دکتر اکبر فتوحی در گفتگو با مهر افزود: یکی از محصولات این اتوماسیون تهیه نرم افزار مدیریت پژوهش در دانشگاه علوم پزشکی تهران با همکاری یک شرکت خصوصی است. به کمک این نرم افزار تمام فرآیند پژوهشی شامل دریافت پروپزال (طرح مقدماتی) پژوهشی، داوری، تصویب و عقد قرارداد به صورت الکترونیکی انجام می گیرد.
وی اضافه کرد: معاونت پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بهره گیری از این نرم افزار در سال 1385 هیچ پروژه تحقیقاتی را به صورت دستی دریافت نکرد و تمام پروژه ها پس از داوری و تصویب در شورای پژوهشی به صورت الکترونیکی مراحل خود را طی کرد.
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی تهران همچنین از تهیه نرم افزار علم سنجی در دانشگاه علوم پزشکی تهران خبر داد و گفت: نرم افزار علم سنجی دانشگاه به صورت مستمر و دقیق تولیدات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران را ثبت، پایش و تجزیه و تحلیل می کند.
وی افزود: به کمک این نرم افزار جایگاه علمی دانشگاه در مقایسه با دانشگاه های داخلی و خارج از کشور سنجیده می شود. همچنین در قالب این نرم افزار اعضای هیئت علمی که تولیدات علمی خود را ارائه می کنند مورد تشویق قرار می گیرند.
فتوحی یادآور شد: فرآیند کارشناسی، نظارت و عقد قرار دادهای پژوهشی در حوزه معاونت پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی تهران اصلاح می شود.
وی تأکید کرد: با اصلاح این فرآیند فعالیت های پژوهشی سریع تر و به موقع تر انجام می شود و تعامل با پژوهشگران دانشگاه نیز ساماندهی می شود. از سوی دیگر در نحوه کارشناسی و نظارت قراردادهای پژوهشی تغییراتی اعمال شده است.
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: این دانشگاه نزدیک یک هزار و 200 پروژه تحقیقاتی در سال دارد که گردش عملیاتی، تصویب، نظارت، عقد قرارداد این تعداد پروژه کار عظیمی است که احتیاج به اصلاح فرآیند دارد و امیدواریم با ساماندهی و اصلاح آن سرعت انجام کارها افزایش یابد.
وی اظهار داشت: همچنین در راستای اصلاح روند فرآیند پژوهش در دانشگاه برخی فعالیت ها از جمله رتبه بندی و اولویت بندی پروژه های پژوهشی به واحدهای محیطی واگذار شده است تا بخشی از کارهای کارشناسی و نظارت با واگذاری به واحد محیطی صحیح تر و سریع تر انجام گیرد.
نظر شما