۱۸ آذر ۱۳۸۲، ۱۱:۵۵

مدير كل دفتر پست و مخابرات سازمان مديريت در گفت و گو با مهر:

رقابت در شبكه مخابراتي تا پنج سال آينده ايجاد مي شود

رقابت در شبكه مخابراتي تا پنج سال آينده ايجاد مي شود

با توجه به هدف برنامه سوم براي آغاز آزاد سازي و خصوصي سازي شبكه ارتباطي و مخابراتي، برنامه چهارم نيز ادامه اين ورند و اصلاح ساختار اين شبكه دنبال مي كند.

مدير كل دفتر پست و مخابرات سازمان مديريت و برنامه ريزي در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي مهر بر لزوم دانش محوري  در شبكه مخابراتي تاكيد كرد و افزود: گسترش شبكه مخابراتي و رفع نارسايي ها در برنامه هاي توسعه كشور مكررا تاكدي شده اما تا كنون اين شبكه هر چند در زمينه كمي اهداف را محقق كند اما نتوانسته است به اهداف كيفي برنامه ها دست يابد.
سيد حسن امير احمدي افزود: با توجه به نارسايي  و ناهماهنگي هاي موجود در شبكه ارتباطي و مخابراتي پس از  پيروزي انقلاب اسلامي ، در برنامه نخست توسعه سعي شد اين نارسايي ها تا حدودي برطرف شود و در برنامه دوم توسعه نيز  گذر از آنالوگ به سمت ديجيتال به عنوان هدف در دستور كار وزارتخانه قرار گرفت.
اين مدير، آزاد سازي و حركت به سمت خصوصي سازي را هدف اصلي برنامه سوم توسعه عنوان كرد و افزود: در اين راستا گسترش فعاليت بخش خصوصي در شبكه هاي غير مادر آغاز شد بنابر اين از جنبه فني زمينه اصلاح  ساختار تا حدودي فراهم شد و اميد است با بستر ايجاد شده بتوان به اهداف برنامه چهارم كه اصلاح ساختار ارتباطي و مخابراتي كشور است دست يافت.
به گفته وي، شبكه مخابرات در زمان حاضر داراي 15 ميليون تلفن ثابت و 43 ميليون تلفن همراه است و بيش از 5/3 ميليون مشترك جديد دارد كه توانسته درصد بالايي از اهداف كمي برنامه سوم را محقق كند.
امير احمدي از نبود رقابت شفاف در اين بخش سخن به ميان آورد و افزود: در برنامه سوم سعي شد  با واگذاري برخي از فعاليت ها  به بخش خصوصي و از جمله  فعاليت هاي مقدماتي و ساختاري  و تدوين مقررات لازم براي فعاليت اين بخش، بستر رقابتي فراهم شود.
وي افزود: در كنار بخش خصوصي داخلي، شرايط مشاركت برخي شركت هاي خارجي در دست بررسي است كه بر اساس آن چگونگي و ويژگي هاي لازم براي انتخاب  متقاضي و شرايط فعاليت مشخص خواهد شد و اميد است تا پايان امسال  بتوان  واگذاري بخشي از فعاليت ها را به بخش خصوصي خارجي داشت.
وي با اشاره به واگذاري فعاليت هاي مربوط به تلفن همراه به بخش خارجي گفت: شبكه تلفن همراه  براي اپراتور دوم كه  به صورت صد در صد خصوصي شود و به صورت موازي بتواند با شركت مخابرات رقابت كند و اميد است تا پايان سال مناقصه واگذاري انجام شود. 
به گفته وي، با آغاز فعاليت اپراتور دوم با توجه به پهناي باندي كه در اختيار دارد مي تواند به صورت نا محدود ظرفيت هاي لازم را ارايه دهد.
وي افزود:  زمينه تلفن ثابت براي يك شركت هاي خصوصي مجوز فعاليت صادر شده  و چند در خواست ديگر نيز در حال نهايي شدن براي دريافت مجوز است بطوريكه  در حال حاضر شش شركت با ظرفيت 4/2 ميليون تلفن ثابت در انتظار دريافت مجوز هستند يا مجوز گرفته اند.
وي گفت: در زمينه پي جو مجوز براي پنج شركت صادر شده  كه يكي از شركت ها به صورت جدي فعاليت خود را آغاز كرده  و با توجه به جنبه هاي اقتصادي و فني مطرح براي صدور مجوز فعاليت پي جو، برخي از متقاضيان در حال تكميل اطلاعات خود هستند.

کد خبر 43063

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha