۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۱:۵۶

نشست خبری سخنگوی وزارت بهداشت؛

پولدارها گرفتار هزینه های کمرشکن سلامت/ واکنش به اقدام آمریکا

پولدارها گرفتار هزینه های کمرشکن سلامت/ واکنش به اقدام آمریکا

سخنگوی وزارت بهداشت، گفت: بالاترین درصد هزینه‌های کمرشکن در کشور ما مربوط به طبقه درآمد بالاست.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر ایرج حریرچی روز دوشنبه در نشست خبری، به تشریح مهم ترین موضوعات و رودایدهای حوزه سلامت کشور پرداخت.

وی با اشاره به به این موضوع که چاقی سبب افزایش مرگ و میر به دلایل ابتلا به دیابت، بیماری کلیوی، فشار خون و سرطان می‌شود، افزود: اضافه وزن و چاقی با بروز ۱۳ نوع سرطان ارتباط دارد.

به گفته حریرچی؛ سرطان‌های کبد، لوزالعمده، پانکراس، مری،‌ معده و سینه از جمله سرطان‌هایی است که با اضافه وزن و چاقی در ارتباط هستند.

سخنگوی وزارت بهداشت با عنوان این مطلب که ۵۵ درصد سرطان‌ها در زنان و ۲۴ درصد سرطان‌ها در مردان ارتباط مستقیم با چاقی و اضافه وزن دارد، ادامه داد: هر چه افراد جوان وچاق باشند احتمال ابتلا به سرطان بیشتر است.

وی در واکنش به کمبود برخی اقلام دارویی و یا عدم تامین مواد اولیه برای کارخانه‌های تولید دارو به دلیل نرخ ارز و بحث خروج آمریکا از برجام، گفت:‌ برخی می‌خواهند از این وضعیت سوءاستفاده کنند. باید توجه کنند که ما جلسات متعدد را در این حوزه برگزار کرده‌ایم و رئیس سازمان غذا و دارو هم هر روز با بانک مرکزی و وزارت بهداشت جلسه دارد.

حریرچی ادامه داد: نمی‌شود که با ارز ۴۲۰۰ تومانی جنسی را وارد کرد و بعد بخواهیم با قمیت بالاتر آن را بفروشیم. بنابراین در برخی موارد اعلام می‌شود ما باید دارو را جایگزین کنیم و آن را به قمیت جدید بفروشیم، کسی که با دلار مشخصی جنسی را آورده نمی‌تواند آن را با قمیت جدید به فروشد.

وی تاکید کرد:‌ در گزارش‌هایی که نهاد ریاست جمهوری و دستگاه‌های نظارتی ارائه دادند اعلام شد که بخش دارو جزو بخش‌های قابل قبول بوده است. البته طبق گزارش‌ها اختلالاتی در زمینه مکمل‌ها وجود داشته، اما در دارو اختلالی دیده نشده  است. وزیر بهداشت نیز دستور تشدید بازرسی‌ها را داده است.

سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه مشکلی نباید در دارو و تجهیزات پزشکی رخ دهد،  گفت:‌تعدادی اندک می‌خواهند از شرایط سخت احتمالی، سوء استفاده کنند و می‌خواهند از آب گل آلود  ماهی بگیرند، اما قطعا با آنها برخورد قانونی می‌کنیم. باید توجه کنیم کسانی که در شرایط سخت در کنار مردم‌شان نمی‌ایستند، بعدها دچار مشکل خواهند شد و ما در خریدهای بعدی‌مان از آنها، تجدید نظر جدی می‌کنیم.

حریرچی درباره  وضعیت داروهای OTC، افزود: قرار بود این داروها برای افراد غیر بیمار خاص و غیر کودک از تحت پوشش بیمه خارج شود که این موضوع در شورای عالی بیمه تصویب شد، اما هنوز برای عملیاتی شدن به طور نهایی تصویب نشده است.

وی درباره رعایت قیمت پشت جلد داروها، گفت:‌ درخواست ما از انجمن داروسازان این است که روی این موضوع نظارت کنند تا تخلفات جزئی هم رخ ندهد. یکی از مکانیسم‌ها، نظارت مردم است. بنابراین حتما قیمت پشت جلد داروها را نگاه کنند و در صورت تخلف به سامانه ۱۹۰ اطلاع دهند.

سخنگوی وزارت بهداشت، در ادامه به موضوع کاهش هزینه های کمرشکن سلامت اشاره کرد و افزود: بالاترین درصد هزینه‌های کمرشکن در کشور ما مربوط به طبقه درآمد بالاست، زیرا این افراد در معرض تقاضای القایی هستند و اقدامات درمانی را انجام می‌دهند که با درآمدشان نمی‌خواند. بر این اساس ۱۶ میلیون نفر با درآمد بالا که ۲۰ درصد جامعه را تشکیل می‌دهند، ۴۵.۵ درصد از هزینه‌های کمرشکن سلامت را به خود اختصاص می‌دهند. باید توجه کرد اگر کسی ۴۰ درصد هزینه‌هایش را به سلامت اختصاص دهد، دچار هزینه‌های کمرشکن شده است. یعنی فرد از هزینه‌های ضروری دیگرش می‌زند و آن را در حوزه سلامت خرج می‌کند. این آمار نشان می‌دهد که اولا سیاست‌های حمایت از فقرا نتیجه داده و در عین حال اقشار ثروتمند هم در حوزه سلامت انتخاب‌های درستی ندارند.

کد خبر 4296012

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha