۱۴ دی ۱۳۸۵، ۱۸:۵۹

/ گفتار مهر درباره آغاز کار صدو دهمین کنگره آمریکا /

اکثریت دموکرات ها؛ اولویت ها و چالش های پیش رو

اکثریت دموکرات ها؛ اولویت ها و چالش های پیش رو

خبرگزاری مهر- گروه بین الملل: امروز کنگره آمریکا با اکثریت دموکرات ها فعالیت خود را شروع می کند، اما واقعیت این است که دموکرات ها برای گنجاندن اولویت ها و شعارهای انتخاباتی خود در مصوبات آینده کنگره با چالش های جدی روبرو هستند.

 به گزارش خبرگزاری مهر، صدودهمین  کنگره آمریکا امروز پنجشنبه کار خود را در کاپیتال هیل (ساختمان کنگره) آغاز می کند و انتظار می رود مسئله عراق، موضوع هسته ای ایران، سیاست آمریکا برای ادامه همگرایی بیشتر با همپیمانان در دستور کاراین کنگره باشد.

در گزارش 76 صفحه ای تحلیلی در مورد اولویت های دموکرات ها آمده است که پس از انتخابات میاندوره ای 7 نوامبر برای اولین بار بعد از سال ها اکثریت کرسی های مجلس نمایندگان و سنا را به خود اختصاص دادند.

 همچنین انتظار می رود "جرج بوش" کنترل بر سیاست خارجی دولت را دررابطه با روسیه تشدید کند.

در گزارش 76 صفحه ای باعنوان "مسائل کلیدی صد و دهمین کنگره " که توسط اداره امور خارجه، دفاع و بازرگانی و اداره تحقیقاتی کنگره آمریکا تنظیم شده است، آمده است: "احتمالا کنگره کنترل بر سیاست خارجی در رابطه با روسیه را در مورد آنچه که به توسعه سیاست داخلی در این کشور و همچنین رابطه روسیه با کشورهای همسایه می باشد ادامه داده و حتی شدت خواهد بخشید ".

به گزارش ریانووستی، همکاری های هسته ای روسیه با ایران به ویژه در زمینه ساخت نیروگاه هسته ای بوشهر از دیگر اولویت های کنگره خواهد بود که از آن به مسائل تشنج آمیز یاد شده است.

مسئله عراق مهمترین موضوعی است که اعضای دموکرات مجلسین در صدد هستند تا به شعارها و وعده های خود در حوزه های انتخاباتی جامع عمل به پوشانند.

بحران اتمی کره شمالی و گفتگوهای شش جانبه و همچنین اصلاحات در سازمان ملل موارد دیگری هستند که بخشی از توان و تفکر هیئت حاکمه آمریکا در کاپیتال هیل را به خود اختصاص خواهند داد.

به نظر می رسد ترمیم چهره آمریکا در جهان به ویژه درجهان اسلام از رسالت های دموکراتها (خرهای کنگره) در قبال سیاست تهاجمی جمهوریخواهان(فیل ها) باشد.

طرح دکترین جدید به جای دکترین نئومحافظه کاران یا ایجاد یک تفکر جایگزین برای دوره باقیمانده دولت بوش و اعمال نظر کنگره بر آن به نظر می رسد یکی دیگر از دغدغه ها باشد.

آنچه که باید جایگزین دکترین تخریب سازنده نومحافظه کاران، صدور دموکراسی و ارزشهای آمریکایی و همچنین تحقیر دیگر همپیمانان شود؛ باید اهداف حزب دموکرات را نیز برآورده سازد.

با این حال همانطور که گفته شد ناظران، مسئله عراق را یکی  و یا مهمترین چالش و اولویت اصلی نمایندگان جدید می دانند و گفته می شود که این گروه در این زمینه دچار چالش خواهند شد.

جرج بوش رئیس جمهور آمریکا و رابرت گیتس وزیر دفاع جدید خواستار اعزام نیروهای بیشتر به عراق هستند لیکن نمایندگان دموکرات - بر خلاف شعارهای انتخاباتی خود- به ناچار باید برای دوره ای کوتاه از این ایده پیروی کنند و امید به این داشته باشند که این مسئله روندی طولانی را نپیماید و آنها بتوانند تا انتخابات ریاست جمهوری در سال 2008 به شعارهای انتخابایت خود جامع عمل بپوشانند و نیروهای آمریکایی را از عراق خارج کنند.

کد خبر 430449

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha