به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله محمدرضا ناصری عصر امروز در دیدار با نیره پیروزبخت، رئیس سازمان ملی استاندارد و مدیرکل استاندارد استان یزد با اشاره به اینکه در فقه اسلامی به رعایت کیفیت و استاندارد کالاها توجه ویژهای صورت گرفته است، اظهار داشت: در دین اسلام نسبت به محصولاتی که انسان در ساخت و فروش آنچه عرضه میشود، نقش دارد، مسئولیت نیز دارد و باید کالا را بر اساس شناسنامه ای که ارائه می دهد، تولید کند.
وی بیان کرد: اگر غیر از این باشد، غش در معامله صورت گرفته و غش در معامله نیز شامل مجازاتهای الهی و مجازاتهای قانونی است.
اما جمعه یزد با بیان اینکه خداوند متعال انسان را به دوری از نفاق امر کرده است، افزود: اگر در امر تولید، میان ظاهر و باطن کالای تولیدی، تفاوتی باشد، نفاق رخ داده و خداوند بندگان خود را از این امر نهی کرده است.
ناصری در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: در بحث غذای حلال که امروز در دستور کار استاندارد قرار گرفته و به آن اشاره شده است، اسلام دستورات بسیار ویژهای دارد و نسبت به این موضوع در دینمان حساسیت بسیار بالایی وجود دارد.
وی تصریح کرد: در مواقعی در دین اسلام معاملات و فعالیتهایی به دلیل عدم رعایت استاندارد و همچنین عدم توجه به حلال بودن آن به صورت کامل باطل اعلام میشود و اصل معامله یا فعالیت با مشکل اعلام میشود چرا که در آن کمفروشی، گرانفروشی و یا عدم رعایت کیفیت وجود داشته است.
امام جمعه یزد خاطرنشان کرد: با وجودی که در دین اسلام تا این اندازه به بحث رعایت کیفیت کالاها و دوری از کمفروشی و گرانفروشی تاکید شده اما در استانداردهای امروز نسبت به بحث دینی آن توجه کامل نشده است.
ناصری افزود: با توجه به حساسیت دینی که مردم دارند، اگر کاری کنیم که مردم نسبت به وجوه شرعی استاندارد هم آگاهی لازم را داشته و معتقد باشند که در هیچ کاری نباید نفاق داشته باشند و عدم رعایت شفافیت در تولید و فروش محصولات هم به نوعی نفاق است، به طور قطع دست به این کار نمیزنند.
نظر شما