به گزارش خبرگزاری مهر، یافته های این تحقیق که در نشریه "نوروبیولوژی سالمندی" به چاپ رسید بر امکان تحریک فعالیت مغز جهت تولید سلول های عصبی جدید برای درمان بیماری هایی چون آلزایمر، افسردگی و زوال عقل اشاره داشت.
دانشمندان در این تحقیق برچسب های فلورسنت را با سلول های بنیادی عصبی در بخش هیپوکامپ موش های جوان، میانسال و پیر پیوند زدند. در موش های جوان ناحیه هیپوکامپ شامل 50 هزار سلول بنیادی بود. این رقم با افزایش سن کاهش نمی یافت و این بدان معناست که کاهش تولید نورون های جدید در مغزهای پیر ارتباطی با فقدان سلول های بنیادی ندارد.
دانشمندان در مرحله بعد تقسیمات سلول های بنیادی عصبی در موش ها را بررسی کردند و دریافتند: این تقسیمات در موش های جوان 25 درصد، در موش های میانسال 8 درصد و در موش های پیر 4 درصد است.
به گفته "بهاراتی هاتیانگادی" یکی از محققان جراحی عصبی در دانشگاه Duke ، این کشفیات راهکاری جدید برای مقابله با کاهش روند شناختی مرتبط با بروز بیماری هایی چون آلزایمر و سالمندی را ارائه می دهد.
دانشمندان اکنون سرگرم کشف شیوه های تحریک مغز برای تعویض سلول های خود هستند تا بدین ترتیب راهکاری جدید برای تقویت حافظه و یادگیری در دوران سالمندی به دست آید.
نظر شما