۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۸:۱۵

معاون بهزیستی کشور عنوان کرد:

شناسایی یک میلیون و ۳۰۰ معلول در کشور

شناسایی یک میلیون و ۳۰۰ معلول در کشور

همدان - معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور گفت: تعداد واقعی معلولان کشور بر اساس آمار ثبت شده در سامانه یک میلیون و ۳۰۰ نفر است.

به گزارش خبرنگار مهر، حسین نحوی نژاد ظهر چهارشنبه در همایش علمی کاربردی مدیران حراست بهزیستی کشور تعداد واقعی معلولان براساس آمار ثبت شده در سامانه را یک میلیون و ۳۰۰ نفر اعلام  کرد.

وی افزود: اینها افرادی با معلولیت شدید هستند و خدمات توانبخشی مورد نیاز آنها است.

معاون توانبخشی بهزیستی کشور بابیان اینکه اخیراً رویکردی وارد حوزه توانبخشی کرده ام که در آن معلولیت را با فقر و نداری یکسان ندانیم، گفت: بعضی افراد معلول توان این را دارند که از خودشان مراقبت کنند و فقط نیاز است که ما به آنها آموزش دهیم بنابراین کمک های بهزیستی را باید خاص افراد معلولی قرار دهیم که نیازمند هستند.

وی خواستار رصد و شناسایی معلولینی که واجد دریافت شرایط استفاده از خدمات قانون جامع حمایت از معلولین در استان ها هستند شد و افزود: طبق آمار اخذ شده از ۵۰۰هزار نفر مستمری بگیر واحد توانبخشی ۶۵ هزار نفر از دهک های بالای جامعه هستند.

نحوی نژاد با بیان اینکه ۹۵ درصد خدمات در حوزه توانبخشی به بخش غیر دولتی واگذار شده است، افزود: در شرایطی که وزارت بهداشت ۳۵۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان برای ایجاد هر تخت بیمارستانی هزینه می کند سازمان بهزیستی بدون یک ریال هزینه ۱۱ هزار و ۵۰۰ تخت تخصصی ایجاد کرده است.

معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: در حال حاضر معلولان (ذهنی زیر ۱۵ سال، جسمی حرکتی، ضایعه نخاعی، نابینا و کم‌بینا، ناشنوا و کم‌شنوا) از خدمات مراکز روزانه آموزشی توانبخشی پزشکی، آموزشی و توانبخشی اجتماعی ارائه شده توسط تیم تخصصی فیزیوتراپیست، کاردرمانگر، گفتاردرمانگر، مربی آموزشی و هنری، روانشناس و پزشک بهره‌مند هستند.

مدیرکل بهزیستی استان همدان نیز در این همایش از افتتاح مرکز نگهداری درمان و کاهش اعتیاد خبر داد و افزود: بهزیستی استان همدان با داشتن ۹ شهرستان دارای ۶۴۵ واحد و مراکز مختلف برای ارائه خدمات در حوزه‌های مختلف به مردم است.

حمیدرضا الوند با بیان اینکه از جمعیت یک‌میلیون و ۸۰۰ هزار نفری استان همدان ۶۰۰ هزار نفر به طور مستقیم و یا غیر مستقیم از بهزیستی خدمات دریافت می‌کنند، افزود: سال گذشته بهزیستی همدان موفق شد در راستای خودکفایی مددجویان خود یک‌هزار و ۲۲۲ شغل ایجاد کند.

حمیدرضا الوند با بیان اینکه درمان و بازتوانی اعتیاد در دو قالب مراکز ماده ۱۵ و ۱۶ در سطح کشور در حال انجام است که ساماندهی و پذیرش معتادان خود معرف و معتادان متجاهر از عملکرد این دو مرکز است، گفت: مرکز ماده ۱۶ به سازمان بهزیستی واگذار شده است.

وی گفت: مرکز ماده ۱۶ همدان با هماهنگی مقام قضایی، پلیس مبارزه با مواد مخدر، بهزیستی و دانشگاه علوم پزشکی برنامه‌ها و اقداماتی برای بهبود معتادان متجاهر انجام می‌دهد که براساس مصوبه و تفاهم‌نامه جدید برای مدیریت توسط بهزیستی به مرکز ماده ۱۶ همدان اختصاص یافته است.

مدیرکل بهزیستی استان همدان همچنین با بیان اینکه بهزیستی استان همدان دارای ۴۸۳ نیروی کاری است که از این تعداد ۲۵۶ خانم توانسته‌اند در برنامه‌های سازمان بهزیستی اثرگذار باشند، گفت: بهزیستی همدان در حوزه توانبخشی دارای ۳۰ مرکز شبانه‌روزی، در حوزه اشتغال دارای ۳۶۲ واحد ارائه خدمات شبانه‌روزی و ۳۹۷ واحد مهد روستایی و شهری است.

وی آسیب‌های اولویت‌دار در استان همدان را اختلافات حاد خانوادگی، طلاق، همسرآزاری دانست و گفت: ۹ پایگاه کاهش طلاق در استان همدان فعال است و استان همدان در موضوع طلاق با تعامل دستگاه‌های مختلف اعم از نیروی انتظامی و دادگستری در رتبه هفدهم کشور قرار دارد.

مدیرکل بهزیستی استان همدان در زمینه حوزه پشتیبانی اعتبارات بهزیستی نیز یادآور شد: پارسال بهزیستی به ۶۵ میلیارد تومان رسید در حالی که این اعتبارات در سال ۹۴ حدود ۴۳ میلیارد و ۸۹۰ میلیون تومان بود.

کد خبر 4292421

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha