومیر قابل‌توجه دارای اهمیت زیاد است.

کد خبر 4253774

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha