۲۱ فروردین ۱۳۹۷، ۹:۲۰

حافظه هولوگرافیک با قابلیت ذخیره اطلاعات ۱۰۰۰ دی وی دی ساخته شد

حافظه هولوگرافیک با قابلیت ذخیره اطلاعات ۱۰۰۰ دی وی دی ساخته شد

محققان چینی فیلمی نیمه رسانا ساخته اند که می توان اطلاعات را به شکل هولوگرام روی آن ذخیره کرد. یک فیلم هولوگرافیک می تواند هزار برابر دی وی دی اطلاعات ذخیره کند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، با کمک فناوری های نوین می توان اطلاعات بیشتری روی دیسک و درایوها حفظ کند. اما به یک جنبه در این حوزه پرداخته نشده که دستگاه های ذخیره هولوگرافیک می توانند  از آن استفاده کنند.

درهمین راستا دانشمندان چینی دانشگاه Northeast Normal یک فیلم مبتنی بر نانوذرات ساخته اند که می تواند اطلاعات را به شکل هولوگرام های سه بعدی ذخیره کند و به این ترتیب تراکم اطلاعات، سرعت خوانش و رایت و همچنین ثبات در شرایط نامساعد را ارتقا دهد.

به گفته محققان یک فیلم هولوگرافیک جدید۱۰ در ۱۰ سانتی متر با ضخامت ۶۲۰ نانومتراست و می تواند هزار برابر یک دی وی دی اطلاعات ذخیره کند. اگر فرض شود که منظور یک دی وی دی معمول باشد، بنابراین در فیلم هولوگرافیک حدود ۸.۵ ترابایت اطلاعات ذخیره می شود.

ایده مخزن هولوگرافیک مدت هاست که مطرح شده اما روند اجرای آن بسیار کند بوده است.

در هر حال دانشمندان تحقیق خود را با یک فیلم نیمه رسانا از جنس دی اکسید تیتانیوم و نانوذرات نقره آغاز کردند. در مرحله بعد لیزر با باردار کردن نانوذرات نقره اطلاعات را روی آنها می نویسد و از آنجا که طول موج نور لیزر مختلف است، روی ذرات به شیوه مختلفی تاثیر می گذارند. در نهایت اطلاعات به عنوان هولوگرام های سه بعدی دخیره می شود.

اما مشکل این حافظه هولوگرافیک آن است که اشعه مافوق بنفش اطلاعات را از روی آن پاک می کند. به همین دلیل محققان  مولکول های پذیرای الکترون با قطر یک و دو نانومتر به این فیلم ها اضافه کردند. این مولکول ها چنان کوچک هستند که می توانند در خلل و فرج فیلم های نیمه رسانا قرار بگیرند و ساختار لانه زنبوری آن را پر کنند. این مولکول ها الکترون های اشعه مافوق بنفش را به خود جذب می کنند و از وارد شدن آسیب به نانو ذرات نقره جلوگیری می کنند.

در آینده می توان فیلم های جدید را به تراشه کوچک ذخیره افزود تا اطلاعات رنگی سه بعدی را ذخیره کند و بعدا به شکل هولوگرام های سه بعدی با جزئیات واقعی نمایش دهد.

محققان قصد دارند در مرحله بعد مقاومت این فیلم را در برابر اشعه مافوق بنفش در فضای آزاد بررسی کنند.

به این ترتیب دستگاه ها می توانند در مقایسه با سیستم بصری معمول، اطلاعات بیشتری را در فضای فیزیکی کمتری ذخیره کنند.

کد خبر 4266659

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha