به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، گروه رند در گزارشی تحت عنوان" ایمنی مستبدان یا تقویت اصلاحات " کمک آمریکا به نیروهای امنیتی درافغانستان،السالوادور، ازبکستان و پاکستان را از زمان حملات یازده سپتامبر در سال 2001 ارزیابی و بهبود عملکرد پلیس و همچنین اعمال حقوق بشر را در این کشورها بررسی کرد .
ست جونز یکی از نویسندگان این گزارش خاطرنشان کرد : آمریکا باید به طور چشمگیر در کمکهای خود تجدید نظر کند یا اینکه کمکهای خود را به رژیمهای سرکوبگر در صورتی که سازمانهای امنیتی داخلی آنان در بهبود شفاف سازی ، اعمال حقوق بشر و کارآیی کلی موفق نبودند، متوقف کند .
وی تصریح کرد : در شرایط سرکوب کننده ، همکاری ممکن است ادامه یابد ، اما کمک به سازمانهای اجرای قانون باید متوقف شود.
مرکز پژوهشی رند نیزدر بیانیه ای اعلام کرد که این گزینه باید در پاکستان بررسی شود .
اولگا اولیکر از نویسندگان این گزارش نوشت : ما شواهد اندکی در دست داریم که نشان دهد آمریکا در پنج سال گذشته توجه بسیار زیادی به مسائل حقوق بشر در برنامه کمک امنیتی خود به پاکستان داشته است .
از چهار کشوری که مورد مطالعه قرار گرفت؛ کمکها به کشورهایی که از یک نظام استبدادی به اصلاحات دموکراتیک حرکت کردند ، مانند افغانستان و السالوادور ، هدایت شدند . این کمکها تاثیر بیشتری در بهبود نیروهای امنیت داخلی این کشور ها نسبت به کمک به دولتهایی مانند پاکستان و ازبکستان داشته است .
این گزارش حاکی است : کشورهایی که از بطن درگیری و جنگ پدید آمدند دریچه ای برای شکل گیری نیرو های امنیتی جدید فراهم می کند و بیشتر آماده پذیرش توصیه بازیگران خارجی مانند آمریکا و سازمان ملل متحد هستند .
بنابراین گزارش ، در رابطه با ازبکستان باید گفت که آمریکا در گسترش اصلاحات وسیعتر بسیارناموفق عمل کرد و موسسه رند نیز توصیه به توقف سهل انگاری در کمک ها و قطع برنامه های ناکارآمد کرد .
موسسه رند که در کالیفرنیا مستقر است ، یک مرکز تحقیقات اجتماعی است . این موسسه توسط جرج سوروس از سرمایه گذاران مشهور پایه ریزی شد .
نظر شما