خبرگزاری مهر، گروه جامعه: مدت هاست که برای ساخت مجتمع های بزرگ بدون در نظر گرفتن الزامات ترافیکی مجوز داده می شود که باعث معضلات بزرگی چون ترافیک شده است. پلیس بارها تذکر داده است که این موضوع باید در طراحیها لحاظ شود که مجتمعهای تجاری در کنار بزرگراهها ساخته نشود زیرا مشکلاتی از این دست در زمان بهرهبرداری زندگی شهروندان را دچار مخاطره خواهد کرد.
ازدحام، ترافیک، نبود جای پارک، آلودگی های مختلف و... بخشی از مسائلی هستند که این مراکز خرید ایجاد می کنند، اما موضوع زمانی حادتر می شود که این مجتمع ها نا ایمن هم باشند.
نباید پلاسکوی دوباره رخ دهد
وقتی درباره نا ایمنی مجتمع های بزرگ صحبت می شود، ناخودآگاه فکرها به سمت پلاسکو و حواشی آن می رود و اتفاقی که ممکن است بارهای دیگر تکرار شود؛ اگر نکات ایمنی مسکوت بماند.
جلال ملکی سخنگوی سازمان آتش نشانی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به این موضوع می گوید: ما مراکز خرید را به طور مستمر رصد می کنیم و نتیجه بازدیدها را به اطلاع شهرداری منطقه می رسانیم.
وی می افزاید: شهرداری هم اخطارها را به مالکان اطلاع می دهد. در بازدید دوباره آتش نشانی اگر دیدیم وضعیت بهتر شده، مهلت تکمیل می دهیم اما در صورتی که در مهلت قانونی، کار پیش نرفت، وارد عمل می شویم و حتی پلمب مجتمع در دستور کار قرار می گیرد.
ملکی ادامه می دهد: ایمنی به بهترین نحو ممکن مدنظر ماست؛ ساختمان های نا ایمن مشکلات متعددی را ایجاد می کند و ما با تمام نیرو در این زمینه ورود می کنیم.
پارکینگ ها را هم به ساختمان تبدیل کرده اند
یکی از تخلفات رایج در تعداد قابل توجهی از مجتمع های تجاری، تبدیل پارکینگ ها به مجتمع تجاری یا تخلف در تعداد طبقات است.
یکی از این مجتمع های بزرگ که در شرق تهران و منطقه ۴ قرار دارد، سه طبقه پارکینگ مجتمع را به واحدهای تجاری تبدیل کرده است؛ موضوعی که هم باعث ترافیک در منطقه شده و هم احتمال بروز حادثه را افزایش می دهد.
محسن محمودی رئیس اداره حقوقی شهرداری منطقه ۴ در گفتگو با خبرنگار مهر می گوید: پرونده تخلف این مجتمع به کمیسیون ماده ۱۰۰ رفته است و ما منتظر صدور حکم هستیم.
وی اضافه می کند: با توجه به پیگیری ها و ارائه اخطارها به کسبه و مالکان و بی توجهی آن ها، دستور رفع خطر از سوی مراجع قضایی صادر شده است.
خلاء قانونی داریم
البته در این زمینه ما با نقص قانونی هم رو به رو هستیم. سردار محمدرضا مهماندار پلیس پلیس راهور تهران در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به این موضوع می گوید: مجوز ساخت مجتمع های تجاری و اداری با کمیسیون ماده ۵ شهرداری است که متاسفانه نه ما به عنوان پلیس عضو آن هستیم و نه کارشناسانی از معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری.
وی تاکید می کند: به بیان دیگر اصلا موضوع ترافیک در این مجتمع ها دیده نمی شود. ضمن اینکه گاها شاهد تخلفات هم در ساخت و سازها هستیم و پارکینگ ها هم بعدها تغییر کاربری می دهد؛ موضوعی که به نظرم اصلا جای اغماض باقی نمی گذارد.
سردار مهمان دار با تاکید بر اینکه این تخلفات رصد می شود می افزاید: به هر حال این یک نقص قانونی است که ما در این کمیسیون نیستیم و باید به منظور رفاه حال شهروندان این خلاها رفع و با متخلفان برخورد جدی شود.
پلیس و برخورد با اوباش گری
از دیرباز تاکنون ما با پدیده پاساژ گردی رو به رو هستیم. موضوعی که به تنهایی نه خلاف است و نه آسیب رسان، اما در کنار این پاساژگردی گاه شاهد اوباش گری و حتی سرقت هستیم. یعنی گاهی برخی تجمع ها می تواند بستری برای آسیب باشد.
سردار حسین رحیمی در گفتگو با خبرنگار مهر می گوید: پلیس تمام قد برای مقابله با اراذل و اوباش ایستاده است. در بخش برخورد با اراذل و اوباش برنامه ریزی پلیس تهاجمی است.
وی می افزاید: عملیات برقراری نظم و امنیت اجتماعی و برخورد با اراذل و اوباش به طور مستمر در سال ۹۷ ادامه خواهد داشت و پلیس در مقابل این افراد حالت تهاجمی خواهد داشت. ما بر اساس رصد و اطلاعات به طور مرتب با این افراد برخورد خواهیم کرد.
رئیس پلیس پایتخت اضافه می کند: یکی از اقدامات ما عملیات های پیشگیرانه است؛ متاسفانه برخی اوباش گری ها در باشگاه های بدن سازی، قهوه خانه ها و حتی مجتمع های قضایی دیده می شود که حضور پلیس در این مراکز و رصد آن ها اقدامی پیشگیرانه خواهد بود.
نظر شما