به گزارش خبرگزاری مهر، علی صادقی نائینی همزمان با هفته جهانی نجوم و با هدف ایجاد زیرساخت و بستر مناسب برای توسعه پایدار نجوم در سطح کشور و ترویج این دانش در میان اقشار مختلف جامعه، از نمایشگاه هفته جهانی نجوم در مرکز برج میلاد تهران بازدید کرد و از نزدیک با فعالیت ها و مشکلات بخش خصوصی و سازمان های مردم نهاد فعال در این حوزه آشنا شد.
وی با تاکید بر اهمیت بخش نجوم و اکتشافات فضایی گفت: همانطور که شاهد هستیم نجوم در تمام ابعاد زندگی بشر تاثیر بسزائی داشته است و این مهم به خاطر ذات دانش نجوم است که تمام علوم پایه به طرز چشمگیری در آن دخیل هستند.
صادقی نائینی با بیان اینکه نجوم یک دانش میان رشته ای است که علوم محض در آن متبلور شده اند افزود: از این رو شاهد تنوع بسیار زیادی از دستاوردها و کاربردهای این دانش هستیم. می توان از حوزه هایی مانند صنعت، انرژی، پزشکی تا موضوعات اجتماعی و روزمرگی انسان به صورت مستقیم یا غیر مستقیم مثالهای متنوعی زد. به عناون مثال تقویم، زمان سنجی، مکان یابی جزء کاربردی ترین موضوعات زندگی تمامی انسان ها است که بر پایه دانش نجوم استوار است.
سرپرست معاونت توسعه کاربرد و خدمات فضایی افزود: علم نجوم را می توان به عنوان یک علم خاص تلقی کرد چرا که در یک نگاه کلی در می یابیم که موضوعات نجومی جزو جذاب ترین مباحث در میان مردم است و افراد را به خود جذب می کند و از این رو اغلب جوانان با نجوم وارد دنیای علم می شوند و راه و روش تحقیق علمی را فرا می گیرند و در این مسیر نظر آنها به علوم دیگر نیز جلب می شود .
وی با بیان اینکه می توان نجوم را به عنوان دروازه ورود علاقه مندان به علم تلقی کرد، گفت: انجمن بین المللی نجوم نیز روی همین موضوع تاکید دارد که ما از علاقه جوانان و نوجوانان به نجوم میتوانیم استفاده کنیم تا آنها را به سمت دیگر علوم طبیعی سوق دهیم.
این مقام مسئول در سازمان فضایی ایران ادامه داد: مشاهده می کنیم که با استفاده از علاقه مندی جوانان به نجوم می توانیم امیدوار باشیم نسل آینده در راه علم تربیت و پروش یابند. این خود به عنوان اساسی ترین زیرساخت کشور که همان نیروی انسانی با انگیره و متخصص است تلقی می شود.
نظر شما