به گزارش خبرنگار مهر، بیابان ها بخشی از عرصه های طبیعی به شمار می روند که در برخی مناطق نظیر استان فارس این عرصه بیش از مراتع خودنمایی می کنند.
مقابله با بیابان زایی می تواند امنیت غذایی، کاهش فقر و گرسنگی در مناطق روستایی و ایجاد مقاومت در برابر چالش های بزرگ زیست محیطی را تضمین کند.
طی چند سال گذشته در استان فارس نیز لکه های بیابانی نمایان شده اما با این وجود اقدامات مناسبی از سوی منابع طبیعی استان فارس برای مهار این پدیده انجام شده به گونه ای که تا حد قابل توجهی این پدیده مهار شده و از افزایش آن جلوگیری شده است.
در این میان مدیر کل منابع طبیعی استان فارس به خبرنگار مهر گفت: در استان فارس یک میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار عرصه وجود دارد که امکان تبدیل آن به بیابان وجود دارد به گونه ای که ۱۸ شهرستان استعداد بیابان شدن را دارند.
مهرزاد بوستانی با اشاره به اینکه در برخی از شهرستانها لکه های بیابانی دیده شده، افزود: به عنوان نمونه در برخی از شهرستانها مانند نی ریز، زرین دشت و... لکه های بیابانی وجود دارد.
وی با بیان اینکه طی این سالها از توسعه بیابان در این استان تا حدودی جلوگیری شده، بیان کرد: به عنوان نمونه درزرین دشت حدود دو هزار و ۸۰۰ هکتار درختکاری شده به گونه ای که با کاشت این درختها جلوه های بیابانی حذف شده است.
مدیرکل منابع طبیعی استان فارس با اشاره به وجود سه لکه بیابانی در نی ریز نیز گفت: در این منطقه نیز جنگلکاری شده و دیگر از جلوه های بیابانی خبری نیست علاوه بر این در گراش نیز سال گذشته نزدیک به ۵۰۰ هکتار کنار به دلیل اینکه احتمال بیابانی شدن بود کشت شد.
وی با بیان اینکه در نورآباد ممسنی نیز برنامه هایی در دستور کار قرار گرفت، ادامه داد: به عنوان نمونه با توجه به اینکه جلوه های بیابانی در این منطقه نیز دیده شده بود سال گذشته با برنامه ریزی های صورت گرفته بذرپاشی شده به گونه ای که با زادآوری علفها و بوته ها پوشش گیاهی ترمیم شد.
بوستانی با تاکید بر اینکه این پدیده تحت کنترل است، گفت: در این راستا با اقدامات صورت گرفته تا حد زیادی از گسترش پدیده بیابان در استان فارس جلوگیری شد.
نظر شما