۱۸ آذر ۱۳۸۲، ۱۲:۵۵

كارشناس دفتر اعتياد سازمان بهزيستي در گفتگو با "مهر " :

كمبود متادون ادامه طرح درمان معتادان رامتوقف كرده است

يك كارشناس سازمان بهزيستي گفت : ادامه طرح درمان نگهدارنده معتادان كه بااستفاده از داروهاي همتا صورت مي گيرد ، به دليل كمبود اين داروها متوقف شده و ادامه آن را با مشكل مواجه كرده است .

 دكتر سپيده سيگاري در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر با بيان اين مطلب گفت : طرح درمان نگهدارنده معتادان  بيشتر در خصوص كساني  اجرا مي شود كه  روش هاي درماني قبلي  در مورد آنها موفقيت آميز نبوده و پس از مدتي دوباره به اعتياد روي  مي آورند . 

 است كه با مصرف اين دارو به تدريج از شدت اعتياد كم شده و الگوي مصرف را كنترل مي شود  و معتادان نيز  به مرور زمان به ترك كامل نزديك مي شوند .

  دكتر سيگاري  در ادامه تصريح كرد : داروهاي نگهدارنده اگر در داخل كشور توليد شود مردم به قيمت مناسب مي توانند آن را تهيه كنند اما كمبود همين داروها در حال حاضر موجب شده كه در بازار آزاد دارو به چند برابر قيمت خريد و فروش شود .

سيگاري  به تاثير اين داروها در كاهش ابتلاي معتادان به هپاتيت C ، ايدز  و تاثير شگرف آن در كاهش جرايم اشاره كرد و اظهار داشت :  اثر  داروهاي نگهدارنده نظير متادون  به اندازه هروئين نيست ،  ولي  پژوهش هاي به اثبات رسيده دردنيا نشان مي دهد كه بسياري از معتادان كه در اثر تزريق هروئين به صورت اجتناب ناپذيري در زنجيره جرايم مختلف درگير مي شوند ، با استفاده از درمانهاي نگهدارنده  نظير متادون  به ميزان چشمگيري از گرايش به ارتكاب جرايم  دوري كرده  و پس از طي دوره درمان به يك شهروند معمولي تبديل مي شوند .

  اين كارشناس  در خصوص ميزان موفقيت  و عدم بازگشت اين داروها گفت : ميزان  ماندگاري  و عدم بازگشت  معتاداني كه با اين روش درمان مي شوند ، به  ميزان و شدت اعتياد آنها بستگي دارد ،  برخي معتادان ظرف چند ماه مصرف بهبود مي يابند در حاليكه  گروهي ديگر ممكن است تا چند سال هم مجبور به استفاده از اين داروها باشد اما به صورت كلي اين دارو تا 60 درصد موفقيت آميز بوده است .

 دكتر سيگاري تصريح كرد :  داروهاي همتا در روش درمان نگهدارنده را نمي توان به صورت نسخه  براي مصرف بيمار در منزل تجويز كرد زيرا مصرف متادون به شكلي است كه حتما بيمار بايد به صورت روزانه به  مراكز درماني مراجعه كرده و ضمن استفاده از دارو تحت مشاوره  با روانشناسان و مددكاران مركز قرار بگيرد و به همين دليل مراكزدرماني كه  از اين روش براي درمان معتادان استفاده مي كنند حتي بايد در روزهاي تعطيل هم باز باشند تا  دارو را هر روز و به موقع  به بيمار تحويل دهند .  

کد خبر 43076

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha