به گزارش خبرنگار مهر، شک نیست عزاداری برای امام حسین(ع) مایه خیرات و برکات بسیاری بوده است که و از این سیل خروشان حوادث بسیاری به وجود آمده که نمونه آن پیروزی انقلاب شکوهمند جمهوری اسلامی ایران است. حرکت امام حسین در به خروش آوردن ملت تأثیرات شگرفی داشت، اما از سوی دیگر دشمن در صدد فراهم کردن زمیه هایی برای متوقف کردن این مسیر، انحراف آن با ایجاد خرافه است تا عزاداریهای محرم نقش اساسی خود را نداشته باشند .
نظارت مستمر بر فعالیتهای این عرصه یکی از راهکارهای اساسی و تأثیرگذار برای جلوگیری از بروز تحریف است .
در همین راستا سازمان تبلیغات اسلامی با تشکیل کمیته هایی، زمینه و موقعیت مناسب به منظور نظارت مؤثر و سازنده بر عزاداریهای امام حسین(ع) در ایام محرم را فراهم می آورد .
حجت الاسلام عباس اسکندری معاون فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی 15 آذر ماه در نشستی خبری به تشریح اهداف و وظایف این کمیته ها پرداخت و سه اولویت را برای این کمیته ها اعلام کرد . اولویت اول درباره نوحه ها، اشعار و مرثیه هایی است که بر اساس واقعیات تاریخی و مستند نیستند.
اولویت دوم تصاویر و علائمی است که در این عزاداری ها حمل می شوند و با آرمانهای سید الشهدا همراه نیستند. با توجه به اینکه دشمنان مصمم هستند اینگونه مجالس را به انحراف بکشانند باید آمادگی رویارویی با این انحراف ها به وجود آید. در همین زمینه طرح نمادسازی عاشورا نیز از سوی سازمان تبلیغات اسلامی مورد بررسی قرار دارد .
اولویت سوم نیز ترکیب بعد احساسی و عقلانی در محافل عاشورایی است، احساسی بودن صرف مجالس عزاداری ممکن است مسیر را با خطراتی مواجه کند .
این محافل باید بعد آگاهی دهی و عقلانیت را مدنظر داشته و حرکت امام حسین(ع) را تحلیل کنند. ترکیب بعد عقلانی و احساسی به نتایجی چون انقلاب اسلامی منتهی می شود. از آنجایی که اندیشه های خاندان عصمت و طهارت فراسوی مرزها نیز مورد توجه است باید فرهنگ این عزاداری را به صورت صحیح و کامل ارائه دهیم تا دلهای تشنه آنها نسبت به ائمه معصومین سیراب شوند.
بر همین اساس نخستین کمیته ای که بنا بر پیش بینی سازمان تبلیغات اسلامی، نظارت بر عزاداریها را بر عهده خواهد داشت، کمیته نظارتی و ارزیابی نخستین کمیته است که اعضای آن را معاونت فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت پژوهشی سازمان تبلیغات، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی (اماکن) وزارت اطلاعات، وزارت بهداشت، مرکز تحقیقات صدا و سیما تشکیل می دهند.
کمیته فرهنگی و هنری از کمیته های حائز اهمیت و فلسفه وجودی ستاد هماهنگی و نظارت بر عزاداریهای امام حسین(ع) است که با حضور وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حوزه هنری، سازمان تبلیغات، آموزش و پرورش، صدا و سیما، مرکز تحقیقات صدا و سیما، سازمان فرهنگی و هنری شهرداری ، بسیج، امور مساجد، نهاد ولی فقیه در امور دانشگاه ها، جهاد دانشگاهی، معاونت فرهنگی دانشگاه ها، وزارت بهداشت تشکیل جلسه می دهد.
کمیته تحقیقاتی و پژوهشی این ستاد با حضور معاونت پژوهشی سازمان تبلیغات، وزارت علوم و تحقیقات و فناوری، جهاد دانشگاهی، معاونت فرهنگی دانشگاه ها، وزارت بهداشت، دفتر تشکیل می شود.
کمیته پشتیبانی و انتظامی این ستاد دربرگیرنده وزارت بازرگانی، نیروی انتظامی، بسیح، سازمن تبلیغات، وزارت کشور، شورای هیئتهای مذهبی کشور، وزارت بهداشت، آتش نشانی، شهرداری، شورای سیاستگذاری ائمه جمعه و اورژانس است.
کمیته تبلیغات و اطلاع رسانی متشکل از سازمان تبلیغات، صدا و سیما، امور مساجد نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه های، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، خبرگزاری ها و مطبوعات است.
نظر شما