۲ خرداد ۱۳۹۷، ۱۸:۰۵

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی:

ساماندهی فعالان حوزه خرید و فروش دام در دستور کار قرار گیرد

ساماندهی فعالان حوزه خرید و فروش دام در دستور کار قرار گیرد

بیرجند- مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با بیان اینکه باید ساماندهی فعالان حوزه خرید و فروش دام در دستور کار قرار گیرد، گفت: آموزش در این حوزه جزو اولویت های دامپزشکی است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد اصغرزاده ظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: اگر می خواهیم در حوزه پیشگیری بیماری ها موفق عمل کنیم باید فعالان حوزه خرید و فروش دام ساماندهی شوند.

وی افزود: بخش مهمی از انتشار بیماری های واگیردار دامی و بیماری های قابل انتقال از دام به انسان بر اثر جابجایی دام و طیور خارج از چرخه نظارت و ضوابط بهداشتی دامپزشکی اتفاق می افتد که در این راستا کنترل و نظارت در این حوزه اهمیت زیادی دارد و یکی از مهمترین برنامه های دامپزشکی استان ساماندهی و آموزش فعالان در این حوزه است.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی بیان کرد: طی سال های اخیر برنامه های آموزشی و اطلاع رسانی زیادی در این زمینه برای بهره برداران و شاغلان در این حوزه ازطریق کلاس های ترویجی برگزار شده است و اگر امروز شاهد نبود کانون های حاد از بیماری ها در جمعیت دامی و انسانی استان هستیم اول ثمره تلاش کارکنان دامپزشکی در اجرای کامل و تحقق برنامه های پیشگیرانه و دوم نظارت و کنترل دقیق حمل و نقل دام و برگزاری دوره های آموزشی بوده است.   

اصغرزاده همچنین به خشکسالی در استان اشاره کرد و  گفت: برای کاهش اثرات سوء خشکسالی بر صنعت دام استان همه دستگاه های وظیفه مند باید همکاری کنند.

وی با ابراز گرانی از خشکسالی های متوالی در خراسان جنوبی افزود: خشکی مراتع و سوء تغذیه در دام ها سبب کاهش سطح مواد معدنی در بدن دام ها می شود که ممکن است مشکلاتی از جمله بروز بیماری ها و سقط جنین را به همراه داشته باشد از این رو حمایت از سرمایه دامی استان نیازمند همکاری دستگاه های ذیربط در تخصیص اعتبارات لازم برای تامین نهاده های دامی و خرید مکمل های درمانی است تا بخشی از مشکلات در این حوزه کم رنگ شود.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی تصریح کرد: دامپزشکی هر ساله بخشی از اعتبارات ملی و استانی خود را به خرید اقلام دارویی، واکسن، شربت و مکمل اختصاص می دهد و این اقلام را به صورت رایگان برای حفظ، حراست و حمایت از صنعت دامداری استان مصرف می کند ولی این اعتبارات برای پوشش صد درصدی جمعیت دامی خراسان جنوبی کافی نیست و می طلبد دستگاه های دخیل از جمله استانداری، سازمان جهادکشاورزی و اداره کل امور عشایری بودجه ای را به این موضوع تخصیص دهند.

وی یادآور شد: استان در وضعیت خشکسالی ها متاسفانه دچار بحران های زیادی شده است که یکی از آن مسائل کاهش مقاومت بدنی و همچنین کاهش زاد و ولد دام ها است.

اصغرزاده به وجود دو کانون سقط جنین در سال گذشته اشاره کرد و گفت: دو کانون سقط جنین در شهرستان های درمیان و طبس گزارش شد که بعد از بررسی و انجام آزمایش های کامل مشخص شد این مشکل به دلیل سوء تغذیه دام ها بوده است.

کد خبر 4304685

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha