به گزارش خبرنگارمهر، خالد جعفری امروز چهارشنبه در همایش ملی جامعه شناسی مرز، سیاست های توسعه وحیات اجتماعی مرزنشینان که در تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزارشد، گفت:۲۷ درصد ارزش تولید ناخالص داخلی و ۳۰ درصد اشتغال در کردستان مربوط به بخش کشاورزی است.
وی عنوان کرد: از دو میلیون و ۹۰۰ هزار هکتار وسعت کردستان یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار آنرا اراضی کشاورزی تشکیل داده است.
وی وجود بیش از ۴۵۰ میلی متر میانگین بارندگی در کردستان از نقاط قوت و مزیت های این استان است، بیان کرد: چهارشهرستان مرزی کردستان ۳۲ درصد از مساحت استان و ۱۷.۵ درصد اراضی کشاورزی ، ۸۰ درصد از وسعت جنگل های استان و ۳۲ درصد از سطح مراتع را به خود اختصاص داده اند.
رییس سازمان جهادکشاورزی کردستان هدف بخش کشاورزی را کمک به توسعه استان خواند و گفت: توسعه استان با محوریت بخش کشاورزی امکان پذیر است و وجود مرزهای رسمی و مناطق آزاد می تواند در تولید و صادرات محصولات کشاورزی موثر باشد.
جعفری یکی از راهکاری توسعه اقتصادی در استان را توسعه کشاورزی و صنایع تبدیلی ذکر کرد و افزود: وجود منابع آب و خاک کافی، بارندگی مناسب، ۹۰۰ هزار هکتار مرتع درجه یک و دو، منابع ژنتبک دامی،جمعیت بالای گاوی از جمله مهمترین مزیت های بخش کشاورزی کردستان است.
وی بیان کرد: سازمان جهاد کشاورزی به عنوان نهاد خدمتگذار در مناطق مرزی حسب منویات رهبری در راستای مهار و استفاده از آب های مرزی اقدام به زهکشی و آبیاری اراضی کشاورزی شهرستان های مرزی کرده و می کند.
وی اعلام کرد: از حوزه آب های مرزی ۱۶ هزار و ۸۰۰ هکتار از اراضی استان تحت پوشش قرار گرفتند که اعتبار اختصاص یافته به این مهم ۳۰۳ میلیارد تومان است که ۱۷۰ میلیارد آن تاکنون هزینه شده است.
رییس سازمان جهادکشاورزی کردستان با اشاره به اینکه برآوردهایی شده که ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی دیم استان به آبی تبدیل شود، گفت: با این اقدام هزار و ۶۰۰ میلیاردتومان به ارزش محصولات کشاورزی استان که ۴ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان است، اضافه خواهد شد.
نظر شما