به گزارش خبرنگار مهر، همایش مدیریت مصرف انرژی ویژه کشاورزان روز دوشنبه در سالن اجتماعات شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین برگزار شد.
محمد قافله باشی در این همایش گفت: امسال به دلیل کاهش بارشها و منابع آب زیرزمینی با چالش های جدی مواجهیم و تولید برق از سدهای آبی نیز کاهش خواهد یافت.
وی بیان کرد: دشت قزوین در شرایطی که میزان ظرفیت بهره برداری از آبهای زیرزمینی آن ۸۷۰ میلیون مترمکعب است در حال حاضر بیش از یک میلیارد و ۵۵۰ میلیون مترمکعب برداشت دارد و میزان اضافه برداشت از آبهای زیرزمینی توسط کشاورزان بالغ بر ۶۸۰ میلیون متر مکعب است که این روند باید با مدیریت بهینه اصلاح شود.
معاون فروش و خدمات مشترکین شرکت توزیع برق استان قزوین تصریح کرد: برداشت آب از چاههای غیرمجاز بالغ بر ۱۵۰ میلیون مترمکعب و چاههای فرم یک حدود ۳۷۰ میلیون مترمکعب است که این وضعیت باید کنترل شود.
۵۸۵۳ مشترک کشاورزی در استان قزوین
وی اضافه کرد: در استان قزوین ۲۰ درصد برق مصرفی در بخش کشاورزی است و در حال حاضر ۵۸۵۳ مشترک کشاورزی داریم که با مدیریت مصرف باید از مشکلات تابستان عبور کنیم.
قافله باشی اظهارداشت: بخش کشاورزی در سبد انرژی مصرف دوم را در مصرف دارد و با یک همت و توجه و کنترل مصرف در پیک بار می توان این مصرف را کاهش داد.
معاون فروش و خدمات مشترکین شرکت توزیع برق استان قزوین یادآورشد: در ساعات اوج مصرف از ساعت ۱۲ تا ۱۶ و نیز ۱۹ تا ۲۳ از کشاورزان انتظار داریم با خاموش کردن چاههای آب کشاورزی نسبت به کنترل مصرف اقدام کنند.
وی اظهار داشت: برای کاهش تلفات انرژی در شبکه برق اقدامات موثری صورت گرفت و توانستیم میزان تلفات برق را از ۷.۶۷ درصد در سال ۹۵ به ۷.۳۲ درصد در سال گذشته کاهش دهیم و به پایایی شبکه کمک کنیم.
قافله باشی بیان کرد: کشاورزان اگر در زمان اوج بار، جابجایی مصرف داشته باشند می توانند به مدیریت بهینه انرژی کمک کنند تا از تابستان بدون خاموشی عبور کنیم.
وی افزود: در سال گذشته در سایر مصارف انرژی برق حدود ۳.۶ درصد رشد داشتیم اما در بخش کشاورزی شاهد کاهش دو درصدی بودیم که این روند باید با سرعت بیشتری در سال جاری تداوم یابد.
معاون فروش و خدمات مشترکین شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین گفت: متوسط قیمت برق در بخش خانگی ۷۱ تومان و در عمومی ۹۳ تومان و در کشاورزی حدود ۲۲ تومان و پایین ترین قیمت است.
وی اضافه کرد: همکاری شرکت توزیع نیروی برق استان با کشاورزان در حد مطلوب است و در شرایطی که میزان قرارداد ما با کشاورزان حدود ۳۰ کیلووات ساعت است این میزان تا ۸۰ کیلووات هم می رسد که باید این روند اصلاح شود.
قافله باشی گفت: سال سختی در پیش داریم و با ۸۹۳ مگاوات پیک در روز باید با مدیریت بهینه از شرایط سخت عبور کنیم لذا از کشاورزان انتظار داریم ضمن انتقال مصرف از پیک بار از تجهیزات استاندارد استفاده کنند تا افزایش مصرف و هزینه نداشته باشند.
پرداخت ۲۴۰ میلیون تومان پاداش به کشاورزان کم مصرف
وی از پرداخت پاداش به کشاورزان هم خبرداد و بیان کرد: در سال گذشته ۴۳۷ مشترک کشاورزی که با مدیریت بهینه نسبت به کاهش مصرف و همکاری با شرکت توزیع نیروی برق در اوج بار مشارکت داشتند ۲۴۰ میلیون تومان پاداش و تخفیف داده شد.
قافله باشی اظهارداشت: حدود ۱۰ درصد کشاورزان استان با برنامه های مدیریت مصرف در تابستان همکاری کردند در حالی که انتظار داریم این همکاری تا ۳۰ درصد افزایش یابد و ما نیز در پرداخت پاداش تا یک میلیارد تومان محدودیتی نداریم.
وی گفت: انتخاب پمپ های پربازده، اجرای آبیاری مدرن، استفاده از کنتورهای هوشمند، انتقال مصرف چاهها از ساعات اوج به ساعات عادی، سرویس و نگهداری مرتب تجهیزات کشاورزی و پمپ ها می تواند به کاهش مصرف انرژی کمک کند.
نظر شما