خبرگزاری مهر – گروه استان ها: اسمش خانه مسافر است و فلسفه وجودی آن دو دلیل عمده داشت یکی اینکه سرریز اقامت مردم در اماکنی مثل هتل یا مهمان پذیرها را را به خود جذب کند و هم اینکه پدیده «کلید به دستان» که خانه های مبله را در ایام پیک سفر به مسافران اجاره می دادند ساماندهی شوند.
خانه های مبله سالها در شیراز در قالب پدیده کلید به دست ها در اختیار مسافران قرار می گرفت و با توجه به حواشی و مشکلات مختلف آن همواره مورد اعتراض جامعه هتلداران بود که این خانه ها ضررهای هنگفتی به موضوع اقامت وارد می کنند.
در یکی دو سال اخیر طرح ساماندهی خانه های مبله و کلید به دستان اجرایی و مسئولیت سازماندهی این خانه ها نیز به جامعه هتلداران محول شد تا ضمن ارائه مجوزهای لازم به این خانه ها ، نظارت های مستمری نیز بر نحوه خدمات رسانی آنها نیز صورت گیرد.
اما امسال به نظر می رسد از اساس این طرح دچار انحراف شده و برخی خانه مسافرهایی در شیراز وجود دارند که با وجود سازه های قدیمی، هزینه های هنگفتی از مسافران طلب می کنند.
برای این طرح شبکه اجتماعی تعریف شده که لیست خانه های مسافر مجوز دارد موجود در شیراز و برخی شهرستان ها به همراه امکانات آنها و هزینه هر شب اقامت، در آن تعریف شده اما مشاهدات میدانی خبرنگار مهر نشان داد که تعرفه هایی که برای این خانه ها در نظر گرفته شده از سوی صاحبان احتمالی آنها در ایام نوروز رعایت نمی شود.
خبرنگار مهر با چند مالک همین خانه ها در قالب مسافر تماس گرفت اما مالکان خانه ها تعرفه های تا دو برابر قیمت موجود در لیست را اعلام می کردند که از هزینه هر شب ۳۰۰ هزار تومان به بالا قیمت گذاری شده است.
سوی دیگر ماجرا در تماس خبرنگار مهر چیز دیگری بود که بعضی از صاحبان شماره تلفن ها، از خبرنگار مهر می پرسیدند «شما از چه طریقی با خانه مسافر ما آشنا شدید؟؛ از طریق کلید به دستان بوده یا روش های دیگر؟» که این مکالمه نشان می دهد که برخی از این خانه های مبله علاوه بر شرکت در طرح ساماندهی همچنان در قالب های مختلف حضور فعالانه دارند و موضوع دیگر اینکه بعضی از صاحبان شماره دقیقا از آدرس منزل مورد نظر خبرنگار مهر اطلاع نداشتند و با ارائه آدرس دقیق متوجه موقعیت مکانی خانه می شدند که این هم نشان می داد صرفا مالکان خانه ها نیستند که در این طرح مشارکت دارند و ممکن است پای دلال یا فرآیندهای دیگری به میان باشد.
به هر حال طرح خانه مسافر در حالی این روزها با تعرفه های نجومی همراه شده که اساسا این خانه ها خدمات هتلی ارائه نمی دهند اما تعرفه هایشان با قیمت های هتل های شهر در خیلی از مواقع برابری می کند.
در این رابطه معاون گردشگری میراث فرهنگی فارس به خبرنگار مهر گفت: جامعه هتلداران و اتحادیه مهمان پذیران بر روی این خانه ها نظارت می کنند و میراث نظارت عالیه دارد.
موید محسن نژاد با تاکید بر لزوم نظارت جدی جامعه هتلداران از این دست خانه ها بیان کرد: ما یک تیم تشکیل دادیم و بر اساس آن واحدهای موجود مجوزدار رامورد بررسی قرار می دهد که در این راستا اداره اماکن این خانه ها را دیده و شهرداری و بهداشت هم با مراجعه به این خانه ها ضمن بازرسی از کیفیت و امکانات بنا، مجوزهای لازم را صادر می کند.
معاون میراث فرهنگی: با قیمت بالای خانه مسافر موافق نیستم
محسن نژاد با اشاره به اینکه با قیمت بالای خانه مسافر موافق نیستم، گفت: الان قیمت هتل دو ستاره حدود ۱۶۰ هزار تومن برای دو نفر در یک اتاق است.
وی گفت: خانه مسافر باید اتاق های تمیزی داشته باشد و همچنین موقعیت مکانی آن نیز به گونه ای باشد تا از تمرکز درون شهر پرهیز شوند و ترافیک روی شهر را بردارد.
وی عنوان کرد: یک خانه مسافر به صورت متعادل باید تعرفه ای حدود ۲۵۰ هزار تومان داشته باشد و چنانچه آپارتمانی خیلی لوکس باشد نهایتا به ۳۵۰ تومن برسد.
معاون گردشگری میراث فرهنگی فارس در عین حال گفت: اما در مقایسه با یک هتل دو ستاره، این خانه ها چندین نفر اسکان را می توانند داشته باشند و باید توجه داشت با هزینه در این خانه ها نیمی از مبلغ اقامت در هتل را برای چند شب برای خانواده پر جمعیت پرداخت می شود اما خودمان نیز موافق توسعه این برنامه نیستیم.
محسن نژاد بیان کرد: در صورت مشاهده تخلف برخورد جدی می کنیم و تعارف نیز نداریم، هرکسی می خواهد وارد چرخه خدمات باشد باید خانه های تمیز و با تعرفه مناسب داشته باشد تا در حق مردم اجحاف نشود چراکه ما می خواهیم مشکلی از مردم حل شود.
وی گفت: در ایام نوروز با هجوم مسافر مواجه می شویم. کل ظریفت اقامتگاه های رسمی مان که مجوز دارند ۲۵ یا ۲۶ هزار نفر آنهم با افزایش ظرفیت تخمین زده می شود اما ظرفیتی که پیش بینی شده ۴۶۰ هزار نفر هست و این دو بخش هم با هم تعادل ندارند چون مردم استقبال زیاد می کنند.
وی گفت: خیلی از اقامت ها در کمپ ها، کلاس های آموزش و پرورش و چادرها هست و یکی از این ظرفیت ها خانه های مسافری است که در اختیار مردم قرار می گیرد.
وی با ذکر مثالی در این رابطه گفت: نمایشگاه گردشگری اخیرا در آلمان برگزار شد، با توجه به هجوم شرکت ها و بازدید کنندگان، در شهر محل برگزاری نمایشگاه قطعا هتل پیدا نمی شد و یا تعرفه های هتل ها گران می شد که در این راستا متقاضیان مجبور شدند خانه های مردم را اجاره کنند اما فقط در یک مقطع خاص این کار انجام می شود.
وی با اشاره به اینکه مردم در صورت هرگونه مشکل و شکایتی با شماره های ۳۲۲۴۴۴۰۶۷ و یا ۳۲۹۲۸ تماس بگیرند، افزود: ستاد اجرایی خدمات سفر شیراز در مدرسه انقلاب واقع در بلوار ساحلی مستقر است و نماینده های ارگان ها نیز حضور دارند و اگر بناست خانه اجاره کنند با این ستاد و یا سایر ستادهایی که در ورودی های شهر مستقر هستند مراجعه کنند.
به گزارش مهر، به هر حال به نظر می رسد دستگاه های مربوطه باید نظارت بیشتری بر روند این طرح داشته باشد، این روزها خدمات رسانی به مسافران کسب و کارهای مختلفی را پدیدار کرده که یکی از این ها همین خانه های مسافر است که در حال حاضر با کم توجهی نسبت به فعالیت آنها برخی از مالکان یا دارندگان مجوز چنین اقاماتگاه هایی در حال کیمیاگری از جیب مسافران و نوروز هستند.
نظر شما