به گزارش خبرگزاری مهر، سیاوش کریمی افزود: این طرح از برنامه های طرح تحول سلامت است که در آن تمامی افراد بالای ۳۰ سال با پیگیری های کارشناسان بهداشتی، مراقبان، سفیران و رابطان سلامت شهرستان، با مراجعه به مراکز خدمات جامع سلامت برای تعیین سطح خطر بیماری های قلبی عروقی، دیابت و فشارخون بالا ارزیابی می شوند.
او با اشاره به شناسایی یک هزار و ۲۹۱ بیمار دیابتی در شهرستان سپیدان، ادامه داد: دیابت به عنوان یک بیماری خاموش تلقی می شود و نیمی از مبتلایان از بیماری خود اطلاع ندارند؛ بنابراین لازم است افراد مستعد ابتلا به دیابت، آزمایش های قند خون را به طور منظم انجام دهند.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان سپیدان، تغییر سبک زندگی، تغذیه نامناسب، فعالیت بدنی کم، چاقی و اضافه وزن و مصرف سیگار و دخانیات را عوامل عمده ایجاد بیماری های غیرواگیر دانست و بر اصلاح شیوه زندگی به سمت زندگی سالم، تاکید کرد.
بهره مندی ۱۶هزار دانش آموز دارابی از خدمات وارنیش فلورایدتراپی
بیش از ۱۶ هزار دانش آموز ۶ تا ۱۴ سال مدارس داراب با هدف کاهش پوسیدگی دندانی و پیشگیری از بیماری های دهان و دندان، از خدمات وارنیش فلوراید تراپی بهره مند شدند.
کارشناس مسئول بهداشت دهان و دندان شبکه بهداشتی، درمانی و آموزشی داراب با بیان اینکه وارنیش فلوراید ماده ای ژله مانند و موضعی است که پوسیدگی دندان ها را ۲۵ تا ۷۵ درصد کاهش می دهد، گفت: با توجه به نقش این ماده در افزایش سلامت دهان و دندان، دانش آموزان دارابی، از این خدمت بهره مند شدند.
دکتر عزیزمحمد ارجمند، انجام طرح پیشگیری از پوسیدگی دندان در کودکان ۶ تا ۱۴ سال را از اهداف بلندمدت اداره سلامت دهان و دندان این شبکه بهداشت و درمان معرفی کرد که دستاوردهای مثبت آن، در سال های آتی، مشاهده می شود.
وی با اشاره به دو مرحله ای بودن طرح وارنیش فلوراید تراپی، اضافه کرد: مرحله نخست این طرح، آبان سال گذشته اجرا و مرحله دوم نیز در اردیبهشت سال جاری آغاز شد که بیش از شانزده هزار واجد شرایط، فلورایدتراپی دندان ها را دریافت کردند .
طرح وارنیش فلوراید تراپی در سال گذشته نیز برای حدود پانزده هزار دانش آموز مدارس ابتدای شهرستان داراب اجرا شد.
معدوم سازی بیش از یک تن مواد غذایی تاریخ گذشته و فاسد در نی ریز
مواد غذایی تاریخ گذشته و غیرمجاز شناسایی شده در نی ریز، به میزان بیش از یک تن، معدوم سازی شد.
کارشناس مسئول واحد بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان نی ریز، گفت: در راستای کنترل و نظارت های واحد بهداشت محیط در ایام نوروز، مقدار یک تن مواد غذایی غیر مجاز، تاریخ گذشته و فاسد از مراکز تهیه، توزیع و فروش مواد غذایی کشف و جمع آوری شد.
اکبر رحیم افزود: این مواد غذایی در انبارهای بهداشت محیط نگهداری و پس از دریافت مجوزهای قانونی از دادستانی و هماهنگی با شهرداری این شهرستان، در محل دفن زباله معدوم شد.
وی همکاری عموم مردم در شناسایی و برخورد با مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی غیرمجاز را ضروری و بسیار اثربخش دانست و شماره تلفن ۱۹۰ را به عنوان راه ارتباطی برای ارائه گزارش های مردمی، معرفی کرد.
نظر شما