وی با تاکید بر این که مباحث راجع به قطعنامه بر بازار بورس اثری نگذاشته است، خاطرنشان کرد : شاخص کل بورس دیروز 13 واحد منفی بود که 5/12 واحد آن به علت کاهش قیمت سهام پتروشیمی خارک گزارش شده است و این سهم در روزهای گذشته و قبل از صدور قطعنامه نیز با صف فروش مواجه بود.
صالح آبادی تصریح کرد : بنابراین اوضاع بازار سرمایه بسیار مطلوب است و با توجه به این که امروز تاثیر قطعنامه مشخص شد به نظر ما روزهای بعد نیز بازار شرایط خوبی خواهد داشت .
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در پایان گفت : توصیه می شود سهامداران و سرمایه گذاران شرکت ها را با توجه به سودآوری و پتانسیل های موجود آنها تحلیل کنند و اخبار پیرامونی ملاک تصمیم گیری ها قرار نگیرد.
تاثیر کوتاه مدت
در عین حال، مشاور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار بر ملاک قرار دادن رویدادهای واقعی در تصمیم گیری سهامداران و سرمایه گذاران تاکید کرد و گفت: تاثیر قطعنامه ضد ایرانی شورای امنیت بر بازار سرمایه بیشتر روانی و کوتاه مدت است.
هادی بیدختی گفت: تاثیر قطعنامه بر بازار با توجه به محتوای آن بیشتر روانی و کوتاه مدت است و هیچ گونه تاثیر اقتصادی بر صنایع و شرکت های پذیرفته شده ندارد.
وی با بیان این که ممکن است تا آخر وقت معاملات امروز تاثیر این موضوع تمام شود، تصریح کرد که مسئله اصلی این است که رویدادهای واقعی و اطلاعات عملکرد شرکت ها مورد توجه قرار گیرد زیرا سهامداران از سرمایه گذاری های خود انتظار بازده و سود متناسب دارند.
مشاور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار خاطرنشان کرد: بررسی رویدادهای مشابه در گذشته نشان می دهد که باید از تصمیم شتابزده اجتناب کرد و منطقی تر این است که سهامداران از تحلیل های بنیادی در سرمایه گذاری و اصلاح پورتفوی خود استفاده کنند.
بیدختی یادآور شد: وجود حجم مبنا و دامنه نوسان نیز باعث می شود که تاثیر روانی موضوعات سیاسی و پیرامونی بر بازار کاهش یابد.
نگرانی چین
در این میان، خبرگزاری رویترز نوشت: مقامات چینی با وجود رای علیه قطعنامه تحریم هستهای ایران، معتقدند تحریم راهکار حل بحران هستهای ایران نیست و نگران گسترش این تحریمها به صادرات نفت ایران هستند.
لیو جیانچائو سخنگوی وزیر امور خارجه چین در واکنش به قطعنامه ضد ایرانی دیشب شورای امنیت سازمان ملل گفت: ما معتقدیم که تحریم نمیتواند یک راهکار دائمی برای حل مشکلات باشد.
وی افزود: چین از تمامی طرفین میخواهد تا تمامی تلاشهای دیپلماتیک خود را برای رسیدن به یک راهکار بلندمدت جامع ادامه دهند.
به گزارش رویترز، قطعنامه ضد ایرانی دیشب دارای محدودیتهای بسیار کمتر از متن پیشنهادی سه کشور فرانسه، آلمان و انگلستان بود و شامل تحریم صادرات نفت ایران نمیشود.
ایران پس از عربستان و آنگولا سومین تامین کننده بزرگ نفت چین محسوب میشود و مقامات چینی از این نگرانند که تحریمها در مراحل بعد، شامل صادرات نفت ایران نیز شود.
پکن همچنین از این نگران است که اجرای قطعنامه دیشب که برنامههای هستهای، و موشکهای بالستیک ایران را مورد هدف قرار داده موجب خشم ایران شود و ایران صادرات نفت خود به چین را که به این قطعنامه رای مثبت داده متوقف سازد. چین دومین واردکننده بزرگ نفت جهان است.
نظر شما