به گزارش خبرنگار مهر در ساری، رئیس دانشگاه مازندران امروز دردوازدهمین سمینار ملی برنج کشور در بابلسر افزود: نبود برنامه مناسب، کمبود آب،عدم وجود مکانیزاسیون در بخش های تولید و تبدیل،عدم امکان افزایش سطح زیر کشت همگام با افزایش جمعیت کشور،گسترش بی رویه شهر نشینی در مازندران و گلستان، تبدیل اراضی مزروعی به ویلاها و کارخانجات و افزایش بهره بانکی از مهم ترین چالش های این حوزه است.
نادعلی بابائیان تصریح کرد: اگر قرار است در میزان تولید برنج کشور تحول ایجاد شود، و این تحول منجر به توسعه پایدار گردد باید در تفکر برنامه ریزان کشور تحول اساسی و بنیادی اتخاذ گردد که در این راستا تجارب سایر کشورها مفید خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه مسئله برنج در کشور هیچ وقت به اندازه گندم جدی گرفته نشده است، تصریح کرد: علیرغم سهم بالای این محصول در الگوی مصرف کشور در سالهای بعد از انقلاب، همیشه گندم با یک شیب رشد مناسب روند صعودی داشته و همواره یارانه گندم، آرد و نان پرداخت شده است در حالیکه در مورد برنج تمهیدات مناسبی اتخاذ نشده است.
بابائیان گفت: برنامه ریزی های ملی باید در راستای خودکفائی برنج و با دو هدف بنیادی افزایش میزان تولید برنج و بهبود کیفیت و پایدار سازی تولید برای نیل به خودکفائی و قطع واردات برنج صورت گیرد.
وی با اشاره به اتمام مراحل کشاورزی به صورت سنتی در کشور افزود: علی رغم وجود 30 هزار فارغ التحصیل بیکار در رشته های کشاورزی همچنان بهره برداران این بخش را افراد فاقد سواد تشکیل می دهند در حالیکه با حضور این کارشناسان می توان کشاورزی با تولید بهتر، ارزان تر و کیفی تر داشت.
رئیس دانشگاه مازندران با بیان این مطلب که برنج یک محصول استراتژیک است، گفت: با توجه به قطب بندی های جهانی باید در صدد رسیدن به خودکفائی در زمینه محصولات اصلی و مورد نیاز افراد جامعه باشیم و سیاستگزاران ما با هوشیاری سیاسی و آمادگی نظامی برای مقابله با دشمن، خودکفائی و امنیت غذائی را به عنوان یک سیاست دفاعی مدنظر قرار دهند.
دوازدهمین سمینار ملی برنج کشور با حضور کارشناسان، محققان، اساتید، کشاورزان و صنعتگران حوزه برنج کشور، از سوی انجمن برنج کشور و به میزبانی دانشگاه مازندران 4 و 5 دیماه در بابلسر برگزار می شود و شرکت کنندگان چالش های خودگفائی، مسائل اقتصادی، گیاهپزشکی و علمی مربوط به برنج را مورد بررسی قرار می دهند.
نظر شما