۲ خرداد ۱۳۹۷، ۱۵:۳۶

رئیس کل دادگستری اردبیل مطرح کرد؛

وجود۳۵هزار پرونده مالی در دادگاه‌های اردبیل/۲۴۵زندانی مهریه داریم

وجود۳۵هزار پرونده مالی در دادگاه‌های اردبیل/۲۴۵زندانی مهریه داریم

اردبیل – رئیس کل دادگستری استان اردبیل گفت: درحال حاضر بالغ بر ۳۵ هزار پرونده محکومیت مالی در دادگاه‌ها و شوراهای حل اختلاف این استان در جریان است.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام قاصدی ظهر چهارشنبه در نشست خبری هیئت امنای ستاد دیه استان اردبیل با خبرنگاران افزود: امروزه بخشی از زندانیان نه به دلیل ارتکاب جرایم غیرعمد و نه جرایم عمد، بلکه به دلیل محکومیت مالی در زندان ها هستند.

وی با بیان اینکه بحث جمعیت زندانی از موضوعات مهم دستگاه قضایی است و در این بین زندانیان با محکومیت مالی به دلیل تبعات اقتصادی و اجتماعی از اهمیت ویژه ای برخوردار است، یادآور شد: ستاد دیه در راستای آزادسازی این قشر از زندانیان تلاش می کند.

رئیس کل دادگستری استان با بیان اینکه این زندانیان به دلیل شاکی شخصی حتی با عفو عمومی نیز نمی توانند آزاد شوند، ادامه داد: جرایم مالی محکوم از سوی دولت قابل پرداخت نبوده بنابراین یا باید خود محکوم اقدام به پرداخت بدهی کرده یا طلبکار گذشت کند و یا در زندان بماند.

۷۷۰ محکوم مالی در زندان‌های استان اردبیل زندنی هستند

وی با تاکید بر اینکه عمده محکومان مالی افراد آبرودار بوده و بنا به دلایل متعدد بدهکار و به زندان رفته اند، متذکر شد: در این شرایط لازم است با کمک های مردم و خیرین این افراد آزاد شوند.

قاصدی با اشاره به وجود ۷۷۰ محکوم مالی زندانی در زندان های استان اردبیل بیان داشت: از این تعداد ۲۴۵ نفر دارای محکومیت مهریه، ۸۷ نفر بابت نفقه و ۴۳۶ نفر نیز با سایر محکومیت های مالی در زندان ها هستند.

وی با بیان اینکه این تعداد با وجود تلاش های واحدهای مصالحه شوراهای حل اختلاف و مددکاران برای دستیابی به توافق و یا گذشت شاکیان روانه زندان شده اند، عنوان کرد: علاوه بر این افراد بالغ بر ۳۵ هزار پرونده محکومیت مالی نیز در دادگاه ها و شوراهای حل اختلاف استان در جریان است که تلاش می شود بین طرفین سازش ایجاد شده و از ورود محکومان به زندان جلوگیری شود.

محکومان مالی بزهکار و مجرم نیستند

رئیس کل دادگستری استان با اشاره به آزادی ۴۳۸ زندانی دارای محکومیت مالی در این استان طی سال گذشته افزود: این تعداد با کمک خیرین، مردم و ستاد دیه، تلاش شوراهای حل اختلاف و بخشی نیز با استفاده از تسهیلات بانکی آزاد شدند.

وی محکومان مالی را افراد بزهکار و مجرم ندانست و با بیان اینکه تنها مشکل آنها بدهی و مسایل مالی است، تصریح کرد: این محکومان آسیب های بهداشتی و روحی و روانی را در زندان متحمل شده و خانواده های آنها نیز با آسیب های جدی تهدید می شود.

قاصدی اضافه کرد: در این خصوص رسانه ها می توانند با فرهنگ سازی مناسب و جلب مشارکت مردم و خیرین ضمن آزادسازی این محکومان، در کاهش تعداد این زندانیان در استان اردبیل تاثیرگذار باشند.

کد خبر 4304641

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha