۱۶ دی ۱۳۸۵، ۱۰:۲۴

برنامه ریزان کشور اعتقادی به ماندگاری تحقیقات در کشور ندارند / بودجه وزارت علوم برای تحقیقات باز هم برآورده نخواهد شد

برنامه ریزان کشور اعتقادی به ماندگاری تحقیقات در کشور ندارند / بودجه وزارت علوم برای تحقیقات باز هم برآورده نخواهد شد

متأسفانه در کشور ما علیرغم تأکیدات مقام معظم رهبری جهت افزایش سهم تحقیقات از تولید ناخالص ملی، برنامه ریزان بودجه اعتقادی به ماندگاری و کاربردی بودن تحقیقات در کشور ندارند و در نظام بودجه ریزی، بودجه تحقیقات را جز هزینه های جاری محسوب می کنند این درحالی است که توجه بیشتر به سمت افزایش بودجه های عمرانی است.

"سید فرهنگ فصیحی" در گفتگو با خبرنگار مهر با تأکید اینکه چیزی که محقق تولید می کند، ارزش سرمایه ای دارد و باید دید سرمایه ای به آن داشت نه هزینه ای گفت: شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری علیرغم تلاش در منطقی کردن بودجه تحقیقات، فراهم کردن گزارشی مبنی بر ظرفیت های موجود پژوهشی در کشور و برآورد بودجه تحقیقات در سال آینده، با اظهارات سازمان مدیریت و برنامه ریزی مبنی بر اینکه چندان به گزارش ها و برآوردهای خود دل خوش نکنید، مواجه شده است. 

معاون پشتیبانی شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری گفت: بدین ترتیب حدس بر این است که بودجه های پژوهشی سال آینده کشور تنها 10 درصد، مطابق با افزایش اعتبارات هزینه ای افزایش یابد حال آنکه این رقم تنها نصف رقمی است که وزارت علوم متواضعانه برای پژوهش سال 86 پیشنهاد داده است. 

وی با بیان اینکه اعتبارات پژوهش در بخش سرمایه ای یا تملک دارایی جایی ندارند، افزود: در صورتی که پیشنهادات وزارت علوم مبنی بر افزایش بودجه های تحقیقاتی برابر با 26/1 درصد تولید ناخالص داخلی عملی نشود، بودجه های تحقیقاتی سال آینده کمتر از 7 دهم درصد از تولید ناخالص ملی خواهد بود.  

فصیحی ادامه این روند برای تخصیص بودجه های پژوهشی کشور را مغایر با اهداف برنامه چهارم توسعه دانست و گفت: با روند فعلی نمی توان به رقم تعیین شده برای اعتبارات پژوهشی تا پایان برنامه چهارم توسعه دست یافت. از سوی دیگر اگر بودجه تحقیقات به طور ناگهانی در سال های آتی افزوده شود بدون برنامه و بی فایده خواهد بود.

وی به برنامه ریزی های وزارت علوم در خصوص بودجه پژوهشی در سال های آتی اشاره کرد و افزود: در هر حال منطق  بودجه ای که در گذشته مشخص نبود، در دبیرخانه شورای عتف مشخص شده و برنامه ریزی لازم برای آن صورت گرفته است. طبق برنامه ریزی های صورت گرفته، با توجه به سهم 64/0 درصدی تحقیقات در بودجه امسال، برای سال 86 باید 26/1، سال 87 به مقدار 87/1 و در نهایت برای سال 88 و تا پایان برنامه چهارم توسعه به صورت یکنواخت و متناسب 5/2 درصد تولید ناخالص ملی را برای تحقیقات در نظر گرفت.  

فصیحی به مهر گفت : همچنین وزارت علوم با همکاری هر دستگاه و موسسه پژوهشی ظرفیت های پژوهشی را به صورت گزارشی عملیاتی تهیه کرده است.

کد خبر 430742

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha