۸ خرداد ۱۳۹۷، ۹:۴۳

در گفتگو با مهر عنوان شد:

چیت بافی؛ هنر صنعتی که در مسیر احیا است/فعالیت ۱۰کارگاه در ایلام

چیت بافی؛ هنر صنعتی که در مسیر احیا است/فعالیت ۱۰کارگاه در ایلام

ایلام-چیت بافی به عنوان یکی از هنرهای قدیمی در بخش صنایع دستی استان ایلام دوباره احیا شده و هم اکنون ۱۰ کارگاه در این زمینه فعالیت دارند.

به گزارش خبرنگار مهر، وجود صنایع دستی مختلف از قدیم تاکنون جایگاه ویژه ای در نزد مردم استان ایلام داشته است، یکی از هنرهای اصیل استان چیت بافی است که هم اکنون در حال احیا شدن است.

نسرین فتح الهی از شهروندان ایلامی و یکی از زنانی که به هنر چیت بافی مشغول است در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: تعداد ۲۰ خانم خانه دار هستیم که در یکی از کارگاه  های چیت بافی مشغول به کار شده و ماهانه حدود ۵۰۰ هزار تومان درآمدزایی داریم.

وی گفت: بافت هر چیت ۱۰ متری به مدت ۱۰ روز طول می کشد، چیت انواع مختلفی دارد و برای استفاده اطراف چادر، پشت پنجره و... کاربرد دارد.

فتح اللهی اظهار داشت: موی بز به دلیل خاصیت انقباضی و انبساطی که دارد و مانع از ورود گرد و غبار و بارش باران می شود، برای بافت سیاه چادر و چیت استفاده می شود.

زهرا عزیزی از دیگر شهروندان ایلامی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: به دلیل این که استان ایلام استانی عشایر نشین است، چیت در این استان کارایی فراوان داشته و طرفداران زیادی نیز دارد.

وی گفت: برای اینکه این هنر برای نسل های آینده فراموش نشود روزانه ۲ ساعت در کارگاه چیت بافی مشغول به فعالیت هستم.

هنر صنعتی قدیمی و فراموش شده که در حال احیا است

نورالدین محسنی معاون صنایع دستی استان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: چیت با قدمتی حدود ۸ هزار سال یعنی هزار ه ششم قبل از میلاد در پیش از تاریخ و در تپه های علی کش آثار آن به دست آمده است.

وی افزود: به تازگی این هنر صنعت در فهرست آثار ملی کشور نیز به ثبت رسیده است.

محسنی تصریح کرد: در حال حاضر در استان ایلام ۱۰ کارگاه چیت بافی مشغول به فعالیت هستند.

معاون صنایع دستی استان ایلام افزود: از این تعداد ۶ کارگاه در روستا و ۴ کارگاه در شهر فعالیت می کنند و چیت تولیدی ایلام نیز در راه صادرات به دیگر استان ها است.

وی گفت: علاوه بر اشتغالزایی ۲۰ نفر در روستای هفت چشمه، حالا ۳۰۰ نفر چیت باف ایلامی پروانه تولید انفرادی دارند و از این راه کسب درآمد می کنند.

چیت بافان بیمه می شوند

بیمه صنایع دستی مهمترین مشکل بر سر راه این هنر صنعت احیای است، محسنی در این خصوص اضافه کرد: اگر صنعت گر چیت باف بخواهد از خدمات بیمه ای بهره مند شود به اداره میراث فرهنگی مراجعه و ما این افراد را به سازمان تامین اجتماعی معرفی می کنیم تا از طریق صندوق اعتباری هنر بیمه این افراد برقرار شود.

سهیلا ملکشاهی مدیر کل تامین اجتماعی استان ایلام نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در حال حاضر در استان ایلام ۱۵۱ نفر از بیمه هنرمندان استفاده می کنند.

وی افزود: چنانچه افرادی متقاضی بیمه صنایع دستی یا هنر دیگری باشند در صندوق اعتباری هنر ثبت نام کنند، قرارداد بیمه هنرمندان که از مصادیق قراداد مشاغل آزاد است ۸ درصد توسط بیمه شده و مابقی توسط سازمان هدفمندی یارانه ها پرداخت می شود.

بیش از ۸ هزار نفر در استان به تولید صنایع دستی مشغول هستند که با حمایت بیشتر از این نوع کارگاه ها زمینه اشتغال پایدار زنان روستایی فراهم می شود.

کد خبر 4308766

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha