به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بی بی سی، اداره صنعت و امنیت آمریکا اعلام کرده است که این شرکتها درحال حاضر یا بالقوه در فعالیتهایی شرکت دارند که مغایر با منافع امنیت ملی یا سیاست خارجی آمریکا است.
مقامات پاکستان و این شرکتها هنوز واکنشی به این تصمیم آمریکا نشان ندادهاند.
مقامات آمریکایی در موارد مختلف درباره امنیت نیروگاههای هستهای پاکستان اظهار نگرانی کرده بودند. اما مقامات پاکستان این نگرانی را رد میکنند.
اعلام تحریمهای تازه میتواند تلاشهای پاکستان را برای پیوستن به «گروه تجارت و تکنولوژی هستهای» موسوم به اناسجی با مشکل روبرو کند.
اناسجی گروهی متشکل از ۴۸ کشور است که تجارت سوخت و تکنولوژی هستهای را در کنترل خود دارد و پاکستان سالهاست که تلاش میکند به این گروه بپیوندند.
اکستان از کشورهای دارای تکنولوژی هستهای و دارای بمب اتمی است. این کشور سالها فعالیت هستهای خود را پنهان کرده بود و در نهایت در سال ۱۹۹۸ و کوتاه زمانی پس از آزمایشهای مشابهی از سوی هند، چند بمب اتمی آزمایش کرد.
مقامات پاکستان در گذشته نیز مظنون به همکاری با برخی از کشورها درخصوص تجارت مواد و تکنولوژی هستهای شده بودند.
عبدالقدیر خان، دانشمند پاکستانی که به پدر بمب هستهای این کشور مشهور است، در سال ۲۰۰۴ اعتراف کرد که تکنولوژی هستهای را به کره شمالی فروخته است.
مقامات سازمانهای انرژی اتمی بینالمللی در سال ۲۰۰۸ گفتند که شبکهای که تحت نظارت عبدالقدیرخان عمل میکرده اطلاعات هستهای را به سه کشور فروخته است.
به گفته همین مقامات این شبکه به مدت یک سال فعال بوده است.
عبدالقدیر خان تا زمان بازنشستگی در سال ۲۰۰۱ سرپرستی تاسیسات اصلی هستهای پاکستان را برعهده داشت و پس از آن به عنوان مشاور ارشد تحقیقاتی دولت مشغول به کار بود. او در ژانویه سال ۲۰۰۴ میلادی از مقام خود به عنوان مشاور علمی دولت پاکستان برکنار شد.
نظر شما