به گزارش خبرنگار مهر، بهنام اجاقلو شامگاه شنبه در جلسه کارگروه کشاورزی در محل جهادکشاورزی استان زنجان، افزود:سطح زیر کشت گیاهان دارویی در استان زنجان ۱۲۰ هکتاراست و گیاهانی مانند گل محمدی، زعفران، باد رنج بویه و کدو طبی است.
وی اظهار کرد: در استان زنجان ۲۰۰ نوع گیاه دارویی وجود دارد که بیشتر گل محمدی، زعفران، رازیانه، و کدو طبی کشت میشود و رویشگاههای طبیعی در استان زنجان متنوع بوده و این پتانسیلی مطلوب برای انجام صادرات در این بخش ایجاد کرده است.
مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی گفت: در حال حاضر گرایش به گیاهان دارویی بهتر شده و این گرایش باعث ایجاد تولید و اشتغالزایی پایدار در این حوزه شده است.
اجاقلو تأکید کرد: بیشترین کشت گیاهان دارویی در ابهر، سلطانیه و ماهنشان انجام میشود ولی ما به دنبال ترویج کشت گل محمدی و زعفران در تمام مناطق استان هستیم.
وی برافزایش کشت گیاهان دارویی در استان زنجان تأکید کرد و گفت: گیاهان دارویی به دلیل مصرف کم آب و ارزش افزوده بالا در چند سال اخیر موردتوجه ویژه کشاورزان قرارگرفته و کشاورزانی که علاقهمند به کشت گل محمدی باشند تسهیلاتی بهصورت یارانه نهال و آموزش های تخصصی دریافت میکنند.
مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان زنجان تصریح کرد: شرایط اقلیمی استان زنجان برای تولید گیاهان دارویی مطلوب است و خوشبختانه جمعیت آفات و بیماریها در حمله به این محصولات ناچیز بوده که این امر موجب کاهش نیاز به مصرف سموم و تولید محصول سالم و ارگانیک شده است.
اجاقلو گفت: برنامهریزی جامع و اقدامات اولیه و جدی بهمنظور هدایت فعالیتهای کشاورزی برای کشت گیاهان دارویی در قالب «زنجیره تولید» و حمایت از تولیدکنندگان خُرد با ساماندهی افراد حقیقی و حقوقی برای پشتیبانی و آموزش متقاضیان صورت گرفته است.
نظر شما