امیر بینایی در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه بالغبر ۲۵۰ سمن و سازمان مردمنهاد در استان در حوزههای مختلف فعالیت میکنند، ابراز داشت: حدود ۷۰ درصد سمن های ثبتشده در استان علاوه بر فعالیت در حوزه اجتماعی بحث آسیبها را نیز دنبال میکنند و از سوی دیگر به طور جد پیگیر تبدیل فعالان اجتماعی در محلات کم برخوردار به سازمان های مردم نهاد هستیم تا مردم خودشان متولی امور اجتماعی باشند.
وی بابیان اینکه در حوزه مدیریت آسیبهای اجتماعی اقدامات مطلوبی در استان سمنان انجامشده است و از جمله استان های برتر کشور هستیم، افزود: یکی از اقدامات صورت گرفته در سال ۹۶ مدیریت محله بود که ۱۵ محله در کل استان و دو محله شهرک ولی عصر و شهید بهشتی شاهرود به صورت پایلوت برای کاهش آسیبهای اجتماعی انتخابشده است.
توانمند سازی محلات شهرهای استان سمنان
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری سمنان ضمن بیان اینکه با مدیریت محله محور توسط نخبگان، سازمان های مردمنهاد و راهبری دولت توانستیم اقدامات خوبی را در حوزه آسیبهای اجتماعی به سرانجام برسانیم، ابراز داشت: آسیبهای اجتماعی در مناطق جنوبی کم برخوردار و محروم بیشتر خود را نشان می دهند و باید برای کاهش آسیبهای اجتماعی حتماً در راستای توانمندسازی این مناطق گام برداریم.
بینایی ضمن بیان اینکه با مدیریت محله محور ظرفیتها احصاء و میتوانیم آسیبها را برطرف کنیم، تصریح کرد: در این محلات اهداف مختلفی از جمله بهداشت و سلامت و آموزش منطقه را دنبال میکنیم تا با رفع مشکلات مردم در حوزههای مختلف، آسیبها را کاهش دهیم.
وی افزود: با انجام اقدامات پژوهشی و علمی در حوزه آسیبهای اجتماعی میتوانیم برنامه های لازم را بر اساس کاهش در حوزه طلاق و مواد مخدر تدوین کنیم بر همین اساس اولین مرکز افکار سنجی و رصد شاخصهای اجتماعی در سمنان راهاندازی شد.
کاهش آسیب های اجتماعی مستلزم آموزش
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری سمنان بابیان اینکه اثرات برنامههای انجامشده طی بازه زمانی پنج ساله طی سنوات آتی قابل مشاهده است، ابراز داشت: اقدامات تحقیقی و پژوهشی نشان داد که زنان خانهدار و مردان دارای مشاغل آزاد ساکن در مناطق کم برخوردار بیش از سایر افراد وارد پروسه طلاق میشوند.
بینایی بابیان اینکه کاهش آسیبهای اجتماعی مستلزم آموزش است، تصریح کرد: در حوزه آسیب های اجتماعی باید به دنبال ارائه راهکار باشیم چراکه این حوزه بسیار وسیع و نیازمند همکاری همه بخشهای مختلف جامعه است.
وی بابیان اینکه یکی از راهکارها مهارتآموزی محلهای است، ادامه داد: تفاهمنامهای بر این مبنا با فنی و حرفهای امضا شد تا با شناسایی محله به محله افراد و ظرفیتها بتوانیم بهویژه برای بانوان مشاغل خانگی ایجاد کنیم که خیاطی و تراش سنگ های زینتی از جمله این مشاغل هستند.
مداخله های غیر کارشناسی دلیل غالب مشکلات خانوادگی
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری سمنان بابیان اینکه برنامه شاخص سال ۹۷ در حوزه مدیریت آسیبهای اجتماعی دایر کردن فرهنگسراهای امید و خانواده در سایر شهرهای استان است، ابراز داشت: این مراکز میتواند به عنوان محل جامع و راهبردی آموزش مشاوره و پژوهش در حوزه نهاد خانواده محسوب شود لذا به دنبال آن هستیم تا با همکاری شهرداری ها بتوانیم این هدف را در سال جاری عملیاتی کنیم.
بینایی در ادامه تصریح کرد: با راهاندازی فرهنگسراهای امید و خانواده از اظهارنظرهای غیر کارشناسی سایر افراد جلوگیری کنیم چراکه غالباً بخش عمدهای از طلاق و مشکلات خانوادگی به علت دخالتهای افراد غیر کارشناس رخ میدهد بنابراین به دنبال ساماندهی مراکز آموزشی و مشاورهای در سراسر استان هستیم.
وی افزود: دولت قادر به حل همه امور بهتنهایی نیست و از سوی دیگر تا مردم نخواهند هیچ اقدام مثبتی روی نخواهد داد و این خود مردم هستند که محله خود را میسازند و درراه کاهش آسیبهای اجتماعی بیش از هر چیز نیازمند همراهی خود مردم هستیم.
نظر شما