۱ خرداد ۱۳۹۷، ۱۱:۰۶

رئیس امور مراتع منابع طبیعی جنوب کرمان:

بهره برداری بی رویه مراتع را در معرض خطر نابودی قرار داده است

بهره برداری بی رویه مراتع را در معرض خطر نابودی قرار داده است

جیرفت - رئیس اداره امور مراتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان از بهره برداری بی رویه از عرصه های مرتعی انتقاد کرد و گفت: این امر مراتع منطقه را در معرض خطر نابودی قرار داده است.

به گزارش خبرنگار مهر، ایمان مشایخی صبح سه شنبه در کارگاه آموزشی ویژه جوامع محلی «عشایر، مرتع‌داران و دامداران» با موضوع حفاظت از عرصه‌های منابع طبیعی جنوب استان کرمان با اشاره به لزوم حفظ و نگهداری از مراتع منطقه اظهار کرد: برای این منظور باید سه آیتم زمان، مدت و ظرفیت استفاده از مراتع مدنظر قرار گیرد.

مشایخی عنوان کرد: با توجه به استفاده از ماشین آلات برای انتقال دام ها به مراتع، زمان کوچ دام ها به این عرصه های مرتعی منطقه کاهش پیدا کرده است و این امر باعث می شود که بهره برداری از مراتع زودتر انجام شود.

رئیس اداره امور مراتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان زمان بهره برداری از عرصه های مرتعی را حدود سه ماه عنوان و تصریح کرد: بهره برداری زودتر از زمان گفته باعث تضعیف عرصه های مرتعی می شود.

وی ادامه داد: براساس قانون زمان ورود به مراتع از ۲۰ اردیبهشت تا ۲۰ مرداد است.

مشایخی با اشاره به تغییر اقلیم گفت: شرایط کنونی رعایت زمان بندی گفته شده برای ورود به مراتع را دشوار کرده است.

رئیس اداره امور مراتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان هشدار داد: چنانچه این روند ادامه پیدا کند عرصه های مرتعی جنوب استان کرمان به سمت نابودی می روند.

وی با انتقاد از توجه نکردن بهره برداران به ظرفیت مراتع گفت: بهره برداران باید توجه داشته باشند که هر مرتع واحد دامی مشخصی را می توانند پوشش دهد و رعایت نکردن این مساله باعث آسیب رساندن به عرصه های مرتعی می شود.

به گفته مشایخی استفاده از طرح‌های مرتع‌داری، تلفیقی، زنبورداری و کشت گیاهان دارویی بهترین راهکار برای مقابله با بهره ‌برداری بی ‌رویه از مراتع و چراگاه ‌ها است.

کد خبر 4303196

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha