۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۳:۴۱

در هشتمین همایش حقوق مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط مطرح شد؛

حمایت «وایپو» از پیوستن ایران به معاهده جهانی «کپی رایت»

حمایت «وایپو» از پیوستن ایران به معاهده جهانی «کپی رایت»

مشاور ارشد سازمان جهانی مالکیت فکری (وایپو)، با اظهار خرسندی از ارائه لایحه‌ای از سوی دولت ایران برای الحاق کشورمان به این سازمان، ابراز امیدواری کرد این لایحه سریعاً به تصویب برسد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد خبری همایش حقوق مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط، هشتمین همایش حقوق مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط با موضوع استراتژی ملی مالکیت ادبی و هنری صبح امروز سه‌شنبه ۲۵ اردیبهشت با حضور لعیا جنیدی معاون حقوقی رییس جمهور، اولا زهران مشاور ارشد وایپو در بخش کپی رایت، سیدهادی حسینی معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از شخصیت‌های علمی و فرهنگی، در سالن خلیج فارس باغ موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در تهران آغاز شد.

جنیدی: رشد حقوق مالکیت، ارتباط مستقیم با توسعه یافتگی دارد

لعیا جنیدی، معاون حقوقی رییس جمهور در این همایش با بیان اینکه مالکیت فکری امروز در دو شعبه صنعتی و ادبی آن رشد کرده است، اظهار داشت: در حال حاضر یک دوره تحول فکری و اقتصادی در جهان رخ داده است که رشدی کلی را در کشورهای توسعه ‌یافته به همراه داشته است.

وی ادامه داد: رشد حقوق مالکیت، ارتباط مستقیم با توسعه یافتگی دارد. توسعه یافتگی در دانش حقوق پیوند عمیق‌تری نسبت به سایر حوزه‌ها پیدا می‌کند، هیچ نظام اقتصادی و توسعه یافته فرهنگی را نمی‌توانید پیدا کنید که حقوق در آن درگیر نباشد. در اصل بایدها و نبایدها در این توسعه‌ها باید با علم حقوق پدیدار شود.

معاون حقوقی رییس جمهور بیان کرد: برای یک کشور توسعه یافته از نظر اقتصادی، سیاسی  و اجتماعی یک نظام حقوقی توسعه‌یاقته ضرورت است، البته سیستم حقوقی را باید در دو مرحله ابتدا هنجارزدایی و سپس اجراء کنیم.

جنیدی یادآور شد: ایجاد همگرایی در حقوق مالکیت ادبی، هنری بسیار مهم است. امروز نیروهای ما در یک چرخه به فایده می‌رسند زیرا از منظر شکلی و قاعده گذاری و قرار گرفتن ارگان‌ها در کنار هم و رسیدن به یک وفاق بسیار سخت است.

وی افزود: اجرای قواعد به طور طبیعی توسط دستگاه قضایی انجام می‌شود و در این میان دستگاه‌های شبه قضایی هم دخیل هستند. یکی از اقدامات قوه قضاییه این است که از این حقوق چگونه می‌تواند صیانت کند. در این راستا قوه ‌قضاییه در بخش اجرایی خود باید آموزش لازم را ببیند، قضات ما باید یک ارتباط تنگاتنگ را با ما داشته باشند؛ زیرا پرونده‌های مربوط به این حوزه را به راحتی بتوانند حل کنند.

معاون حقوقی رییس جمهور بیان کرد: نهادهای شبه قضایی باید در کنار قوه‌ قضاییه افزایش پیدا کند، در نهاد قضا در این حوزه باید راهی برای حل و فصل پیدا کنیم و راه‌های جایگزین برای حل و فصل مشکلات را از این رو ارزیابی و مورد استفاده قرار دهیم و برای این کار نیاز است از کارشناسان در دو حوزه استفاده شود.

جنیدی ابراز داشت: در جاهایی که امروز خصومت نیست ارزیابی در مورد حقوق مالکیت فکری باید مدنظر قرار گیرد و دید که چه زوایایی از حقوق مالکیت فکری در یک موضوع وجود دارد. بنابراین صرف نظر از اختلافات باید به معیارهای ازیابی قابل اتکاء تکیه شود. اگر قرار است که حقوق مالکیت فکری به اقتصاد کمک کند باید این معیارها را حفظ کرد.

وی تصریح کرد: حقوق مالکیت فکری از قرن ١٧ و ١٨ بیشتر مورد توجه قرار گرفت و شکلی که امروزه می‌بینیم از آن زمان به یادگار مانده است. به طور طبیعی تئوری انحصار که برای تشویق، تلاش و اقتصاد جدید ضرورت داشت در یک نقطه فراتر ممکن است با یک تضاد روبرو شود.

معاون حقوقی رییس جمهور ابراز داشت: امروز دنیا تغییر عقیده داده است و در کشورهای جهان اول این نگرانی به وجود آمده است که آیا درجه بالای انحصار به آنها کمک می‌کند یا آنها را از توسعه باز می‌دارد. به اعتقاد ما باید از حالت انحصارمحور به موازنه‌محور تغییر کند. ما نباید آنقدر غرق در انحصار بشویم که نخواهیم این انحصار را به نقطه توازن برسانیم. امروز حتی در حقوق مالکیت فکری باید از انحصار به گرایش موازنه محور چه عرفی و چه وضعی رفت.

حسینی: تدوین استراتژی حقوق مالکیت ادبی، هنری در پیمایش مسیر توسعه موثر است

همچنین در این مراسم، سیدهادی حسینی؛ معاون حقوقی امور مجلس  و استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس هشتمین همایش ملی حقوق مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط در سخنانی گفت: همایش حقوق مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط از جمله همایش‌هایی است که توانسته به دلیل انتخاب موضوع مهم و چالشی حوزه حقوق مالکیت ادبی، هنری جایگاه ویژه‌ای در نظر متخصصان علمی و اجرایی کشور به دست آورد و به سازمان جهانی مالکیت فکری و به ویژه کارشناسان بخش کپی رایت آن نشان دهد که متولیان این حقوق در کشور ما برای بهبود جایگاه این حقوق از تمامی ظرفیت‌ها استفاده می‌کنند.

وی ادامه داد: برخلاف همایش‌های پیشین برگزار شده که هر یک بر روی یک موضوع خاص و جزئی مثل آثار سینمایی، موسیقیایی، کپی رایت در فضای دیجیتال یا سازمان‌های مدیریت جمعی حقوق متمرکز بودند، همایش امسال دارای موضوعی کلی و البته کلان است.

حسینی با بیان اینکه عنوان استراتژی مالی مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط سوالات زیادی را در ذهن افراد ایجاد می‌کند، گفت: عموما این سوال مطرح می‌شود که تدوین استراتژی بر اساس چه معیارهایی باشد تا به نتیجه مطلوب برسیم یا اینکه هدف از تدوین این استراتژی‌ها چیست که در این زمینه معتقدم پاسخ به این سوالات را در سخنان سایر سخنران‌ها که همگی از متخصصان کارآمد و کاربلد هستند خواهید شنید.

رئیس هشتمین همایش ملی حقوق مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط با اشاره به اهمیت موضوع و تاکید بر ضرورت و نیاز تدوین چنین اسنادی برای پیمودن توسعه کشور در این حوزه، عنوان کرد: قبل از ورود به مباحث تخصصی، ضروری است که حتی برای چند دقیقه کوتاه، کمی تامل کنیم و ببینیم که آیا اساسا فرهنگ و هنر در فرایند توسعه همه‌جانبه کشور سهمی دارد که وقتی صرف تدوین استراتژی آن کنیم یا خیر؟

حسینی افزود: معتقدیم اگر با تمام وجود این جمله را که فرهنگ اساس همه چیز است و توسعه همه‌جانبه کشور مستلزم تعمیق و توسعه فرهنگ است، درک نکنیم؛ هرگونه اقدام بعدی محکوم به شکست خواهد بود و به جز خسران زمانی و مالی چیزی در پی ندارد و از آنجایی که امروزه شرایط کشور ما به گونه‌ای است که ناگزیر به بازگشت به خویشتن خویش شده ایم، ناچاریم برای دور زدن و به زانو درآوردن تحریم‌های ناجوانمردانه‌ای که علیه کشورمان اعمال می‌شود و تولید را در برخی بخش‌ها با مشکل و داد و ستدهای معمول فراسرزمینی را با دشواری مواجه ساخته، به مزیت‌های رقابتی‌مان که هیچ تحریمی نمی‌تواند به آن لطمه وارد کند؛ از پیش توجه کنیم.

رئیس هشتمین همایش ملی حقوق مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط با بیان اینکه به جز منابع طبیعی که به کشور ما از سوی خداوند ارزانی شده است، مواهب و نعمات ناملموس دیگری هم داریم که در گذر زمان و در زیر سایه و سیطره بشکه‌های نفت و لوله‌های گاز کمر خم کرده‌اند، یادآور شد: نباید فراموش کنیم که اگر ایران را مرز پرگهر می‌دانند، این گهر صرفا فقط نفت و گاز نیست بلکه گوهر واقعی ایران زمین، مردمان خوش ذوق و صاحب قریحه‌ای است که در جای جای این سرزمین هنر دوست و هنرمندپرور، زاینده و خالق آثار بکر هنر تراز اولی هستند که در تمام دنیا زبانزد عام و خاص بوده و هست.

وی تاکید کرد: در این وضعیت ویژه که کشور ما دارد، توجه ویژه‌تر به فرهنگ، از نظر ما علاج درد است و توسعه همه جانبه، بسان پازلی با قطعات کوچک و بزرگ است. سلامت و قرارگیری صحیح هر یک از این قطعات در نهایت موجب تکمیل آن و دستیابی به هدف اصلی می‌شود و شک نداریم که در این زمینه فرهنگ و هنر از قطعات اصلی این پازل است به نحوی که هدایت آن به مسیر درست، مسیر سایر بخش‌ها را هم مشخص می‌کند.

حسینی با بیان اینکه بارها گفته‌ایم و شنیده‌ایم که هنر زبان مشترک انسان‌ها است و مرزی نمی‌شناسد، گفت: برای کمک به بهبود وضعیت کشور به خصوص از حیث اقتصادی، ناگزیریم که در تمام زمینه‌ها برنامه‌ریزی مدون داشته باشیم و نیاز به نقشه راه داریم که در این مسیر پرفراز و نشیب از مسیر اصلی منحرف نشویم و در این زمینه تدوین استراتژی حقوق مالکیت ادبی، هنری اگرچه به تنهایی مثمرثمر نیست ولی بی‌تردید با نشان دادن مسیر حرکت فرهنگ و هنر تا حدود قابل توجهی، کشور را در پیمایش مسیر توسعه یاری خواهد کرد.

وی یادآور شد: برای تدوین این سند باید بدانیم فرصت‌هایمان چیست و چه مسائلی ما را تهدید می‌کند و با شناخت کاملی از اوضاع و احوال سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور و نقاط قوت و ضعف حوزه فرهنگ و هنر باید هم برای کوتاه‌مدت و هم میان‌مدت و بلندمدت هدف تعیین کنیم و برای دستیابی به آن‌ها برنامه‌ریزی کنیم تا در سالی که به گفته مقام معظم رهبری باید از تولید داخلی حمایت کنیم و اقتصاد کشورمان را با داشته‌هایمان رونق بخشیم، به خوبی می‌توانیم روی محصولات و تولیدات کم‌نظیر فرهنگی و هنری خود مانور دهیم.

به گفته حسینی، در این شرایط تدوین استراتژی ملی حوزه حقوق مالکیت ادبی، هنری عاقلانه‌ترین موضوعی است که برای تمرکز و بحث در یک محفل علمی برگزیده شده اما باید یادمان باشد که این موضوع پایان کار نیست و بعد از همایش هم باید برای عملیاتی کردن مباحث مطروحه و نتایج حاصل از آن، کمیته‌ای مرکب از متخصصان تشکیل شود تا با استفاده از ماحصل همایش هشتم، هرچه زودتر یک نقشه راه برای این حوزه تدوین شود.

وی اما با اشاره به نکاتی که باید برای این نقشه راه تدوین شود، گفت: در این زمینه تسهیل تجارت این محصولات در داخل کشور، پیش بینی راه‌هایی برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی در حوزه فرهنگ و هنر، بازاریابی کارشناسانه این محصولات در خارج از کشور، کمک به تشکیل نهادهای صنفی و بازی دادن آن‌ها در تنظیم سیاست‌ها و تدوین قوانین و مقررات حاکم بر فعالیت‌شان و مسائلی از این دست خواهد بود.   از فرصت‌هایی که فضای مجازی در اختیار کسب و کارهای نوپا می‌گذارد، به طور قانونی و چارچوب مدار بهره گیری کنیم تا بتوانیم با استفاده از تمام ظرفیت‌های موجود، برای بهبود وضع اقتصادی کشور از یک سو و تعالی جایگاه آثار ادبی، هنری از سوی دیگر گام برداریم.

حیدری: به دنبال تدوین استراتژی حقوق مالکیت ادبی، هنری هستیم

همچنین لادن حیدری، دبیر هشتمین همایش ملی حقوق مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط و مدیرکل دفتر حقوقی و مالکیت معنوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تاریخچه برگزاری این همایش‌ گفت: زمانی که اولین همایش را برنامه ریزی می‌کردیم، هدف‌هایی مثل شناساناندن حقوق مالکیت ادبی، ‌ هنری به عموم مردم و فرهنگ‌سازی برای رعایت حقوق پدیدآورندگان این آثار داشتیم، از سوی دیگر ایجاد رابطه مستقیم و صمیمانه میان دولت و دانشگاه و بهره مندی از حضور موثر دانشگاهیان و صاحب‌نظران را دنبال می‌کردیم.

وی ادامه داد: در این زمینه با حضور دست اندرکاران و صاحب‌نظران این حوزه در اتاق فکر و همایش‌ها و در نتیجه کمک به محتواسازی متناسب با فرهنگ بومی کشورمان با اتکا به مطالب ایراد شده در همایش و اهدافی از این دست، کارهای خود را آغاز کردیم.

حیدری با اشاره به هشتمین تجربه برگزاری این همایش، عنوان کرد: امروز که هشتمین همایش در حال برگزاری است به عنوان کسی که تمام هفت دوره همایش قبلی را تجربه کرده است و سهم کوچکی در برگزاری آن‌ها داشتم، به جرات می‌توانم بگویم که خدا را شکر اهداف فوق الذکر تا حدود زیادی محقق شده و اکنون این حقوق در کشور آرام آرام در حال نیل به جایگاه واقعی شان هستند.

دبیر هشتمین همایش ملی حقوق مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط یادآور شد: با کسب این تجارب موفق از پا ننشسته‌ایم و همایش هشتم را در فهرست برنامه‌های امسال قرار دادیم و برای برگزاری این همایش همچون همایش‌های قبلی، اتاق فکری تشکیل شد تا درباره موضوع همایش تصمیم گیری شود و با توجه به اینکه در همایش‌های قبلی موضوعات خاصی مورد بررسی قرار گرفته بود، به مساله تنها از حیث حقوقی نگریسته شده بود، اعضای اتاق فکر تصمیم گرفتند که همایش هشتم موضوعی باشد.

حیدری با اشاره به مسیر حرکت حقوق مالکیت ادبی، هنری کشور، توضیح داد: تلاش کردیم این مسیر را در طول سال‌های آینده ترسیم کنیم و استدلال شد که بحث حقوقی کردن در خصوص موضوعات مربوط به حوزه مالکیت ادبی، هنری اگرچه همچنان لازم است ولی کافی نیست و به تنهایی در جهت نیل به اهداف عالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص این حقوق مثمرثمر نیست.

مدیرکل دفتر حقوقی و مالکیت معنوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: در این زمینه تصمیم گرفتیم که با اتکا به این همایش و مطلب و سرفصل‌های قابل طرح در آن، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان متولی اصلی حمایت از این حقوق در کشور تدابیری اتخاذ کند که ضمن تعالی سطح حمایت حقوقی از پدیدآورندگان آثار ادبی، هنری بازار این آثار را نیز رونق بخشد و با همکاری با دستگاه‌های قضایی و احتمالا انعقاد تفاهمنامه، رسیدگی به دعاوی نقض این حقوق با کمترین صرف هزینه و زمان میسر سازد.

وی با بیان اینکه بسترهای مناسب برای صادرات آثار باید ایجاد شود، عنوان کرد: باید این کار انجام شود تا بر این اساس بتواند نمره بهتری را برای ایفای تکالیف مقرر خود نسبت به این حقوق و پدیدآورندگان آثار ادبی، هنری کسب کند و از این رهگذر کشور را نیز از حیث ارتقای سطح فرهنگی و کمک به بهبود وضعیت اقتصادی کمک کند.

وی از تدوین استراتژی حقوق مالکیت ادبی، هنری به عنوان موضوع هشتمین همایش نام برد و گفت: هدف اصلی از انتخاب و گزینش این موضوع ضمن اهداف قبلی، این بود که با کمک مطالب و نظراتی که در این همایش ارائه خواهد شد، بتوانیم به شکل علمی و منطقی و با توجه به واقعیت‌های علمی موجود، ببینیم که واقعاً وضعیت این حقوق در کشور ما چگونه است و نسبت به سایر کشورهای دارای وضعیت مشابه، کشور ما نسبت به این حقوق در کجای کار است و با توجه به امکانات موجود و شرایط احتمالی آینده این حقوق قرار است به کجا رهنمون شود.

حیدری تاکید کرد: موضوع، تدوین استراتژی برگزیده شد تا سندی تهیه و تصویب شود که یاری‌گر مدیران این حوزه باشد، سندی که با تغییر دولت‌ها و جایگزینی مدیران بر مسند مدیریت، وضعیت این حقوق را تا حد امکان رو به جلو نگه دارد و در واقع این سند، عامل بازدارنده‌ای باشد تا از تجربه تجربه شدههای مدیران قبلی و رفتن به مسیرهای رفته شده ناموفق جلوگیری شود.

مدیرکل دفتر حقوقی و مالکیت معنوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه این استراتژی می‌تواند نقشه راه مدیران باشد، یادآور شد: این نقشه راه می‌تواند برای مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دیگر دستگاه‌های مرتبط باشد تا بداند مدیران پیشین تا کجا رفته‌اند و او باید از کجا آغاز کند و امیدواریم با این همایش گام مهمی در این زمینه برداریم.

زهران: امید است لایحه دولت ایران درباره کپی رایت سریعا تصویب شود

همچنین «اولا زهران» مشاور ارشد وایپو در بخش توسعه کپی رایت، در این همایش با اشاره به گزارش کنفدراسیون بین‌المللی نویسندگان و خلق‌کننده آثار اعلام کرد که این کنفدراسیون تا به حال میزان ٩/٢ میلیارد یورو حق نشر جمع آوری کرده است. وی افزود: در گزارشی دیگر از مدیریت جمعی و جوامع مدیریت، میزان ٢٣٩ میلیارد یورو درآمد به دست آمده است که این نشانگر ارزش صنایع اقتصاد در این حوزه است.

اولا ادامه داد: البته ترویج فرهنگ و خلاقیت امری مهم است؛ اما نقش اقتصادی هم در ذیل این امر بسیار ضروری است. در واقع اگر بتوان به نوآوری اقتصاد نگاه ویژه‌ای کرد، قطعاً این نوع اقتصاد جایگزین درآمد است. باید بتوانیم محیط‌هایی برای صنایع ایجاد کنیم و کلید موفقیت این امر سیستم کپی‌رایت است.

مشاور ارشد وایپو تاکید کرد: سیستم کپی‌رایت بهترین عامل محرک است، زیرا توانمندسازی از منظر اقتصادی است و برای مدت زیادی استفاده از معاهدات بین‌المللی در کپی‌رایت بیشتر به صورت فشارهای دیپلماتیک بوده است اما از لحاظ اقتصادی باید به آن توجه کرد.

زهران یادآور شد: اینکه امروز صنایع فرهنگی برای درآمد ناخالص کشورها چقدر می‌تواند کمک کند، بطور میانگین در حدود ٥ درصد است. البته این آمار در خصوص برخی کشورها همچون آمریکا خیلی بیشتر است.

وی افزود: خلاقیت که تکنولوژی پشت آن است، فرصت‌هایی را فراهم می‌کند که تکنولوژی‌های جدید در آن نقش مهمی ایفا می‌کند و اینکه دولت‌ها چگونه می‌توانند از این محیط سود ببرند، بسیار حائز اهمیت است. یک دولت می‌تواند از جریان خلاق در بازار جهانی استفاده کند. از این رو سیستم کپی‌رایت بین‌المللی هم باید به معاهدات پایبند بماند.

مشاور ارشد وایپو ابراز داشت: به وجود آوردن یک رژیم کپی‌رایت در اقتصاد بسیار مهم است؛ زیرا ویژگی‌های آن در سیستم کپی‌رایت لحاظ شده است. بهترین رویکرد برای ایجاد کپی‌رایت نیز از طریق به وجود آوردن یک استرتژی ملی شکل می‌گیرد، زیرا این مسئله استراتژی استفاده از کپی‌رایت را تسهیل می‌کند. سیستم کپی‌رایت بین‌المللی چندین معاهده اصلی دارد که در حیطه حقوق مرتبط است.

زهران با بیان اینکه در صنعت نشر کتاب، ویدئو، صنایع نرم افزار، بازی کامپیوتری و... نباید تنها به بازار داخلی توجه کرد، خاطرنشان کرد: قوانین ملی یک کشور در حیطه این حقوق‌ها باید حمایت لازم را داشته باشد، اما در بازار جهانی و کارکردهای آن نیز باید توجهات لازم انجام شود تا ببینیم چگونه یک محصول خلاق تولید، عرضه و به چرخه فروش می‌رسد. جمعیتی که آثار بین‌المللی تولید می‌کنند؛ باید محصولات آن‌ها در خارج از مرزهای یک کشور نیز حمایت شود.

وی ابراز داشت: ایران هم از این شرایط مستثنی نیست زیرا این کشور دارای فرهنگ و هنر غنی است که می‌تواند آثار خوبی را تولید کند. بنده حرف آقای حسینی را قبول دارم که فرهنگ فراسرزمینی است و مرز ندارد. ممکن است یک اثر به خارج از مرزهای کشور صادر شود، پس یک سیستم محکم کپی‌رایت را باید به وجود آورد تا آثار خلاق به یک دارایی اقتصادی تبدیل شود تا اهرمی برای ایجاد فرصت‌های شغلی بیشتر باشد.

مشاور ارشد وایپو با اشاره به ارکان اصلی سیستم کپی‌رایت تصریح کرد: ارکان اصلی سیستم کپی رایت ابتدا بدون شک چهارچوب حقوقی محکم است و ایران در حال حاضر یک لایحه جدید را ایجاد کرده است که امید است سریعا تصویب شود زیرا با داشتن این چهارچوب مستحکم می‌توان منافع افراد خلاق را تامین کرد.

زهران گفت: ما باید یک زیرساخت عملیاتی و اثربخش را ایجاد کنیم، بخشی از این امر در دفتر حقوق کپی‌رایت، شورای حل اختلاف و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران پیگیری می‌شود. سازمان‌های مدیریت جمعی نیز باید در کنار این سازمان‌ها قرار بگیرند زیرا آنها به حقوق روح می‌بخشند. این سازمان مدیریت جمعی درآمد اقتصادی شرکت‌ها را مدیریت می‌کند.

وی ادامه داد: در این بخش ما باید شمول‌گرا باشیم زیرا دولت تنها قانون را اجرا می‌کند اما بهره‌آوران می‌دانند قانون باید تا این حد دغدغه داشته باشد تا اختلافات عمومی را هم در نظر بگیرد. یک سیستم کپی‌رایت اثربخش منابع هم لازم دارد و علاوه بر دولت بخش خصوصی هم باید پای کار بیاید.

مشاور ارشد وایپو با اشاره به اینکه سازمان مدیریت جمعی نقش مهمی را در زنجیر ارزشی ما ایفا می‌کند، گفت: دسترسی به محتوا و حقوق پدیدآورندگان در این سازمان شناسایی شده است و کسی که محصولی را استفاده می‌کند باید حقوق آن را پرداخت کند. اگر بخواهیم یک استراتژی در خصوص مالکیت فکری داشته باشیم باید همه المان‌ها را در نظر بگیریم.

زهران تاکید کرد: استراتژی می‌تواند قفل صنایع را باز کند. البته کشورها از هم متفاوت هستند، بنابراین اولین تصمیمی که نیاز است؛ شناسایی سازمان‌های اصلی برای ایجاد استراتژی لازم است. ما در این بخش نیاز داریم در وهله اول یک کشور را بشناسیم تا زیست کپی‌رایت را به صورت کامل و کلی به آنها توضیح دهیم تا بدانند که چگونه می‌توان این سیاست را به کار گرفت و استراتژی لازم را انجام داد.

وی در پایان گفت: مسئولیت استراتژی برای دولت‌ها نیست، بلکه باید همه سیستم به این موضوع اهتمام بورزند. البته یکی از موضوعات هم پیوستن به کنوانسیون برن است. در منطقه کنوانسیون برن افغانستان ماه گذشته اضافه شد و فعلا عراق و ایران به این کنوانسیون ملحق نشده‌اند.

هشتمین همایش ملی حقوق مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط در باغ موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در حال برگزاری است.

کد خبر 4297469

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha