محمدرضا اعلامی راجع به دلیل فعال شدن سینماگران نزدیک به زمان برگزاری جشنواره فجر برای آماده سازی آثارشان به خبرنگار مهر گفت: "زمانی دریافت پروانه نمایش بستگی به حضور در این جشنواره داشت، اما اکنون سال هاست این شرط برداشته شده، ولی به نظر می رسد سینماگران عادت کرده اند اول فیلم خود را در جشنواره به نمایش دربیاورند."
وی خاطرنشان کرد: "جشنواره برای کارگردان ها محل بسیار مناسب تبلیغ پیش از اکران محسوب می شود. هر چند این مسئله می تواند جنبه دیگری هم داشته باشد. یعنی اگر فیلمی موفق شود در بخش مسابقه جشنواره شرکت کند و جایزه بگیرد، مخاطبان را نسبت به تماشای اثر تشویق می کند، اما اگر فیلم در جشنواره پذیرفته نشود یا جایزه نگیرد، فرصت تبلیغ و جلب نظر را تا حدودی از دست می دهد."
این کارگردان در خصوص دیگر دلایل ازدحام تولید پیش از برگزاری جشنواره اظهار داشت: "به نظر می رسد مسئله برنامه ریزی فیلمسازان در زمینه شلوغی استودیوهای صدا و تدوین نزدیک برگزاری جشنواره نیز موثر است. چون فیلمسازی که بهار کار خود را شروع کرده، به اندازه ای با طمانینه کار می کند که بخشی از کارهای آماده سازی فیلم تا پائیز ادامه می یابد. کارگردانی که کارش را پائیز شروع کرده، می خواهد فصل را از دست ندهد و به جشنواره هم برسد. این اتفاق ازدحام بیش از اندازه به وجود می آورد."
وی ادامه داد: "تب جشنواره هم در تکاپوی بیش از اندازه فیلمسازان بی تاثیر نیست. به عقیده من یکی از راه حل های خوبی که می تواند این مشکل را حل کند، رونق گرفتن جشن خانه سینماست. اگر اعتبار این جشن افزایش پیدا کند، سینماگران تلاش نمی کنند تا به هر طریق فیلم خود را به جشنواره فجر برسانند. بلکه در صورت برخورداری از وقت اندک برای آماده سازی فیلم، تا زمان برگزاری جشن خانه سینما منتظر می مانند."
اعلامی درباره تعیین شرط اکران فیلم ها برای حضور در جشنواره فجر و میزان تاثیر آن بر کاهش ازدحام تولید اظهار داشت: "جشنواره با مراسم سینمایی تفاوت دارد. ما اگر بخواهیم جشنواره ای بین المللی داشته باشیم، باید فیلم هایی در جشنواره پذیرفته شوند که اکران نشده اند. این قاعده برای تمام جشنواره های الف جهان وجود دارد. مراسم سینمایی همانند اسکار نیاز به رعایت این قانون ندارند. به نظر من، جشنواره فجر باید بر اساس قوانین جشنواره های بین المللی عمل کند. آنچه ما را از شتاب تولید برای رسیدن به جشنواره باز خواهد داشت، تعریف جایگاه مناسب برای جشنواره ها است. جشنواره پلیس، رشد، فیلم کوتاه و ... باید جایگاهی پیدا کنند که ساخت فیلم در طول سال تقسیم شود."
محمدرضا اعلامی در جدیدترین فعالیت سینمایی خود در نظر دارد فیلم "بیداری" را جلو دوربین ببرد که در ژانر اجتماعی قرار دارد و مسایلی در خصوص روانشناسی را مطرح می کند. داستان این فیلم راجع به فردی است که چشم باز می کند و خود را در میان شهری ناشناس و عجیب می یابد.
/ ماراتن فیلمسازان برای رسیدن به جشنواره فجر ـ 7 / محمدرضا اعلامی:
سینماگران در فصل زمستان دچار تب جشنواره میشوند
سینماگران در طول سال با آرامش کار میکنند و با نزدیکی زمان برگزاری جشنواره فیلم فجر در فصل زمستان، همه دچار تب جشنواره میشوند و برای رساندن فیلم تلاش میکنند.
کد خبر 428043
نظر شما