به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام علی بنایی چهارشنبه شب در جلسه مشترک کانون تعالی و توسعه(اتاق فکر توسعه استان قم) با استاندار که در سالن امام جواد(ع) استانداری قم برگزار شد با اشاره به اینکه مجموعه اتاق فکر از سال ۸۹ برای پیگیری مصوبات سفر مقام معظم رهبری تشکیل شد اظهار داشت: چهار کمیسیون عمرانی٬ اقتصاد و اشتغال٬ فرهنگی و اجتماعی و آسیبهای اجتماعی در درون این اتاق فکر شکل گرفته و کارها در این قالب پیش رفته است.
وی افزود: یکی از بحثهایی که در اتاق فکر بسیار پیگیری شد مسئله تخصیص منابع مالی بینیاز از دولت به قم بود و به این نتیجه رسیدیم که بانکها بهترین منابع برای کمک به شهرها هستند، از طرف دیگر ملاحظه شد که بانکها یک سوم از سپرده را در قالب تسهیلات به شهر بازمیگردانند.
رئیس کانون تعالی و توسعه استان قم با اشاره به پیگیری موضوع معرفی قم به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در این مجموعه اضافه کرد: این پروژه به ۱۰ سال زمان نیاز دارد و این کار هم به طور ساختاری در دست استانداری است و اگر پیگیری شود ظرفیت خوبی برای قم خواهد بود.
وی ادامه داد: در قالب این طرح می توان برای شهر منابعی جذب کرد تا چهره شهر را تغییر دهیم؛ این موضوع گام بلندی است و شاید به عمر مدیریت کنونی نرسد اما قدم مهمی برای شهر قم است.
حجتالسلام بنایی با اشاره به مسئله فرودگاه قم گفت: فرودگاه دروازه توسعه قم است و اگر کسی بخواهد قم را توسعه دهد باید حتما در این مسیر پیگیریها را انجام دهد.
وی افزود: موضوع دیگری که در جلسات اتاق فکر روی آن تاکید داشتیم مسئله گردشگری مذهبی استان قم است که در این زمینه مطالعات مفصلی آماده شده است.
تلاش برای جهش اعتبارات قم
محسن صابری مقدم٬ دبیر کانون هماندیشی تعالی و توسعه استان قم هم در این جلسه با اشاره به تشکیل این اتاق فکر برای پیگیری مطالبات رهبر معظم انقلاب در سفرشان به قم ادامه داد: در راستای فعالیتهای اتاق فکر چهار جلسه با آیت الله مومن به عنوان نماینده خبرگان رهبری داشتیم که موجب شد ایشان نامهای به مقام معظم رهبری تنظیم کرده و گزارشی که ما تهیه کرده بودیم را ارسال کردند که این موضوع موجب جهش اعتبارات قم در سالهای ۹۱ و ۹۲ شد.
وی با اشاره به فعالیت حدود ۱۲ کمیته در قالب کمیسیونهای اتاق فکر توسعه گفت: جلسات خوبی با رئیس مجلس شورای اسلامی و سرمایه گذاران استان قم داشتیم.
دبیر اتاق فکر توسعه استان قم ادامه داد: در کمیسیون عمرانی تلاش کردیم که به حمل و نقل ریلی تاکید ویژه داشته باشیم که تشکیل اداره کل راه آهن، قطارهای حومهای و افزایش ترددها در راه آهن محصول این پیگیریها بود.
وی افزود: پیشنهادات دیگری در موضوعات پایانه های لجستیک و اتصال راه آهن به گمرک داشتیم که در حال پیگیری هستند.
صابری تاکید کرد: پیشنهاد ما این است که در حوزه های اقتصادی و تامین منابع و شورای برنامه ریزی اتاق فکر را به عنوان یک بازوی فکری بشناسند.
نظر شما