۱۷ آذر ۱۳۸۲، ۲۰:۰۶

ولي الله شجاع پوريان عضو كميسيون فرهنگي مجلس در آستانه هفته كتاب:

دغدغه هاي كميسيون فرهنگي نسبت به مشكلات نشر را به مقام معظم رهبري منتقل كرده ايم

ولي الله شجاع پوريان، عضو كميسون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي و نماينده مردم بهبهان، بااشاره به مشكلات پيش آمده حوزه نشر در سال گذشته گفت: دغدغه هاي كميسيون فرهنگي مجلس در رابطه بامشكلات حوزه نشر توسط احمد پورنجاتي رييس كميسيون فرهنگي خدمت رهبر معظم انقلاب مطرح شده است.

به گزارش خبرگزاري "مهر" به نقل از ستاد خبري هفته كتاب، شجاع پوريان به اهميت كتاب و كتابخواني اشاره كرد و گفت: ترديدي نيست كه كتاب پايه اصلي و زيرين شناخت علم، دانش و آگاهي در هر جامعه ايي است. در كشور ما نيز كتاب يك ميراث مكتوب محسوب شده و از اهتمام و اهميت برجسته يي برخوردار است.

وي با اشاره به برگزاري هفته كتاب افزود: چنين مراسمي در مرحله نخست باعث مي شود مشكلات موجود در زمينه كتاب مطرح شود و در مرحله دوم نگاه مسوولان و سياستگذاران را به اين مقوله معطوف مي كند.

بنابر اين برگزاري مراسمي از اين دست در رفع كاستي هاي حوزه كتاب بسيار موثر است و موجب رونق وگسترش فرهنگ كتاب و كتابخواني خواهد بود.

اين عضو كميسيون فرهنگي مجلس سياست ها و عملكرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي را به نوعي مثبت ارزيابي كرد و افزود: با سياست هاي اعمال شده توسط وزارت فرهنگ وارشاد در چند سال اخيرمشكلات حوزه نشر و كتاب تا حدودي رفع و صنعت نشر از رونقي نسبي برخوردار شده البته به استثناي مشكلات پيش آمده حوزه نشر در سال جاري كه شايد در تايخ كشورمان بي سابقه باشد، وزارت ارشاد تا حدودي توانسته براي كساني كه در حوزه نشر فعاليت مي كنند، امنيت شغلي ايجاد مي كند.

وي درمورد تغيير در مديريت معاونت فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: اميدوارم كه با مديريت محمدعلي شعاعي معاون فرهنگي جديد وزارت فرهنگ و ارشاد سياستهاي پيشين فرهنگي پي گرفته شود، شجاع پوريان در مورد گسترش فرهنگي كتاب و كتابخواني و نقش رسانه ها و مطبوعات، بخصوص تاثير صدا و سيما در اين مورد گفت: يكي ازخلاءهاي جديد كه امروزه در رسانه هاي گروهي و بخصوص صدا و سيما ديده مي شود، عدم اعتنا به بهتر سازي و گسترش فرهنگ كتابخواني است، اين رسانه از امكاناتي برخوردار است كه مي تواند در گسترش و بسترسازي براي فرهنگ كتاب و كتابخواني استفاده كند اما متاسفانه ما شاهد چنين جرياني در رسانه ملي خودمان نيستيم.

شجاع پوريان در ادامه افزود: در حقيقت كتاب سنگ پايه و زيرين هر اجتماع است و بايد ضرورت و پرداخت به اين مهم در فعاليت هاي مديران ارشد و تصميم گيران مملكت ايجادشود. سه وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامي، آموزش و پرورش و علوم، تحقيقات و فن آوري در زمينه گسترش فرهنگ كتاب ماموريت دارند تا راهكارهاي مناسب راارايه كنند.

به طوري كه ماحتي يك واحد درسي به مقاطع تحصيلي اضافه كنيم تافرهنگ كتاب و كتابخواني را ترويج بدهيم.

وي در ادامه به بعد ملي كتاب اشاره كرد و افزود: در مجموع براي گسترش فرهنگ كتاب و كتابخواني بايد يك عزم ملي ايجاد شود، به طوري كه مقوله كتابخواني يكي از واجبات زندگي محسوب شود.

شجاع پوريان فعاليتهاي كميسيون فرهنگي را به اين صورت شرح داد كه كميسيون فرهنگي در اين دوره تلاش كرده است تا مشكلات ساختاري و اساسي حوزه نشر و كتاب رااصلاح كرده و فقدان اعتبارات لازم براي تحرك زايي در اين حوزه را برطرف كند. گام مثبتي كه كميسيون فرهنگي در اين حوزه برداشته معافيت مالياتي ناشران و كتابفروشان بود، هر چند كه برخي از سازمانهاي اقتصادي برخي مشكلات را در اين حوزه به وجود آوردند، اما سعي شده تا اين موانع برطرف شود نكته مثبت ديگر در عملكرد كميسيون فرهنگي، امنيت بخشي به حوزه كتاب است كه در جلسات مشترك رييس كميسيون فرهنگي با رياست قوه قضاييه در حال رفع شدن است. همچنين در زمينه مشكلات پيش آمده پيرامون حوزه نشر و برخوردهاي قضايي با رياست محترم جمهوري نيز جلسات و مكاتباتي صورت گرفته است.

و در زمينه افزايش تسهيلات در حوزه كتاب با سازمان مديريت دولتي و بانك مركزي توافقاتي صورت گرفته كه بزودي نتايج مثبتي را در برخواهد داشت در ضمن اينكه سعي كرده ايم تا در جهت تسهيل فعاليت هاي اقتصادي حوزه كتاب، سود تسهيلات اعطاء شده به اين بخش راكاهش دهيم.

 

کد خبر 42994

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha